EVENIMENT
Temperaturi peste normalul perioadei și precipitații deficitare. Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii ianuarie 2022

În luna ianuarie a anului 2022, meteorologii estimează că temperaturile se vor situa peste cele normale, iar precipitațiile vor fi în general puține.
Vă prezentăm estimările meteorologilor pentru perioada 03.01– 31.01.2022
Săptămâna 03.01.2022 – 10.01.2022
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.
Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, dar și deficitar în cele sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 10.01.2022 – 17.01.2022
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile intracarpatice, dar local și în cele estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Săptămâna 17.01.2022 – 24.01.2022
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 24.01.2022 – 31.01.2022
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor avea o tendință deficitară în toată țara.
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Oncos construiește un centru de vârstnici la Leghia. Proiectul, lăudat de membrii Comisiei de Urbanism a județului

Un centru rezidențial modern pentru vârstnici va fi construit în satul Leghia, comuna Aghireșu, în apropierea fostei tabere școlare. Proiectul a primit aviz favorabil din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) a județului Cluj, în ședința de joi.
Proiectul a fost lăudat atât de arhitectul-șef al județului, Claudiu Salanță, cât și de președintele CJ Cluj, Alin Tișe, care a subliniat intenția instituției de a investi în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Mașina solară a studenților UTCN, gata de start. Prinde peste 100 km/h. Va participa la un concurs în Australia

Solis, mașina electrică, alimentată cu energie solară, construită de studenții UTCN, va participa, în luna august, la concursul Bridgestone World Solar Challenge în Australia. Vehiculul a fost prezentat, joi, la UTCN HUB, în fața conducerii universității și a sponsorilor.
Mașina studenților clujeni va străbate peste 3000 de km prin deșertul australian, startul urmând să fie dat în 24 august în orașul Darwin, din nord, iar linia de finish va fi în orașul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Crosul Inimilor Mari. Clujenii, invitați să alerge în sprijinul Centrului de Îngrijiri Paliative pentru copiii în suferință

Începutul verii aduce la Cluj un eveniment caritabil care sprijină finalizarea construirii primului Centru de Îngrijiri Paliative Pediatrice cu asistență gratuită și complexă din România.
Toți cei care doresc să ajute la finalizarea Centrului „Sfântul Hristofor”, care se construiește la Sânnicoară, sunt așteptați la Crosul Inimilor Mari sau pot să facă donații.
Clujenii, invitați să alerge în sprijinul Centrului de Îngrijiri Paliative pentru…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

La începutul săptămânii viitoare vom afla care va fi drumul României pentru următorii ani. În Uniunea Europeană și NATO. Sau întoarcerea spre anii ´80 și Rusia.
Noul președinte, oricare va fi el, se va confrunta cu mari probleme sociale dar și economice, în condițiile în care PIB-ul României a crescut anul trecut cu doar 0,8%, iar avansul în primul trimestru din acest an a fost de numai 0,2% față de perioada similară din 2024, conform datelor prezentate de INS….
Citește mai mult pe Cluj24.ro