Connect with us

ACTUALITATE

Temperaturile din Germania, cu peste 2 grade Celsius mai ridicate în 2023

Publicat

steag germania

Conform bilanțului anual preliminar publicat vineri de Serviciul Meteorologic German (DWD), temperatura în Germania a înregistrat o creștere cu peste 2 grade Celsius în 2023, stabilind astfel un nou record. Această informație a fost transmisă de agenția DPA.

Serviciul meteo anunţase deja, la începutul acestei săptămâni, că 2023 a fost cel mai călduros an de la debutul măsurătorilor, în 1881.

În 2023, temperatura medie a ajuns pentru prima dată la 10,6 grade Celsius, cu 2,4 grade Celsius peste valoarea perioadei de referinţă internaţională, din 1961 până în 1990, a precizat DWD în urma evaluărilor iniţiale.

Comparativ cu perioada 1991-2020, creşterea a fost de 1,3 grade Celsius.

„Schimbările climatice continuă nestingherite”, a avertizat Tobias Fuchs, specialist în climă şi mediu în cadrul DWD.

Vremea călduroasă, umedă, cu cantităţi însemnate de precipitaţii a dominat anul 2023, conform raportului.

DWD a indicat că în acest an a fost consemnată cea mai călduroasă lună septembrie de la debutul înregistrărilor la nivel naţional.

De asemenea, potrivit DWD, 2023 ocupă locul al şaselea în topul anilor cu cele mai multe precipitaţii.

Potrivit evaluărilor preliminare, DWD a înregistrat aproximativ 958 de litri pe metru pătrat, o cantitate de precipitaţii ce depăşeşte cu peste o cincime valoarea din ambele perioade de referinţă.

Potrivit DWD, lumina soarelui a crescut cu aproape 15% între anii 1961 şi 1990 şi cu aproximativ 5% între 1991 şi 2020. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cadrele militare nu mai pot pleca din MApN decât după 8 ani. Legea a fost promulgată

Publicat

messenger creation 2b165100 0e6c 489d 8d3d 4a3f1c7772e5 1000x600.jpeg

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Acțiune ,,Blitz” a polițiștilor din Botoșani. Zeci de șoferi amendați

Publicat

politie razie.webp.webp

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune de tip ”blitz”, pe raza municipiului Botoșani, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.
În cadrul activităților desfășurate, au fost controlate 60 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.465 de lei.
De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere, 9 dintre acestea fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar unul pentru alte abateri la regimul rutier

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA dă bani apicultorilor. Se primesc cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2024

Publicat

apia fundal deschis sau transp.png

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează potențialii beneficiari că până la data de 31 iulie 2024 inclusiv, pot depune cererile de plată şi documentele doveditoare pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2024 din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat.

Solicitanţii depun o singură cerere de plată la Centrele APIA, direct sau prin intermediul persoanei împuternicite notarial/reprezentantul legal, însoţită de documentele justificative….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbat de 57 de ani, din comuna Hănești, arestat după ce ar fi înjunghiat un consătean

Publicat

retinut.jpg

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 57 de ani, din comuna Hănești, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală. Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în data de 8 iulie a.c., pe fondul unui conflict spontan, a lovit victima, un bărbat de 52 de ani, din localitatea Borolea, comuna Hănești, cu un obiect înțepător, provocându-i acestuia leziuni care au necesitat îngrijiri medicale.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe