Connect with us

ACTUALITATE

Tenis: Patru românce au trecut de primul tur al calificărilor la Wimbledon

Publicat

Patru jucătoare române de tenis, Irina Begu, Ana Bogdan, Irina Bara şi Gabriela Ruse, au reuşit să acceadă, marţi, în runda a doua a calificărilor pentru tabloul principal al turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

Begu (28 ani, 114 WTA) a trecut de chinezoaica Jia-Jing Lu (29 ani, 202 WTA), cu 7-6 (2), 6-4.

Ana Bogdan (26 ani, 134 WTA) a învins-o pe elveţianca Ylena In-Albon (20 ani, 188 WTA), cu 6-2, 6-1, în doar 57 de minute.

Irina Bara (24 ani, 179 WTA) a avut nevoie de două ore şi 14 minute pentru a o învinge pe americanca Allie Kiick (23 ani, 127 WTA), cu 6-7 (4), 6-1, 6-4.

Gabriela Ruse (21 ani, 177 WTA) a câştigat în 49 de minute în faţa bulgăroaicei Sesil Karatanceva (29 ani, 206 WTA), cu 6-2, 6-2.

Alte două românce au pierdut în primul tur: Alexandra Cadanţu (29 ani, 205 WTA) a fost învinsă de o jucătoare americană, Caroline Dolehide (20 ani, 268 WTA), cu 6-1, 3-6, 6-3, iar Patricia Ţig (24 ani) a fost întrecută de spaniola Paula Badosa Gibert (21 ani, 126 WTA) cu 3-6, 6-1, 6-4.

În turul secund, Begu o va înfrunta pe franţuzoaica Oceane Dodin (22 ani, 509 WTA), Ruse şi Bara vor fi adversare, iar Ana Bogdan o va întâlni pe turcoaica Pemra Ozgen (33 ani, 220 WTA).

Jucătoarele învinse în primul tur al calificărilor vor primi 7.000 de lire sterline şi 2 puncte WTA, iar cele calificate în turul secund şi-au asigurat cecuri de 13.250 lire şi 20 de puncte WTA.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Grădinița „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi a adus vara în culori pentru preșcolari prin proiectul educațional „Grădi 9 în culori”

Publicat

grădinița „Ștefan cel mare și sfânt” dorohoi a adus vara

Publicitate

În debutul vacanței de vară, Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Dorohoi a desfășurat proiectul educațional „Grădi 9 în culori” – un program special dedicat copiilor de vârstă preșcolară, realizat în colaborare cu mai multe instituții locale.

Derulat într-un mediu sigur și primitor, proiectul a urmărit stimularea creativității, dezvoltarea personală a celor mici și menținerea unei conexiuni active și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava deschide o extensie universitară la Botoșani

Publicat

universitatea „Ștefan cel mare” din suceava deschide o extensie universitară

Publicitate

Botoșani, 3 iulie 2025 – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) va deschide, începând cu anul universitar 2026–2027, o extensie universitară la Botoșani, marcând un moment semnificativ pentru dezvoltarea educației superioare în regiune.

Evenimentul a fost precedat de o întâlnire de lucru desfășurată joi, 3 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, la care a participat rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministerul Agriculturii anunță un apel de proiecte de 54 de milioane de euro pentru sprijinirea comunităților pescărești

Publicat

ministerul agriculturii anunță un apel de proiecte de 54 de

Publicitate

Ministerul Agriculturii, prin Autoritatea de Management pentru Programul pentru Acvacultură și Pescuit (AM POPAM), lansează un apel de proiecte în valoare de 54 de milioane de euro. Acest apel vizează sprijinirea dezvoltării locale în comunitățile în care se desfășoară activități de pescuit și acvacultură, cu scopul de a stimula economia locală și de a încuraja implicarea activă a locuitorilor prin inițiative de tip DLRC (Dezvoltare Locală…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe