Connect with us

EVENIMENT

Terenul arabil din România, mai scump decât în Bulgaria, Franţa sau Ungaria. Cât e prețul mediu al unui hectar

Publicat

teren agricol 1 1000x600.jpeg

Preţul mediu al unui hectar de teren arabil în Uniunea Europeană în anul 2021 varia între 3.661 de euro în Croaţia şi 47.290 de euro în Luxemburg, potrivit datelor publicate miercuri, 21 decembrie 2022, de Eurostat.

Însă Eurostat subliniază că această diferenţă este posibil să fie chiar mai mare deoarece pentru 2021 nu sunt disponibile date pentru toate statele membre, iar în 2020 preţul mediu al unui hectar de teren arabil în Ţările de Jos a fost de 71.225 de euro.

În cazul României, preţul mediu al unui hectar de teren arabil era anul trecut de 7.601 euro, în creştere faţă de unul de 7.163 de euro în 2020.

Comparativ, preţul mediu al unui hectar de teren arabil în 2021 era de 6.096 de euro în Bulgaria, 5.940 de euro în Franţa şi 5.187 de euro în Ungaria.

Alte state membre unde preţul mediu al unui hectar de teren arabil este mai mic decât în România sunt: Lituania, Estonia, Letonia, Slovacia şi Croaţia.

Terenul arabil din România, mai scump decât în Bulgaria, Franţa sau Ungaria. În ce regiuni din țară se găsesc cele mai mari prețuri

La nivel regional, conform datelor disponibile, cel mai mare preţ pentru un hectar de teren arabil se înregistra în regiunea Insulele Canare din Spania (cu o medie de 120.477 de euro pe hectar) iar cele mai mici preţuri în regiunea Ovre Norrland din Suedia (cu o medie de 1.882 de euro pe hectar).

În cazul României, cele mai mari preţuri la terenuri arabile sunt în regiunea Bucureşti-Ilfov (10.707 euro pentru un hectar) şi cele mai mici în regiunea Nord-Vest (6.206 de euro pentru un hectar), în ambele cazuri preţurile fiind mai mici decât în 2020.

Eurostat subliniază că în majoritatea regiunilor Uniunii Europene, terenul arabil este mai scump decât pajiştile.

Terenul arabil din România, mai scump decât în Bulgaria, Franţa sau Ungaria. Prețuri pentru un hectar de pajiște

Excepţiile sunt regiunile spaniole Asturias şi Madrid precum şi regiunea Sostines din Lituania unde hectarul de pajişte este mai scump decât hectarul de teren arabil.

Preţul mediu al unui hectar de pajişte în 2021 varia între un minim de 1.423 de euro în Bulgaria şi până la 41.930 de euro în Luxemburg, însă în Ţările de Jos se situa la 59.065 de euro, conform datelor pe anul 2020.

Potrivit Eurostat preţul terenului arabil depinde de mai mulţi factori precum legislaţia naţională, climă, apropierea de reţelele de transport, calitatea solului, sisteme de irigaţii precum şi de forţele de piaţă ce ţin de cerere şi ofertă. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Emil Boc, despre cei care au criticat lucrările din oraș: „Acum daltoniștii betoanelor nu mai pot evita verdele”

Publicat

strada kogalniceanu primaria cluj.jpg

Primarul Clujului, Emil Boc, spune că odată cu instalarea primăverii, clujenii, dar mai ales cei care au criticat proiectele municipalității, pot să vadă dimensiunea „verde” a acestora.

„Cei care aveau marota cu betoanele au șansa acum să vadă verde cât nu au văzut în viața lor”, a spus Emil Boc.

Emil Boc, despre cei care au criticat lucrările din oraș: „Acum daltoniștii betoanelor nu mai pot evita verdele”

Emil Boc a precizat că recepția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a fost păcălit un bărbat din Sebeș, care voia să cumpere un scuter electric de pe internet. Câți bani a pierdut

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Un bărbat din Sebeș a fost victima unei înșelăciuni pe internet. A vrut să cumpere un scuter electric, după ce a văzut un anunț pe internet. Vânzătorul promitea să-l trimită prin curier, după achitarea unui avans.

Fapta s-a petrecut în februarie, iar în aprilie polițiștii din Alba l-au prins pe cel care l-a lăsat și fără bani și fără scuter pe bărbatul din Sebeș. Este vorba despre un tânăr din București.

Potrivit IPJ Alba, în 22 aprilie, polițiștii de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate din Vinerea. Ce au descoperit oamenii legii

Publicat

trafic îngreunat pe dn1, pe raza localității oiejdea. accident rutier

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate din Vinerea. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat luni, 22 aprilie, un control la o societate comercială din Vinerea – Cugir, specializată în comercializarea produselor de protecție a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deținerea acestui tip de produse.

Potrivit IPJ Alba, în urma verificărilor, polițiștii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Săptămâna Verde la Școala „Simion Lazăr” Lunca Mureșului. Ateliere în engleză pentru copii, alături de studenți, despre natură

Publicat

săptămâna verde la Școala „simion lazăr” lunca mureșului. ateliere în

Săptămâna Verde la Școala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureșului a debutat cu activități pentru elevi, organizate împreună cu studenți de la Cluj. Copiii au avut ocazia să învețe despre natură și să exerseze limba engleză.

Au fost implicați în proiectul de educație non-formală ”Let’s Celebrate Earth Day Together!”. Acesta a fost realizat în parteneriat cu Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere a Universității…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe