Connect with us

EVENIMENT

Termenul până la care mai pot fi folosite voucherele de vacanță din anii precedenți

Publicat

vouchere de vacanta

30 iunie este termenul până la care voucherele de vacanță emise în anii precedenți mai pot fi utilizate pentru rezervări. În perioada ianuarie – mai 2022 au fost emise vouchere de vacanță în valoare de 190 de milioane de euro.

Voucherele de vacanță emise în anii precedenți mai pot fi utilizate pentru rezervări până la 30 iunie 2022. OUG 131/2021, apărută la sfârșitul anului trecut, prevede că ”perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță emise în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungește până la data de 30 iunie 2022”. În paralel, angajații pot utiliza voucherele de vacanță emise în acest an, în cazul în care sumele au fost deja virate pe card.

ANAT reamintește că voucherele de vacanță pot fi utilizate exclusiv pentru vacanțe în România iar serviciile trebuie să conțină minim o noapte de cazare. Nu este permis să se achite cu vouchere de vacanță servicii facturate altui beneficiar ci doar posesorului acestora.

 

Termenul până la care mai pot fi folosite voucherele de vacanță din anii precedenți: au fost emise 19.768.895 de vouchere de vacanță

 

Pachetul turistic cel mai complet se găsește în agențiile de turism licențiate și poate conține, pe lângă cazare minim o noapte, și servicii de masă, balneare, transport, programe turistice opționale.

În perioada ianuarie – mai 2022 au fost emise 19.768.895 de vouchere de vacanță, în valoare de 943.831.114 de lei (190 de milioane de euro). Estimativ, pentru tot anul vor fi emise vouchere în valoare de 350 de milioane de euro.

La ora actuală, voucherele de vacanță reprezintă un vector esențial pentru circulația turistică internă. Atât instituțiile și companiile de stat, cât și firmele private pot acorda aceste vouchere angajaților, care sunt aprobate pentru emitere anuală timp de 5 ani (2022-2026).

ANAT dorește ca voucherele de vacanță să prezinte o atractivitate sporită pentru angajații și angajatorii privați. Spre deosebire de stat, unde voucherele de vacanță sunt limitate la 1450 lei de persoană pe an, angajaților din mediul privat li se pot acorda legal vouchere în valoare de până la 6 salarii minime.

O variantă a sporirii atractivității voucherelor de vacanță este reducerea la zero a impozitului pe venit, ceea ce ar implica revenirea la reglementarea inițială din 2009.

Termenul până la care mai pot fi folosite voucherele de vacanță din anii precedenți: formulă mai modernă de credit fiscal

„Însă o măsură și mai eficientă ar implica o formulă mai modernă de credit fiscal. ANAT împreună cu partenerii sociali pune această formulă la dispoziția guvernului pentru îmbunătățirea sistemului, cu obiectivul ca minim 1 milion de angajați din mediul privat (circa 25%) să beneficieze de aceste vouchere. Această măsură ar fi cel mai ușor și rapid posibilă de generat ca măsură de stimulare a turismului intern, cu efectul său economic multiplicator. Pe de altă parte, este nevoie de voucherele de vacanță mai ales în condițiile lipsei de personal din toate domeniile”, susține ANAT.

În 2021 au fost acordate vouchere de vacanță doar pentru angajații din mediul privat, în valoare de circa 50 de milioane de euro.

Conform ANAT, voucherele de vacanță au determinat, de-a lungul timpului, reducerea evaziunii fiscale în turism, dublarea numărului de unități de cazare clasificate în ultimii 10 ani, refacerea forței de muncă, consolidarea familiei, reducerea consumului de medicamente, reducerea concediilor medicale și relansarea turismului intern, o condiție și pentru creșterea calității serviciilor în turismul de incoming.

Turiștii utilizează voucherele de vacanță pentru sejururi pe litoral, în Delta Dunării, în stațiuni balneare, în stațiuni montane, pentru city breakuri în orașe sau pentru circuite în țară. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Compensarea prețului la energie: Guvernul lucrează la definiția sărăciei energetice pentru viitoarele scheme de ajutor

Publicat

compensarea prețului la energie: guvernul lucrează la definiția sărăciei energetice

Compensarea prețului la energie: România își păstrează obiectivul de a-i proteja pe românii aflați în sărăcie energetică și tocmai de aceea Ministerul Muncii și-a asumat să avem o definiție clară a acestui tip de consumator, a declarat, marți, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

”Guvernul României a extins schema de compensare-plafonare tocmai ținând cont de o realitate europeană, cu creșteri la gaz de până la 60% și la energie electrică de 25-30%.

Având în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Majoretele ”Eclipse” Cluj au obținut 37 de medalii, din care 27 de aur, și 2 trofee speciale la Campionatul Național

Publicat

majorete vointa 8.jpg

27 de medalii de aur, 9 de argint, una de bronz, dar și 2 trofee speciale, au obținut majoretele de la Clubul Sportiv ”Eclipse” la Campionatul Național care a avut loc la Cluj-Napoca.

Fetele au concurat la solo, duo, trio și pe echipe, și au reușit să obțină rezultate extraordinare, roade ale muncii de luni de zile.

Majoretele ”Eclipse” Cluj au obținut 37 de medalii la Campionatul Național

”Eclipsa de soare ne va purta noroc” a spus un părinte cu o zi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Corul Universității Cambridge va susține un concert în Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia. Premieră în Transilvania

Publicat

corul universității cambridge va susține un concert în catedrala romano

Pentru prima dată în istoria sa, corul Universității Cambridge ajunge în Transilvania. Una dintre opririle sale va fi la Alba Iulia, la Catedrala Romano Catolică din oraș. 

Mai exact în data de 5 aprilie 2025, de la ora 18.00, Magdalene College Choir va concerta în Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail din Alba Iulia.

Magdalene College Choir a fost fondat în 1542, iar corul universității interpretează în mod regulat la slujbele din capelă. De asemenea, a participat la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ziua Porților deschise la Prefectura Alba: Vizitatorii vor afla istoria instituției, dar și care sunt atribuțiile prefectului

Publicat

ziua porților deschise la prefectura alba: vizitatorii vor afla istoria

Prefectura Județului Alba își deschide porțile publicului pe 2 aprilie, între orele 12:00–14:00, la sediul situat în incinta Palatului de Justiție din Alba Iulia.

Mai exact, cei care vor să afle istoria prefecturii județului, dar și ce atribuții are prefectul în județ și cum relaționează cu instituțiile centrale, vor putea afla răspunsul la întrebări.

Participanții vor putea vizita clădirea istorică, principalele săli și vor interacționa cu personalul, care va…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe