Connect with us

EVENIMENT

Testele de salivă au detectat 2.000 de copii cu COVID. Nedescoperiţi, ar fi infectat 20.000 de copii

Publicat

Testele de salivă făcute în școli au detectat, în ultimele zile, 2.000 de copii cu COVID. Dacă nu ar fi fost descoperiți, ar fi infectat alți 20.000 de copii, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu spune că nu a auzit de scoaterea testelor de salivă din școli.

„Dacă ar fi adevărat, cu ce le înlocuim? Chiar așa, nu mai avem nevoie de această măsură a testării? Ar fi ciudat pentru mine, cu atât mai mult cu cât ultimele date pe care le-am centralizat doar în câteva zile au presupus 5.000 de rezultate pozitive pentru teste de salivă. Din cele 5.000 de teste, 3.000 au beneficiat de raportări ulterioare, adică s-au făcut teste PCR, pentru confirmare sau infirmare. Din cele 3.000 de răspunsuri, 1.000 au fost invalidate prin teste PCR, iar 2.000 au fost validate prin teste PCR. 2.000 din 3.000 de raportări înseamnă o rată de confirmare a testelor de salivă prin teste PCR de 66%”, a spus Cîmpeanu, la Digi24.

Potrivit ministrului, testele de salivă au confirmat în ultimele zile infectarea a 2.000 de copii: „deci am putut să contribuim la abordarea precoce, ca să nu genereze forme grave pentru 2.000 de copii. Eu cred că 2.000 de copii sunt importanți. Acești 2.000 de copii, dacă nu ar fi fost detectați prin teste salivă, ar fi mers în continuare în comunități, cea mai bună parte dintre ei. Ar fi generat o propagare mult mai mare. 2.000 de copii pot infecta foarte ușor 20.000 de alți colegi”.

Cîmpeanu susține că, dacă în prima săptămână, era o rată de confirmare prin teste PCR foarte mică, acum, când copiii, părinții, dascălii s-au obișnuit cu testele de salivă, rata de confirmare de 66% a rezultatelor este „foarte în regulă”.

„Înseamnă că au fost aplicate cu responsabilitate și administrate. Raportare s-a făcut cu mai multă responsabilitate decât la început. Mai mult, doctorul Raed Arafat și IGSU ne-au sprijinit prin alocarea a încă 18,5 milioane de teste. Nu sunt exacte, asta știam. Dar testele pe care le avem acum deja în școli sunt suficiente pentru testarea a două luni de acum încolo. Ce facem? Avem teste pentru două luni și nu le mai folosim?”, afirmă ministrul Educației. MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Născut de Paște: bucurie pentru o familie din Alba. Un băiețel a venit pe lume, de sărbători, la spitalul din Alba Iulia

Publicat

născut de paște: bucurie pentru o familie din alba. un

Născut de Paște, în Alba: Se spune că dacă te naşti în prima zi de Paşte, vei avea noroc în viaţă. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a venit pe lume, în dimineața zilei de Paște, un băiețel.

Familia din Alba au avut prilej de bucurie în plus față de cea a sărbătorii de Paște.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

În dimineața de Paște, 5 mai, la ora 4.25, la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cutia neagră la mașini: EDR va fi obligatoriu pe autovehiculele înmatriculate începând cu 6 iulie 2024. Ce date colectează

Publicat

cutia neagră la mașini: edr va fi obligatoriu pe autovehiculele

Cutia neagră la mașini: EDR, prescurtarea pentru event data recorder, denumit popular și cutia neagră, este un dispozitiv care va deveni obligatoriu pe orice autovehicul înmatriculat începând cu data de 6 iulie 2024.

Utilizat inițial în aviație, acest dispozitiv a ajuns după câteva zeci de ani să fie obligatoriu și pe mașini, scrie G4Media.

Cunoscute sub numele de ”cutii negre”, aparatele de înregistrare a zborurilor au fost impuse în domeniul aviației la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Concert caritabil la Cluj al flautistului Matei Ioachimescu pentru Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice ”Sf. Hristofor”

Publicat

whatsapp image 2024 01 18 at 11.13.331.jpeg

Turneul național ICONS al cunoscutului flautist Matei Ioachimescu ajunge în 15 mai la Cluj, iar suma obținută din vânzarea biletelor va fi donată integral pentru construcția Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice ”Sf. Hristofor” din Sânnicoară.

Concertul de la Cluj va avea loc în cadrul evenimentului Sfera Donatorilor din Transilvania, un eveniment de strângere de fonduri ajuns la ediția a 12-a și organizat de Asociația Niște Oameni, care se va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VREMEA în Alba, în săptămâna 6-12 mai. Două zile calde, apoi mai frig, cu ploi și furtuni. Prognoza meteo pe localități

Publicat

vremea în alba, în săptămâna 6 12 mai. două zile calde,

Vremea în Alba, în săptămâna 6-12 mai. Temperaturile cresc în următoarele două zile, până la valori de 25-26 de grade Celsius. Apoi vremea se răcește și sunt anunțate ploi și furtuni.

Valorile maxime vor coborî la 19-20 de grade Celsius, în a doua parte a săptămânii viitoare. Va ploua în majoritatea zonelor din județ, inclusiv la munte.

La altitudini mai mari, temperaturile vor scădea de la 17-18 grade, la 11-12 grade Celsius.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe