Connect with us

ACTUALITATE

Testele pentru adulţii nevaccinaţi nu vor mai fi gratuite în Franţa

Publicat

Testele de coronavirus pentru adulţii nevaccinaţi nu vor mai fi gratuite în Franţa începând din această vineri, cu excepţia cazurilor în care există motive medicale pentru ca persoanele respective să nu fie vaccinate, transmite dpa.

Scopul acestei măsuri este de a-i încuraja pe francezi să se vaccineze împotriva COVID-19, întrucât acesta oferă cea mai bună protecţie şi o modalitate permanentă de a depăşi criza sanitară, a explicat guvernul de la Paris. Potrivit acestuia, testele sunt utilizate ca înlocuitor al vaccinării.

Un test rapid va costa între 22 de euro şi 30 de euro, iar pentru un test Real Time PCR va trebui achitată suma de 44 de euro.

În Germania este deja în vigoare din 11 octombrie o reglementare similară pentru a se pune capăt testării gratuite a tuturor persoanelor.

Începând din martie anul trecut, în Franţa au fost efectuate 150 de milioane de teste, dintre care numai în luna august 6 milioane de teste săptămânal.

Aşa-numitul ‘paşaport coronavirus’, a cărui introducere a fost controversată şi care atestă dovada vaccinării, a vindecării după COVID-19 sau a testării negative, este o condiţie pentru accesul la competiţii sportive, cinematografe, restaurante şi cafenele în Franţa. Documentul este necesar şi pentru călătorii cu avionul sau trenul pe distanţe lungi. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Franţa recomandă amânarea călătoriilor neesenţiale în Ucraina, dar nu-şi retrage personalul diplomatic

Publicat

Franţa şi-a sfătuit luni cetăţenii să amâne călătoriile neesenţiale în Ucraina şi să nu meargă în zonele de frontieră din nordul şi estul ţării, pe fondul escaladării tensiunilor cu Rusia vecină, informează France Presse.

”În măsura posibilităţilor, se recomandă amânarea călătoriilor neesenţiale sau urgente în Ucraina”, a precizat Ministerul francez de Externe în recomandările sale de călătorie actualizate.

”În contextul tensiunilor create de concentrarea trupelor ruseşti la graniţele Ucrainei, se recomandă o vigilenţă sporită şi sunt descurajate oficial călătoriile în zonele de frontieră din nordul şi estul ţării”, se mai arată în comunicat.

Spre deosebire de Statele Unite şi Marea Britanie, Franţa nu cere în prezent personalului ambasadei sale sau familiilor diplomaţilor săi din Ucraina să părăsească ţara.

„Am luat notă de anunţurile făcute de Statele Unite şi Marea Britanie privind situaţia personalului lor diplomatic din Ucraina şi a familiilor acestora”, a răspuns purtătoarea de cuvânt a Ministerului francez de Externe, întrebată în acest sens.

”Rămânem în strânsă consultare cu toţi partenerii noştri, în special europeni (…) şi suntem gata să ne adaptăm poziţia dacă situaţia o justifică”, a adăugat ea.

Uniunea Europeană a declarat luni că nu va urma exemplul Statelor Unite în ceea ce priveşte rechemarea familiilor diplomaţilor săi.

Ministerul britanic de Externe a anunţat luni că va retrage personalul de la ambasada sa de la Kiev în faţa „ameninţării în creştere” din partea Rusiei.

De asemenea, Australia şi-a sfătuit cetăţenii să nu călătorească în Ucraina „din cauza riscului de conflict armat” şi a anunţat repatrierea personalului neesenţial al ambasadei.

Canberra le cere, de asemenea, australienilor aflaţi în Ucraina să părăsească ţara fără întârziere prin „mijloace comerciale”, atât timp cât situaţia de securitate o permite. ”Disponibilitatea zborurilor se poate schimba sau poate fi suspendată în scurt timp”, a avertizat Ministerul australian al Afacerilor Externe.AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Mitropolitul Clujului, cetățean de onoare al municipiului Baia Mare. A primit TITLUL de ziua lui în Catedrala din CLUJ

Publicat

kake 1.jpg

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a primit luni, de ziua sa de naștere, diploma care îi conferă titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Baia Mare, în cadrul une ceremonii care a avut loc în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

Titlul i-a fost înmânat de primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, la ceremonie fiind prezent și episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului.

Consiliul Local Baia Mare a aprobat, în ședința din 21 ianuarie, acordarea titlului mitropolitului Andrei, ”pentru contribuția sa la dezvoltarea spiritualității românești”.

Mitropolitul Andrei a devenit al 153-lea cetățean de onoare al municipiului Baia Mare.

Acesta a împlinit luni 73 de ani.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

kake 2

 

 

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Peisaj de poveste în alb la Cetatea Bologa din Cluj, de Mica Unire

Publicat

img 20220124 123925 scaled e1643032025711.jpg

Cetatea Bologa din Cluj s-a îmbrăcat în straie albe luni, de Mica Unire, parcă în semn de mare sărbătoare. Deși este una dintre cele mai vechi cetăți din zona Transilvaniei, cu mențiuni încă din anul 1319, a fost recent restaurată cu fonduri europene și este cu adevărat deschisă pentru turiști.

Chiar și astăzi, când este zi liberă, a fost vizitată de o mulțime de turiști.

Pe lângă peisajul uimitor de iarnă, cetatea are de spus și o poveste interesantă.

A fost punct de graniță după ce Oradea a fost cucerită de armata otomană, alături de Gilău, a trecut și printr-un bombardament și are legături inclusiv cu Vlad Țepeș și Mircea cel Bătrân.

Obiectivul turistic se află și pe vechea graniță romană, care se pregătește să intre în patrimoniul mondial UNESCO.

În sat poate să fie vizitată și celebra Moară de apă, veche de peste două sute de ani, funcțională și astăzi.

Iubitorii de natură îndrăgesc zona și pentru că în apropiere se află Valea Drăganului, porțiune pe care autoritățile locale doresc să o transforme oficial în zonă de interes turistic la nivel european.

Cetatea Bologa este deschisă non-stop pentru turiști, în apropiere de E60. La baza dealului se află și un magazin de unde se pot face cumpărături. La Cetate se poate ajunge și cu mașina de teren dotată corespunzător, însă este recomandabilă plimbarea pe jos. 

Cetatea Bologa

dav

dav

dav

img 20220124 124306

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bilanţul scumpirilor la poliţele RCA după falimentul City Insurance

Publicat

amenda politie 590x354

Declanşarea procedurii falimentului în cazul City Insurance, care a fost lider al pieţei asigurărilor, a fost punctul critic al pieţei RCA, care a dus la o creştere bruscă a preţurilor poliţelor, asigurătorii ştiind că vor trebui să preia mai mult risc.

În timp ce unii asigurători RCA, din cei şapte rămaşi, care aveau tarife mici, au ajuns la preţuri duble sau aproa­pe triple, alte companii le-au men­ţinut aproximativ pe aceeaşi linie, scrie ZF, citat de MEDIAFAX.

Preţurile RCA au crescut ajun­gând în ianuarie 2022 la peste 1.100 de lei pentru o poliţă pe 6 luni.

Com­parativ, înaintea concretizării pro­ble­melor City Insurance, cel mai mic preţ oferit de asigurătorii RCA cobora chiar sub 500 lei.

Deşi preţurile la poliţele RCA s-au dublat, chiar triplat într-o perioa­dă foarte scurtă de timp în cazul unor asi­gurători care aveau preţuri mici, ma­rea majoritate a jucătorilor din pia­ţă sunt de părere că această creş­te­re a fost modul pieţei de a se echi­libra în ce­ea ce priveşte posibili­ta­tea compa­niilor de acoperi riscul asigurat, având în vedere o rată a daunei combinată de peste 100%, ceea ce înseamnă că aduce pierderi pentru asigurători.

Tarifele pot continua să crească în perspec­tivă având în vedere şi majo­ra­rea contribuţiei asigurătorilor la Fon­dul de Garantare a Asigura­ţilor, pen­tru a majora resursele ne­ce­sare despă­gubirilor în cazul City Insurance.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe