Connect with us

EVENIMENT

Ţigări de contrabandă în valoare de peste 250.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Publicat

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei au confiscat la frontiera de nord a ţării, 25.948 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 256.800 lei, cantitate ce urma să fie transportă şi ulterior să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă, a precizat, vineri, într-un comunicat de presă, Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

„Colegii noştri au observat un autoturism de teren Mitsubishi Pajero, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, care se deplasa în viteză de la linia de frontieră spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Brodina, judeţul Suceava, fapt pentru care au fost efectuate semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control. Deoarece şoferul a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră, s-a tras un foc de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această data nu s-a oprit, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia”, a precizat Iulia Stan.

După un timp, autoturismul de teren a fost descoperit abandonat pe un drum forestier, iar în interiorul acestuia au fost observate mai multe colete care conţineau ţigări din contrabandă. În urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 14.950 pachete ţigări în valoare de aproximativ 175.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Autoturismul în valoare de 7.000 lei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei până la finalizarea cercetărilor.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au observat trei persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul ţării, comuna Straja, transportând în spate colete voluminoase.

„Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul Ucrainei, întorcându-se pe teritoriul statului vecin. În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului, care ulterior ne-au informat că au reţinut cele trei persoane, care erau cetăţeni ucraineni, şi au indisponibilizat un autoturism marca Volvo cu numere de Marea Britanie”, a spus Iulia Stan.

La faţa locului au fost descoperite opt baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.998 pachete cu ţigări, în valoare de 46.800 lei.

Astfel, în ambele cazuri, se desfăşoară verificări în vederea identificării şi reţinerii şoferului autoturismului, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu, judeţul Satu Mare, au descoperit, vineri dimineaţă, şase colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care conţineau cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 35.000 lei.

Potrivit aceleiaşi surse, în continuare, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea la răspundere a acestora. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prognoză agro-meteo: Cum vor fi afectate culturile de câmp și speciile pomi-viticole, după fluctuațiile recente ale vremii

Publicat

prognoză agro meteo: cum vor fi afectate culturile de câmp și

Prognoză agro-meteo: Modul în care vor fi afectate culturile de câmp și speciile pomi-viticole, după fluctuațiile vremii, a fost descris de specialiști, într-o analiză realizată de Agerpres. 

Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire treptată în cea mai mare parte a ţării, astfel că procesele de creştere şi dezvoltare ale culturilor de câmp şi speciilor pomi-viticole se vor desfăşura pe ansamblu normal în majoritatea zonelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un nou val de aer rece va ajunge luni în România. Condiții de brumă și minime negative

Publicat

un nou val de aer rece va ajunge luni în

Un nou val de aer rece va ajunge luni în România, anunță meteorologii. Temperaturile se vor menține sub normalul climatologic al acestei perioade, respectiv temperaturi maxime doar între 10 și 19 grade, în general.

Vor fi temperaturi chiar mai coborâte luni pe partea de nord-vest a țării, unde vor fi 7-8 grade și de asemenea și temperaturile minime coboară marți dimineață spre – 2 sau – 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

Condiții de brumă pot apărea pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident în Alba Iulia cu două autovehicule implicate. ISU Alba: este posibil să existe scurgeri de carburanți

Publicat

accident în alba iulia cu două autovehicule implicate. isu alba:

Accident în Alba Iulia: Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Alba Iulia.

Potrivit reprezentanților ISU Alba. din informatiile primite ar fi vorba despre 2 autovehicule implicate.

Nu sunt persoane încarcerate, dar este posibil să existe scurgeri de carburant.

La fața locului au fost trimise două autoutilitare de intervenție ale ISU Alba.

UPDATE: La locul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bucură-te de „Easter Joyride”, la Iulius Mall Cluj! Poţi câştiga sesiuni de SHOPPING sau chiar un SCUTER full electric

Publicat

01.png

Ai luat vopsea colorată? Dar ouă de ciocolată? Sigur nu ai uitat de decorațiunile festive? Ştii că trebuie să porți ceva nou de Paște? Anul acesta, Iulius Mall Cluj te ajută ca, de sărbătorile pascale, să ajungi mai repede dintr-un loc în altul și să fii prezent la timp pentru masa în familie. Ți-am pregătit „Easter Joyride”, o super campanie în care poți câștiga, pe lângă vouchere pentru cumpărături la magazinele din Iulius Mall, un scuter full electric –…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe