Connect with us

ACTUALITATE

Ţigări de contrabandă în valoare de peste o jumătate de milion de lei, capturate de poliţiştii din Satu Mare

Publicat


contrabanda

Peste 48.000 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 554.000 de lei, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră sătmăreni în urma a două acţiuni desfăşurate la acest sfârşit de săptămână la frontiera cu Ucraina, informează un comunicat IGPF transmis duminică AGERPRES.

Astfel, un echipaj al Poliţiei de Frontieră Tarna Mare, judeţul Satu Mare, a observat sâmbătă seara, în jurul orei 22,30, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării, colete voluminoase.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis duminică AGERPRES, poliţiştii au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliţiei de frontieră, acestea au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite. Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, lucrătorii de poliţie au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi s-au dispersat în direcţii diferite.

În continuare s-au luat măsuri de monitorizare şi cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 14 colete cu ţigări. Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.600 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 112.320 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Brodina şi Sighetu Marmaţiei au descoperit, în ultimele 48 de ore, în apropierea graniţei mai multe colete cu ţigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 38.527 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 441.700 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun. AGERPRES

ACTUALITATE

Prognoza hidrologilor: Debitul Dunării la intarea în ţară se va situa peste mediile multianuale în toate lunile de vară

Publicat

fluviul dunarea

Debitul maxim al fluviului Dunărea, la intrarea în ţară, se va situa peste mediile multianuale în toate cele trei luni de vară, respectiv iunie, iulie şi august, iar regimul hidrologic pe râurile interioare va fi, în general, la valori cuprinse între 50 şi 100% din mediile lunare, în funcţie de regiuni, reiese din prognoza de specialitate, publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Pe toată durata lunii iunie 2019, regimul hidrologic se va situa la valori peste mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Olt superior şi mijlociu, Trotuş, Bistriţa, Moldova, Suceava şi pe cursurile Siretului şi Prutului şi între 80-100% din normalele lunare pe celelalte râuri.

În această lună sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe unele râuri din zonele de deal şi munte datorită precipitaţiilor sub formă de aversă şi cu caracter torenţial specifice acestei luni şi creşteri mai însemnate de niveluri şi debite, cu depăşirea Cotelor de Apărare pe majoritatea râurilor, îndeosebi din vestul, nordul şi centrul ţării.

Prognoza INHGA precizează că, în iulie, regimul hidrologic se va situa la valori cuprinse între 80-100% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur şi Someş şi mai mici pe râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Motru, Desnăţui, Olt inferior, Vedea, Rm.Sărat, Bârlad, Jijia şi pe râurile din Dobrogea, cu valori cuprinse între 50-80% din normalele lunare.

La nivelul lunii august 2019, regimul hidrologic se va situa, în general, între 80-100% din mediile multianuale lunare, mai mici pe râurile din bazinele hidrografice: Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Jiu, Olt inferior, Vedea, Rm.Sărat, Putna, Bârlad, Jijia şi pe râurile din Dobrogea, cu valori cuprinse între 50-80% din normalele lunare.

Hidrologii avertizează că în lunile iulie şi august sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe unele râuri din zonele de deal şi munte datorită precipitaţiilor sub formă de aversă şi cu caracter torenţial specifice acestor luni şi creşteri mai însemnate de niveluri şi debite, cu depăşirea Cotelor de Apărare pe unele râuri, îndeosebi din jumătatea de nord a ţării.

Conform prognozei de specialitate, în ceea ce priveşte fluviul Dunărea la intrarea în ţară (pe secţiunea Baziaş), în intervalul iunie – august, pe baza elementelor statistice de medie şi lungă durată, debitul maxim estimat pentru prima lună din interval este de 11.000 mc/s, faţă de valoarea medie multianuală de 6.400 mc/s, iar cel minim de 7.000 mc/s.

De asemenea, pentru luna iulie, debitul maxim al Dunării este estimat la 7.500 mc/s, iar cel minim la 4.000 mc/s, faţă de media lunii respective, de 5.350 mc/s.

Totodată, pe durata lunii august, debitul de nivel maxim prognozat este de 5.300 mc/s, peste valoarea medie multianuală a perioadei, de 4.300 mc/s, iar cle minim la 3.000 mc/s. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Volei masculin: România a încheiat grupa din Silver League cu victorii pe linie

Publicat

sursa foto: Facebook

Naţionala masculină de volei a României a învins formaţia Georgiei cu scorul de 3-0 (25-15, 25-19, 25-15), sâmbătă, la Tbilisi, în ultimul său meci din Grupa B a competiţiei Silver League.

Tricolorii, care s-au impus după doar 64 de minute, au încheiat grupa cu victorii pe linie şi vor juca finala cu Austria sau Grecia.

Din echipa antrenată de Dănuţ Pascu s-au remarcat Ciprian Matei, cu 9 puncte, Gabriel Cherbeleaţă, 7 puncte, Silviu Suson şi Rareş Bălean, câte 6 puncte.

Meciul a fost arbitrat de sârbul Mirko Jankovic şi de azerul Konstantin Selin.

În celălalt meci al grupei, Danemarca a învins Azerbaidjanul în deplasare cu 3-0.

România a câştigat grupa cu maximum de puncte, 18, urmată de Danemarca, 12 puncte, Azerbaidjan, 6 puncte, Georgia, 0 puncte.

Finala se va juca în dublă manşă, tricolorii urmând să evolueze pe 26 iunie în deplasare şi pe 30 iunie acasă.
AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Avertizare METEO: Opt judeţe din țară, sub cod portocaliu de furtună şi grindină

Publicat

cod galben vant

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică noi avertizări nowcasting Cod portocaliu de furtună şi grindină pentru localităţi din judeţele Hunedoara, Alba, Bihor, Argeş, Prahova, Buzău, Dâmboviţa şi Arad.

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:20, în judeţul Hunedoara (localităţile: Pui, Sântămăria-Orlea, Bretea Română, Baru, Orăştioara de Sus, Boşorod şi Băniţa) se vor semnala averse torenţiale care vor cumula 35- 40 l/mp, descărcări electrice, vijelie şi grindină de dimensiuni medii.

Până la ora 14:15, se află sub o avertizare similară zona de munte a judeţului Alba, la peste 1.800 de metri, şi localitatea Arieşeni, precum şi localităţile Hălmagiu, Vârfurile, Hălmăgel, Pleşcuţa din judeţul Arad, zona de munte a judeţului Bihor şi localităţile Lunca, Vaşcău, Câmpani, Cărpinet, Nucet, Criştioru de Jos şi localitatea Bulzeştii de Sus din judeţul Hunedoara. Meteorologii avertizează că din datele observate în aceste zone s-au acumulat deja cantităţi însemnate de precipitaţii, iar aversele continuă.

De asemenea, până la 14:30, sunt afectate de furtuni zona de munte a judeţului Argeş, iar în judeţul Prahova, localităţile: Breaza, Comarnic, Măneciu, Brebu, Slănic, Valea Doftanei, Izvoarele, Drajna, Ceraşu, Starchiojd, Poseşti, Teişani, Aluniş, Şotrile, Bertea, Proviţa de Sus, Ştefeşti, Adunaţi, Bătrâni, Secăria, Talea. Avertizate de meteorologi sunt şi localităţile Calvini, Chiojdu, Cătina din judeţul Buzău şi zona de munte a judeţul Dâmboviţa. În aceste zone se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula local 35 – 40 l/mp, izolat 50 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

9 solicitări de intervenţie pentru îndepărtarea urşilor din județul Prahova

Publicat

ursi busteni

Jandarmii au acţionat în cazul a nouă solicitări pentru îndepărtarea urşilor din mai multe zone, aceştia folosind semnalele acustice şi luminoase pentru gonirea animalelor sălbatice, au informat, duminică dimineaţa, reprezentanţii IJJ Prahova.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, jandarmii au intervenit pe tot parcursul zilei, în urma mai multor apeluri venite pe 112, unde a fost semnalată apariţia urşilor, în mai multe localităţi, respectiv Breaza, Telega, Buşteni si Azuga.

Jandarmii au folosit semnalele acustice şi luminoase pentru îndepărtarea animalelor sălbatice.

“O intervenţie a jandarmilor montani din Detaşamentul Sinaia mai dificilă a fost în jurul orelor 21,30 pentru a recupera două persoane ce se aflau pe traseul montan Buşteni – Cascada Urlătoarea, care s-au speriat la apariţia unui urs pe traseul de deplasare, persoanele fiind recuperate şi coborâte în staţiunea Buşteni fără probleme. În această săptămână, jandarmii prahoveni au mai fost solicitaţi în cinci situaţii în localităţile Şotrile şi Valea Doftanei. Jandarmii recomandă ca, în astfel de situaţii, să vă îndepărtaţi urgent de animalele sălbatice sau agresive, să intraţi într un loc sigur şi să anunţaţi imediat autorităţile pe numărul unic de urgenţă 112”, a anunţat IJJ Prahova. AGERPRES

Citește mai departe