Connect with us

EVENIMENT

Ţigări în valoare de circa 137.000 de lei şi substanţe psihotrope, confiscate la frontiera de nord

PublicatPoliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni individuale, dar şi în cooperare cu alte autorităţi, aproximativ 11.800 de pachete cu ţigări de circa 137.000 de lei, precum şi plante şi substanţe psihotrope, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră Române.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, au declanşat sâmbătă o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în baza mandatului de percheziţie emis de Judecătoria Sighetu Marmaţiei, oamenii legii s-au deplasat la un imobil nelocuit, aflat în construcţie, de pe raza localităţii Rona de Sus, judeţul Maramureş, unde aveau date că se află depozitată o cantitate mare de ţigări provenită din activităţi de contrabandă.

Poliţiştii au descoperit în interiorul imobilului unsprezece colete ce conţineau ţigări de contrabandă, un ambalaj sferic învelit în staniol ce conţinea o substanţă de culoare verde- oliv cu miros înţepător specific cannabisului, precum şi două plante de dimensiuni mici, posibil tot cannabis.

Cu ocazia celor constatate, ţigările au fost transportate la sediul serviciului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.970 de pachete de ţigări, de provenienţă Duty Free, iar plantele şi substanţa verde-oliv au fost preluate de lucrătorii din cadrul S.C.C.O Maramureş în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 93.249 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi tragerii la răspundere a acestora.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vicovu de Sus au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, judeţul Suceava, două persoane care se deplasau spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au fugit în localitate.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a incidentului.

La faţa locului au fost descoperite două colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.800 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 32.760 de lei.

În continuare, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au descoperit pe timpul executării unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, cantitatea de 998 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 11.677 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate şi documentării activităţii infracţionale. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Un autoturism scăpat de sub control s-a izbit de un podeț, într-o localitate din Neamț. Șoferul, transportat la spital

Publicat

arhiva foto

Un bărbat de 30 de ani a fost rănit în urma unui accident rutier produs marți seara, pe raza localității Stânca din comuna Pipirig – județul Neamț.

Potrivit ISU Neamț, pompierii au fost anunțați prin apel la numărul unic  112, în jurul orei 21:30.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Din primele informații, șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra volanului iar mașina s-a izbit de un podeț.

În urma impactului a rezultat o victimă neîncarcerată, conducătorul autoturismului.  Pompierii au scos din autoturism, cu ajutorul tărgii lopată, un bărbat de 30 de ani,  conștient. Acesta fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele producerii evenimentului rutier.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un studiu demonstrează efectele fizice şi mentale ale Covid-19 în sport

Publicat

oameni

Un studiu realizat în comun de platforma Strava, cea mai mare comunitate sportivă mondială, cu peste 70 de milioane de practicanţi de sport, şi de Universitatea Stanford din Statele Unite, demonstrează costurile financiare, personale şi de motivaţie pe care le generează pandemia de Covid-19 în rândul comunităţii sportive americane, informează agenţia EFE.

Conform studiului, 131 de sportivi profesionişti chestionaţi au relevat o serie de schimbări substanţiale în comportament, inclusiv schimbări drastice în programele de antrenament, precum şi perseverenţa şi rezistenţa comunităţii sportive profesioniste în timpul uneia dintre cele mai complicate perioade din istoria modernă.

În general, sportivii s-au antrenat mai mult şi cu intensitate mai mare, deşi se tem de efectele economice cauzate de restricţii.

Totodată, le-a fost afectată şi sănătatea mintală. Unul din cinci sportivi (22,5 la sută) a recunoscut că are dificultăţi să se antreneze din această cauză, în timp ce înainte de restricţiile impuse de pandemie, doar 3,9 la sută dintre sportivi s-au simţit deprimaţi mai mult de jumătate din zilele săptămânii, ceea ce înseamnă o creştere de aproape şase ori.

De asemenea, conform aceluiaşi studiu, înainte de pandemie numai 4,7 la sută dintre sportivi au afirmat că se simt nervoşi sau anxioşi jumătate din zilele săptămânii, în timp ce în timpul pandemiei de Covid-19, acest procent a crescut până la 27,9 %.

Aspectul financiar este şi el una din marile preocupări pentru sportivii americani participanţi la sondaj, astfel că 71 la sută dintre ei au suferit pierderi derivate din activităţile lor sportive.

Sondajul a reunit răspunsurile a 131 de sportivi profesionişti de la discipline de anduranţă din Statele Unite, incluzând ciclişti (39%), maratonişti (44%) şi triatlonişti (11%) în activitate.
AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Situația devine dramatică în Anglia: Peste 21.000 cazuri noi de COVID-19

Publicat

În Regatul Unit s-au raportat marţi 21.331 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, conform unei statistici guvernamentale preluate de Reuters.

Bilanţul ultimelor 24 de ore este în creştere faţă de cel de 18.804 cazuri înregistrat luni.

Raportul oficial consemnează de asemenea 241 de decese survenite după mai puţin de 28 de zile de la un test pozitiv, faţă de 80 constatate cu o zi înainte. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Atacurile cibernetice – din ce în ce mai sofisticate, mai precis direcţionate

Publicat

securtitate-cibernetica

Agenţia Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA) a publicat marţi raportul său anual, care rezumă principalele ameninţări cibernetice pe care le-a identificat între 2019 şi 2020, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Conform raportului, atacurile sunt în continuă creştere, devenind din ce în ce mai sofisticate, mai precis direcţionate, mai răspândite şi adesea nedepistate, iar în majoritatea cazurilor motivaţia este de natură financiară.

De asemenea, se înregistrează o creştere a phishingului, a mesajelor de tip spam şi a atacurilor cu ţintă precisă pe platformele de comunicare socială. Pe parcursul pandemiei de coronavirus, a fost pusă la încercare securitatea cibernetică a serviciilor de sănătate, în timp ce adoptarea unor noi regimuri de muncă şi de învăţământ la distanţă, de comunicare interpersonală şi de teleconferinţă au modificat, de asemenea, spaţiul cibernetic.

UE ia măsuri ferme de consolidare a capacităţilor în materie de securitate cibernetică: va actualiza legislaţia în domeniul securităţii cibernetice, va adopta o nouă strategie de securitate cibernetică până la sfârşitul anului 2020.

De asemenea, Executivul comunitar investeşte în cercetarea şi consolidarea capacităţilor în materie de securitate cibernetică, precum şi în sensibilizarea publicului cu privire la noile ameninţări şi tendinţe cibernetice, de exemplu prin campania anuală intitulată Luna securităţii cibernetice. AGERPRES

Citește mai departe