EVENIMENT
Ţigările, cele mai traficate produse la frontiera de vest: 95% dintre traficanţi sunt români

Produsele cele mai frecvent contrabandate la frontiera cu Ungaria sunt ţigările şi tutunul, iar 95% dintre cei implicați în trafic sunt cetățeni români. Începând cu începutul anului, au fost confiscate astfel de bunuri în valoare de peste 11 milioane de lei numai în judeţele Arad şi Bihor.
Potrivit datelor puse la dispoziţia AGERPRES de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, care are în competenţă frontiera cu Ungaria din judeţele Arad şi Bihor, de la începutul acestui an, din categoria celor mai traficate produse de contrabandă, a fost confiscată cantitatea de 17.214.520 ţigarete şi 14,8 kilograme de tutun de narghilea, în valoare totală de 11.390.000 lei.
„Persoanele cercetate în cauzele penale din sfera contrabandei, înregistrate în zona de competenţă a I.T.P.F. Oradea, sunt de cetăţenie româna în proporţie de 95%. În acest an, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul I.T.P.F. Oradea au întocmit 17 dosare penale vizând comiterea unor infracţiuni din sfera contrabandei”, arată sursa citată.
Comparativ cu anul 2022, autorităţile de frontieră au constatat că se menţine numărul de cazuri de contrabandă, însă diferă tipul bunurilor traficate.
Astfel, dacă în perioada similară a anului 2022 a fost reţinută cantitatea totală de 23.613 kilograme de tutun de narghilea, 58 kilograme de tutun vrac şi 624.800 ţigarete, în acest an au fost confiscate 17.214.520 ţigarete şi 14,5 kilograme de tutun de narghilea.
Cea mai mare captură de ţigări de contrabandă a fost făcută, la frontiera de vest, la finalul lunii noiembrie. Peste 1.100 de baxuri de ţigări, în valoare de aproximativ 7.000.000 de lei, au fost descoperite într-un TIR condus de un român, verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.
Conform documentelor de însoţitoare a mărfii, autocamionul circula pe ruta Germania – Republica Moldova şi ar fi trebuit să fie încărcat cu hârtie.
Un alt caz al poliţiştilor de frontieră arădeni a avut loc în luna iunie, însă nu la graniţă, ci pe DN 7, între Pecica şi Arad.
Un echipaj a oprit în trafic, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru combaterea contrabandei, un autocamion condus de un român în vârstă de 48 de ani. În compartimentul de marfă au fost găsite 845.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 2.200.000 de euro.
Poliţia de Frontieră precizează că sintagma „contrabandă la frontiere” se referă la trecerea ilegală peste graniţă a unor mărfuri interzise la deţinere sau pentru care există obligativitatea deţinerii unor autorizaţii speciale, ori se referă la mărfuri sustrase de la plata accizelor/taxelor vamale (armament, explozibil, medicamente, substanţe interzise, ţigări şi produse din tutun, alcool etc.). Agerpres

Indiferent că ai sau nu experiență, din postura de parior contează foarte mult euforia pe care o experimentezi atunci când ești în așteptarea unui rezultat sau când te afli la o masă de joc ca să vezi ce anume se va întâmpla. Ne place adrenalina aia care pulsează din euforie și, odată trăită, vrem să o retrăim.
Jocurile de noroc oferă o astfel de emoție, la care revenim când și când, motiv pentru care uneori vrem să încercăm mai multe jocuri, până le…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
UPDATE. Marcel Ciolacu a demisionat din fruntea PSD. Partidul va fi condus de Sorin Grindeanu

Marcel Ciolacu a demisionat marți din fruntea Partidului Social Democrat.
Ciolacu a anunțat încă de luni că își va prezenta demisia din fruntea partidului, în urma unei întâlniri informale cu liderii PSD.
Marcel Ciolacu a demisionat după turul I al alegerilor prezidențiale și din fruntea Guvernului.
Anunțul a fost făcut în Consiliul Politic Naţional al partidului, care s-a reunit marţi. Urmează ca acest consiliu să ia o decizie cu privire la rămânerea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Alin Tișe, la podcastul Cluj24: Puterea reală în partide nu e la președinți, ci la clănțari, cei care deschid toate ușile

Într-un episod al podcastului Contraste de la Cluj24, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, vicepreședinte PNL, a făcut declarații tranșante despre modul în care funcționează partidele politice din România. Potrivit acestuia, puterea nu aparține celor cu funcții oficiale, ci unui grup restrâns și informal pe care îi numește „clănțari”.
„Se cheamă clănțari. Așa, între noi. Clănțari vine de la cei care deschid toate ușile. Se află la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Sfinții Constantin și Elena 2025. Tradiții și superstiții în 21 mai. Ce nu este bine să faci

Sfinții Constantin și Elena 2025. Pe 21 mai, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena.
Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena sunt două figuri fundamentale pentru creștinismul universal. Sărbătoarea este una cu profundă încărcătură religioasă și spirituală, iar tradițiile și obiceiurile legate de această zi sunt respectate de secole în multe regiuni din România.
Potrivit Bisericii Ortodoxe, datorită împăratului…
Citește mai mult pe Alba24.ro