Connect with us

ACTUALITATE

TIMIŞ: Centru de învăţare pentru stundeţii aflaţi în risc de abandon, la Universitatea Politehnică

Publicat

Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) vine în sprijinul studenţilor aflaţi în risc de abandon, prin înfiinţarea unui Centru de învăţare în ştiinţe inginereşti, care va fi creat cu fonduri de la Banca Mondială.

Grupul ţintă pentru care este gândit proiectul vizează circa şase sute de studenţi, cu preponderenţă dintre cei înmatriculaţi în anul I licenţă, valoarea totală a proiectului fiind de aproape un milion de lei.

„Scopul principal al noului centru este de a creşte rata de promovabilitate la nivel de ciclu de licenţă şi de a diminua abandonul şcolar. Centrul de învăţare, care va fi amenajat anul acesta în incinta clădirii ASPC, printr-un proiect competitiv privind învăţământul secundar (ROSE) al Ministerului Educaţiei Naţionale (Schema de Granturi pentru Universităţi – Centre de Învăţare, runda a II-a, cu fonduri de la Banca Mondială) şi va funcţiona efectiv din primul semestru al anului universitar 2019-2020”, arată un comunicat al UPT, remis, vineri, AGERPRES.

În cadrul proiectului se va crea un spaţiu modern, prietenos, special dedicat asigurării unor condiţii optime de studiu individual şi asistat, cu precădere pentru studenţii aflaţi în risc de abandon sau de nepromovare. Prin realizarea acestui centru şi prin activităţile ce se vor desfăşura în incintă se doreşte sprijinirea studenţilor din anul I pentru continuarea studiilor şi îmbunătăţirea performanţei educaţionale, dar şi creşterea capacităţii acestora de a depăşi situaţiile critice şi lacunele de cunoaştere din domeniul de studiu pentru care au optat.

Studenţii vor fi asistaţi de cadre didactice titulare pentru disciplinele la care s-a constatat un grad ridicat de nepromovare, de specialişti în coaching şi dezvoltare personală, consilieri educaţionali şi de carieră, psihologi, studenţi voluntari (din anii superiori ai ciclului de licenţă, masteranzi, doctoranzi), membri ai comunităţii Alumni, specialişti din mediul economic etc. De asemenea, va exista câte un coordonator/tutor al activităţilor specifice pentru fiecare facultate din UPT.

Tipurile de activităţi propuse în proiect vizează sprijin pentru acomodare, activităţi de îndrumare, remediale, de consiliere de diverse tipuri şi sesiuni de coaching şi dezvoltare personală, precum şi ateliere de lucru în domenii specifice.

Realizarea centrului şi implementarea cu succes a proiectului vor fi asigurate de Centrul de Consiliere şi Orientare în Cariera al UPT şi de Centrul de Pregătire a Personalului Didactic. (AGERPRES)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Ziua Familiei – 15 Mai: Un omagiu celor care ne sunt alături în fiecare zi

Publicat

ziua familiei – 15 mai: un omagiu celor care ne

Publicitate

15 Mai – Ziua Internațională a Familiei: O zi dedicată celor care ne oferă sprijin, iubire și apartenență. Indiferent de forma pe care o are, familia rămâne nucleul vieții noastre. Astăzi, să ne amintim cât de prețios este să avem alături oameni care ne susțin, ne așteaptă cu brațele deschise și ne iubesc fără condiții.

În fiecare an, la data de 15 mai, întreaga lume marchează Ziua Internațională a Familiei, o ocazie specială…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX: Sfântul Ierarh Iacob Putneanul, mitropolitul Moldovei

Publicat

calendar ortodox: sfântul ierarh iacob putneanul, mitropolitul moldovei

Publicitate

Sfântul Iacob s-a născut la 20 ianuarie 1719 într-o familie dreptcredincioasă din Bucovina. Crescând în duhul adevăratei evlavii, la numai 12 ani a intrat în viaţa monahală.

Formarea sa duhovnicească este legată de obştea Mănăstirii Putna și a Sihăstriei Putnei, dar şi de Mitropolitul Antonie al Moldovei (1730-1740), al cărui ucenic a fost (acelaşi mitropolit care, în Kiev, l-a convins pe viitorul sfânt Paisie de la Neamț să vină în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Două spectacole în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Publicat

două spectacole în acest sfârșit de săptămână, la teatrul „mihai

Publicitate

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită botoșănenii în acest sfârșit de săptămână, la spectacolele „Bani din cer” de Ray Cooney și „Watch dogs” de Lucian Băleanu.

Iubitorii de teatru sunt așteptați, sâmbătă, 17 mai, de la ora 1900, la Teatrul „Mihai Eminescu” la spectacolul „Bani din cer” de Ray Cooney, în regia lui Alexandru Vasilachi.

Regia artistică şi coloana sonoră: Alexandru Vasilachi

Scenografia: Mihai…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (351)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (351)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Poetul, eseistul şi criticul literar spaniol Juan Carlos Abril, în „Observator cultural” nr. 978 din 2019, despre poezie, într-un interviu acordat Doinei Ioanid: „Da, poezia este o necesitate de expresie, deşi, ca limbaj vorbit, trebuie să o învăţăm. Ne este dificil atunci când nu cunoaştem codul, ne încarcă cu semnificaţiile şi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe