Connect with us

EVENIMENT

Timiş: Două persoane urmărite penal pentru înşelăciuni online; prejudiciu de peste 1,6 milioane de lei

Publicat

Două persoane, una din România şi una din Republica Moldova, sunt urmărite penal de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara pentru peste 30 de infracţiuni de înşelăciune în mediul online, în cauză fiind formulată propunerea de arestare preventivă faţă de unul dintre inculpaţi, arată un comunicat al Parchetului, remis, joi, AGERPRES.

Prejudiciul creat celor 32 de persoane vătămate, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase şi prin folosirea de calităţi mincinoase şi de mijloace frauduloase, este de 1.632.648 lei (929.430 lei şi 144.398 euro, echivalentul a 703.218 lei).

În cadrul acestui dosar a fost constituită o echipă comună de anchetă formată din organe de urmărire penală din România şi Republica Moldova, beneficiind de sprijinul EUROJUST (Agenţia Uniunii Europene de Cooperare în Materie de Justiţie Penală).

În data de 1 martie au fost efectuate percheziţii în 11 locaţii de pe teritoriul României, fiind aduse la audieri 11 persoane. Au fost instituite măsuri asigurătorii până la concurenţa sumei de 291.164 lei şi s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 11 suspecţi, fiind pusă în mişcare acţiunea penală faţă de doi dintre aceştia, care au dobândit calitatea de inculpaţi.

În fapt, în perioada anilor 2020 – 2021, două persoane, dintre care una cetăţean al Republicii Moldova, iar cealaltă cetăţean român, cu concursul mai multor persoane, atât cetăţeni ai Republicii Moldova, cât şi cetăţeni români, au indus în eroare 32 de persoane vătămate, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase şi prin folosirea de calităţi mincinoase şi de mijloace frauduloase, cauzându-le acestora prejudiciul menţionat.

Astfel, cele două persoane au creat conturile cu numele de utilizator Greatrade, Insidetradeinvest şi Cryptotrade pe platforma de socializare Instagram, pe care le-au prezentat ca fiind asociate unor societăţi comerciale, inexistente în realitate.

 Timiş: Două persoane urmărite penal pentru înşelăciuni online; prejudiciu de peste 1,6 milioane de lei. Dosarul penal a fost înregistrat în 2021

Beneficiind de promovarea din partea a două persoane de notorietate în România, au determinat persoanele vătămate să le transfere diverse sume de bani în diferite conturi bancare, sub pretextul investirii acestor sume în numele lor, urmând ca persoanele vătămate să primească un profit garantat (uneori de până la 95%, 18% profit pe zi, inclusiv profit de 100%, spunându-le că dacă depun 100 euro în 72 de ore vor primi dublu), promisiune care nu a mai fost respectată ulterior.

Pentru câştigarea încrederii persoanelor vătămate, acestea au fost iniţial determinate să transfere sume mici de bani cu titlu de investiţie, ulterior le-au fost retrimise sumele de bani transferate, precum şi presupusul profit.

Prin această modalitate a fost câştigată încrederea persoanelor vătămate, cărora astfel li s-a creat falsa convingere că vor avea profit garantat.

Dosarul penal a fost înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara în anul 2021. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj. Invitat: Constantin Chiriac, directorul FITS

Publicat

concert al corului madrigal la catedrala greco – catolică „sfânta

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj, avându-l ca invitat special pe Constantin Chiriac, fondatorul și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. 

Concertul a făcut parte din seria de evenimente prin care Biserica Greco-Catolică marchează aniversarea a 5 ani de la Vizita Apostolică a Sfântului Părinte Papa Francisc, care a celebrat, în data de 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertății din Blaj, Sfânta Liturghie de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Urmărit internaţional din Alba, adus în țară din Germania. Este condamnat pentru ucidere din culpă

Publicat

ce pățești dacă încalci ordinul de protecție. bărbat din miraslău,

Un bărbat de 30 de ani, din Alba, urmărit internaţional pentru ucidere din culpă, a fost adus în țară vineri, 19 aprilie, din Germania.

Pe numele său era emis, de către Judecătoria Orăştie, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 4 luni.

În total zece persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de executare a unei pedepse privative de libertate sau mandate de arestare preventivă au fost, aduse în ţară în perioada 18-19 aprilie, informează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Festivalul Internațional de Umor – Aiud 2024 începe joi, 25 aprilie, sub patronajul caricaturistului Ștefan Popa Popa’s

Publicat

festivalul internațional de umor – aiud 2024 începe joi, 25

Festivalul Internațional de Umor – Aiud 2024 începe joi, 25 aprilie 2024, de la ora 16:00. Este cea de-a XX-a ediție a acestui eveniment.

Evenimentul va debuta cu expoziții de caricatură și salonul internațional de caricatură, în cadrul căruia vor fi prezentate lucrări ale unor cunoscuți caricaturiști din întreaga lume.,

”Alături de noi, se va afla prietenul Festivalului Internațional de Umor, caricaturistul Ștefan Popa Popa’s, festivalul desfășurând-se sub înaltul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Camora (CFR Cluj, după umilința de la Ovidiu): Nu se poate așa ceva! Nu MERITĂM niciunul să purtăm acest tricou

Publicat

camora e1588143558621.jpg

CFR Cluj a pierdut lamentabil, vineri seara, în fața Farului Constanța, cu 1-5, meci din etapa a 5-a a play-off-ului Superligii de fotbal. Mario Camora, căpitanul „feroviarilor”, a avut un discurs extrem de dur, scrie GSP.

A fost o seară în care Farului i-a ieșit totul în timp ce CFR-ului i-a intrat totul. Fiecare acțiune a elevilor lui Gică Hagi aducea o ocazie de gol.

Camora (CFR Cluj, după umilința de la Ovidiu): Nu se poate așa ceva! Nu MERITĂM niciunul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe