EVENIMENT
TIMIȘ: O şcoală din Timişoara, implicată în integrarea refugiaţilor minori în unităţi de in unitați de invățământ

O şcoală generală din Timişoara este implicată în proiecte Erasmus privind dreptul la educaţie al refugiaţilor, prima etapă urmând să aibă loc în perioada 11-15 februarie, când aici se vor reuni profesori din cinci ţări şi din Româna, care vor discuta cele mai bune soluţii pentru situaţia acestor copii.
„Profesori din Turcia, Grecia, Bulgaria, Italia şi Polonia vor participa la Şcoala Gimnazială nr.16 din Timişoara, la prima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ Programme – Strategic Partnership ‘Dreptul la educaţie al refugiaţilor’, şcoală care este implicată, pentru următorii doi ani, în acest parteneriat”, a declarat profesorul Octavian Horia Minda, potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES.
Obiectivul principal al acestui proiect este integrarea în şcoală a copiilor refugiaţi, dar abordează şi o serie de alte teme, precum ce valori culturale şi democratice ar trebui cultivate, care sunt riscurile cu care s-ar putea confrunta beneficiarii acestui proiect sau ce metode didactice ar fi mai eficiente.
„Prin acest proiect, profesorii din şcoala noastră beneficiază de schimburi de experienţă şi workshopuri în fiecare din ţările partenere. În unele mobilităţi vor fi implicaţi şi elevi care la rândul lor vor fi integraţi în şcolile partenere, pentru o întreagă săptămână”, explică managerul proiectului.
Această primă întâlnire de proiect îşi propune să identifice problemele specifice fiecărei ţări privind integrarea refugiaţilor în şcoală şi în societate, să planifice activităţile şi responsabilităţile fiecărui partener.
Profesori din Grecia şi Turcia vor susţine lecţii în limba lor maternă pentru elevii şcolii din Timişoara, care astfel se vor confrunta pentru o oră cu situaţia elevului refugiat integrat într-o altă limbă şi cultură. Proiectul va avea o durată de doi ani. (AGERPRES)
EVENIMENT
Consiliul Județean Cluj și stadionul Cluj Arena, iluminate în albastru, de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului va fi marcată și anul acesta de Consiliul Județean Cluj. Două instituții din Cluj-Napoca vor fi iluminate simbolic în culoarea albastru.
Consiliul Județean Cluj se alătură demersurilor prin care, pe 2 aprilie, este marcată Ziua Internațională a Conștientizării Autismului.
Consiliul Județean Cluj și stadionul Cluj Arena, iluminate în albastru
Pentru a susține această inițiativă, în seara zilei de miercuri,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cimitir de mașini pe strada Năsăud din Cluj-Napoca? Locuitorii cer ridicarea vehiculelor abandonate

Locuitorii din cartierul Mărăști semnalează o problemă tot mai acută pe strada Năsăud, unde, pe o distanță de doar câteva zeci de metri au fost raportate, prin platforma MyCluj, șase mașini abandonate.
Vehiculele ar sta nemișcate de luni de zile pe marginea drumului, ocupând inutil locuri de parcare și afectând aspectul general al străzii. Locuitorii speră ca autoritățile locale să acționeze rapid pentru a elibera domeniul public de vehiculele abandonate.
EVENIMENT
Campionatul Mondial al Măcelarilor de la Paris, câștigat de Franța.Au participat, în premieră, și măcelarii de elită ai României

Echipa Măcelarii de Elită a României a participat, în premieră, în perioada 28-31 martie la World Butcher’s Challenge, Campionatul Mondial al Măcelarilor la Paris, unde s-a întrecut cu alte 14 echipe.
Festivitatea de premiere a avut loc, marți seara, și a început cu premierea ucenicilor, categorie la care a participat clujeanul Paul Cordea, care nu a prins podiumul, câștigător fiind un măcelar francez.
Tot un francez a câștigat trofeul pentru cel…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
„Invazie” de ploșnițe urât mirositoare, în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Locuitorii cer dezinsecție

Un locuitor de pe Aleea Padin din Cluj-Napoca a semnalat, pe platforma MyCluj, prezența ploșnițelor rât mirositoare în spațiul blocului în care locuiește.
Potrivit sesizării, geamul apartamentului este orientat către Calea Florești, mai exact spre parcul de câini, iar de câteva luni, casa sa este infestată cu ploșnițe mari, rotunde, care emană un miros neplăcut.
„Locuiesc pe Aleea Padin, numărul 12. Geamul meu dă spre Calea Florești, mai exact spre parcul de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro