Connect with us

ACTUALITATE

TIMIŞ: Penitenciarul Timişoara a realizat în anul 2018 venituri proprii în valoare de peste 11 milioane lei

Publicat

Penitenciarul Timişoara a înregistrat în anul 2018 venituri proprii în valoare de 11,18 milioane de lei, din care o pondere de peste 94% o reprezintă încasări din prestările de servicii prin folosirea la muncă a persoanelor private de libertate.

„În anul 2018 au fost încheiate 43 contracte de voluntariat, cu persoane juridice de drept public sau persoane juridice de drept privat, fără scop patrimonial, fiind implicaţi în activităţi lucrative un număr de 521 deţinuţi (efectiv mediu în penitenciar 887), 78 de contracte cu beneficiarii forţei de muncă speciale, persoane juridice şi un număr de şase contracte, persoane fizice”, arată directorul penitenciarului, comisar-şef de penitenciare dr. Georgică Alexeev, într-un comunicat privind bilanţul instituţiei pe anul 2018, transmis luni AGERPRES.

Potrivit acestuia, a continuat implementarea Planului de măsuri pentru prevenirea introducerii telefoanelor mobile în penitenciar, fapt care a condus la menţinerea la un nivel scăzut a existenţei acestor obiecte interzise în posesia persoanelor private de libertate.

În timpul celor 456 de percheziţii organizate pe secţiile de deţinere au fost descoperite 23 de telefoane mobile, 28 de cartel SIM, 5 dispozitive de stocare date, 1 dispozitiv hands- free şi 11 componente telefoane mobile, dar prin cele 27 de exerciţii practice de control inopinat cu aparatul de detecţie a semnalului GSM, nu au fost descoperite telefoane mobile.

Prin darea în folosinţă a noului sector pentru pachete, vizită şi corespondenţă s-a asigurat un circuit corespunzător atât pentru deţinuţi, cât şi pentru persoanele vizitatoare, fiind îndeplinite condiţii adecvate de siguranţă şi confort pentru acordarea vizitelor, dar şi cele de control asupra bagajelor persoanelor private de libertate şi a celor care îi vizitează, menţionează sursa citată.

Totodată, persoanele private de libertate au fost responsabilizate şi stimulate să participe la programele şi activităţile derulate în perioada detenţiei, ceea ce a determinat participarea unui număr ridicat de deţinuţi la activităţi lucrative, programe educative şi moral-religioase, consolidarea echilibrului între sistemul sancţionator determinat de încălcarea regulilor în penitenciar şi sistemul de recompense rezultat în urma unor conduite constant pozitive.

„În anul 2019 vor continua demersurile pentru asigurarea unui mediu custodial sănătos, respectarea drepturilor fundamentale ale individului, precum şi diversificarea activităţilor educaţionale, psihosociale, de instruire şcolară şi formare profesională care să faciliteze incluziunea socio-profesională a persoanelor condamnate la o pedeapsă privativă de libertate”, conchide comunicatul. (AGERPRES)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Percheziții la Botoșani. Ce caută oamenii legii

Publicat

img 20240417 wa0000 926x600.jpg

Polițiștii din cadrul Politției Orașului Bucecea, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și a celor de la acțiuni speciale au pus in executare, in această dimineața 18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol din com. Varfu Câmpului, județul Botosani și comuna Hănțești județul Suceava.

Aproximativ 100 de forțe de ordine sunt angrenate în acțiune pentru probarea activității infracționale a persoanelor care efectuează pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte ilegale (respectiv plase monofilament cu ochiul sub dimensiunile minime admise).

YouTube video

YouTube video


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe