Connect with us

EVENIMENT

Timiş: Purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie şi în spaţiile publice deschise din 16 localităţi

PublicatComitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, întrunit miercuri seara în şedinţă extraordinară, a decis, printre alte măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, şi obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii publice închise şi deschise din 16 localităţi, timp de 14 zile.

Conform Hotărârii aprobate de CJSU, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie sanitară, astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise sau în aer liber, în intervalul orar 6,00 – 24,00, pe o perioadă de 14 zile, în unităţile administrativ-teritoriale unde a fost depăşit pragul de 1,5/1.000 de locuitori: Buziaş, Făget, Sânnicolau Mare, Belinţ, Dudeştii Noi, Dudeştii Vechi, Dumbrăviţa, Găvojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Moşniţa Nouă, Şag, Saravale, Teremia Mare, Vălcani.

Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, potrivit unui comunicat al Prefecturii Timiş, remis AGERPRES.

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării corecte a măştii de protecţie, pe toată perioada stării de alertă, în spaţiile publice deschise, pe o rază de 100 metri în jurul unităţilor de învăţământ, în pieţe comerciale, târguri, oboare, pieţe de vechituri, pieţe agroalimentare, zone de aşteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituţii şi societăţi comerciale, staţii transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice şi private, evenimente culturale publice şi private şi manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe şi rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităţilor şi faleze (malurile râurilor), în acelaşi interval orar.

Pe o perioadă de 14 zile, se suspendă activităţile cu publicul ale tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, operatori de tipul restaurantelor, cafenelelor precum şi în baruri, cluburi şi discoteci din interiorul clădirilor din unităţile administrativ-teritoriale amintite. Se exceptează de la prevederi activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare pentru clienţii cazaţi în aceste unităţi.

În localităţile menţionate se suspendă şi activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, organizarea de spectacole, concerte, festivaluri. Evenimentele publice şi private se vor desfăşura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege, cu păstrarea distanţării sociale.

Pentru pieţele comerciale, târguri, oboare la care accesul nu este controlat şi nu se asigură distanţa de minimum doi metri între standurile de vânzare şi prezenţa în perimetru a unui număr de persoane astfel încât să se asigure distanţa de doi metri între aceste persoane, se va interzice funcţionarea lor, până la încetarea stării de alertă.

Se instituie în sarcina autorităţilor şi a instituţiilor competente aplicarea măsurilor necesare pentru intensificarea acţiunilor de control în locurile aglomerate menţionate.

În funcţie de situaţia epidemiologică existentă în unităţile administrativ-teritoriale, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă pot institui orice altă măsură suplimentară de siguranţă, cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş şi cu respectarea normelor legale în vigoare.

Prevederile hotărârii CJSU se aplică pe perioada stării de alertă. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Un bărbat a fost rănit, după ce a căzut de pe trotinetă, în Cluj-Napoca. Ce alcoolemie avea

Publicat

ambulanta

Un bărbat de 47 de ani a fost rănit, după ce a căzut de pe trotineta electrică. Accidentul s-a produs luni seara, pe Bulevardul Nicolae Titulescu din Cluj-Napoca.

Potrivit IPJ Cluj, în urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul de 47 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa cu o trotinetă electrică pe strada Bulevardul Nicolae Titulescu, s-ar fi dezechilibrat, lovindu-se de partea carosabilă.

Acesta a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cutremur de 2,1 grade produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău, marți dimineața

Publicat

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) anunță că un cutremur de 2,1 grade pe scara Richter s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău, marți dimineața.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Mașină răsturnată într-o localitate din Mureș

Publicat

Un autoturism s-a răsturnat, marți dimineață, pe un drum din localitatea Șaeș, județul Mureș.

ISU Mureș anunță că asigură măsuri PSI la un accident rutier cu un autoturism răsturnat în afara părții carosabile în localitatea Saeș.

Nu sunt victime încarcerate.

Intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighișoara.

Cauzele accidentului nu sunt deocamdată cunoscute.

ISU Mureș: Este vorba despre un autoturism răsturnat în afara părții carosabile, în interiorul acestuia se aflau două persoane, ambele sunt în afara autoturismului, persoanele sunt cooperante. În momentul de față drumul nu este blocat.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Coliziune puternică între două autoturisme și un TIR în Iași. Trei persoane rănite

Publicat

O coliziune puternică s-a produs, marți dimineață, între două autoturisme și un TIR, în Lețcani, județul Iași. Trei persoane au fost rănite.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier este oprit pe DN 28 între municipiul Iași și localitatea Lețcani, județul Iași, din cauza accidentului. 

UPDATE: Potrivit ISU Iași, după sosirea la locul intervenției, salvatorii au identificat trei victime: o femeie  de 54 ani, a fost extrasă din autoturismul în care fusese incarcerată și predată echipajului Serviciului Județean de Ambulanță prezent la locul intervenției. Celelalte două victime – un bărbat de 69 ani și femeie de 58 de ani – au fost transportate la unitățile spitalicești din municipiul Iași cu echipajele de prim ajutor calificat.

În urma coliziunii dintre două autoturisme și un autotren, trei persoane au fost rănite.

Se efectuează cercetări la fața locului pentru determinarea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Conform ISU Iași, una din victime este încarcerată.

Citește mai departe