Connect with us

EVENIMENT

Timiş: Spitalul ‘Victor Babeş’ a dublat numărul paturilor pentru pacienţii cu COVID

Publicat

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, dr. Cristian Oancea, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că numărul ridicat al noilor infectaţi cu SARS-CoV-2 din ultima perioadă a determinat deja dublarea numărului de paturi dedicate lor pe secţia de Boli Infecţioase. El nu doreşte ca din nou să fie relocate paturi pentru COVID şi de pe alte secţii, întrucât sunt foarte mulţi pacienţi cu alte patologii, în stare gravă, care au nevoie de spitalizare.

 

În ATI, nu aveam niciun loc pe COVID

„La COVID am dublat deja numărul de paturi, pe secţia de Infecţioase, întrucât numărul pacienţilor era în creştere. În ATI, nu aveam niciun loc pe COVID, raportat la ziua de vineri. Nu mai schimbăm alte secţii, pentru a le reloca celor infectaţi cu SARS-CoV-2, deoarece avem foarte foarte mulţi pacienţi în stare gravă cu TBC şi neoplazii pulmonare, plus abcese. Noi mai preluăm şi pacienţi pulmonari din Arad pentru diagnosticare”, a afirmat Cristian Oancea.

În anul pandemic trecut, când spitalul deservea doar cazurile COVID, patologia tuberculoasă a fost trimisă la Jimbolia şi la sanatoriul de specialitate de la Brad. Din luna mai, aceşti bolnavi au fost readuşi la „Victor Babeş”.

În acea perioadă, au fost confirmate noi cazuri de TBC, chiar forme severe de boală, cu distrucţie pulmonară avansată. Culturile, analizele genetice şi confirmările pentru TBC se fac doar la „Victor Babeş” Timişoara. Aici există singurul laborator de referinţă pe întreaga euroregiune.

 

Valul patru a început în urmă cu circa două săptămâni

Pe de altă parte, Cristian Oancea a atras atenţia asupra acestui nou val de infectări cu SARS-CoV-2 încă de acum jumătate de an.

Este o evoluţie ciclică ce apare în epidemii sau pandemii. Cu cât virusul circulă într-o masă populaţională mai mare, cu atât noile tulpini vor fi mai rezistente şi mai agresive.

„Valul patru a început în urmă cu circa două săptămâni, suntem într-o pantă ascendentă şi ne aşteptăm să continue trendul, pentru că vine sezonul rece, oamenii revin din concedii şi vor începe şi răcelile. (…) Ne străduim să avem un echilibru pentru a deservi totuşi formele de SARS-CoV-2 cu tulpina Delta (cam 99% dintre pacienţii care vin acum cu SARS-CoV-2 au tulpina Delta, care este acum dominantă), dar să mergem şi pe patologia non-COVID, astfel încât nimeni să nu aibă de suferit”, a explicat dr. Oancea.

El a subliniat că în special persoanele nevaccinate se infectează. Acestea dezvoltă forme severe cu tulpina Delta, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. Medicii se aşteaptă inclusiv la o confruntare cu fenomene COVID de patologie pediatrică.

Managerul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara mai spune că incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 este în creştere. Se aşteaptă un vârf pe la jumătatea – sfârşitul lunii septembrie.

„Este o tulpină periculoasă pentru cei nevaccinaţi. Cei vaccinaţi se pot infecta, dar fac o formă mai uşoară de boală sau moderată, nu ajung în ATI”, precizează Cristian Oancea. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Creditul, o necesitate pentru mulți dintre noi

Publicat

finante digital telefon scaled.jpg

Un credit de nevoi personale este un împrumut nebancar sau bancar pe care îl poți folosi pentru diverse scopuri, cum ar fi:

• Achiziționarea de bunuri de consum (electrocasnice, mobilă, etc.)
• Plata unor servicii (călătorii, tratamente medicale, evenimente, etc.)
• Refinanțarea altor datorii
• Consolidarea datoriilor

Caracteristicile creditelor de nevoi personale:

• Suma împrumutată poate varia în funcție de instituția financiară și de veniturile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Deputații și senatorii care lipsesc nemotivat de la ședințe, sancționați cu 5% din indemnizație, pe zi de absență. Lege promulgată

Publicat

deputații și senatorii care lipsesc nemotivat de la ședințe, sancționați

Deputații și senatorii care lipsesc nemotivat de la ședințe vor sancționați cu 5% din indemnizație, pentru fiecare zi în care absentează. Anterior, procentul era de 1%. Legea a fost promulgată miercuri de către președintele interimar Ilie Bolojan.

Noua lege modifică și completează Statutul senatorilor și deputaților. Parlamentarii care lipsesc nemotivat de la ședințe vor fi sancționați cu reținerea a 5% din indemnizație pentru fiecare zi în care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Profesorii vor fi evaluați în fiecare an, pe o platformă online, cu impact asupra salariilor. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Publicat

profesorii vor fi evaluați în fiecare an, pe o platformă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că profesorii vor fi evaluați în fiecare an pe o platform online. Se va ține cont de performanța elevilor și feedback de la alți profesori și directorii unităților de învățământ.

Ciolacu a dat ca exemplu o măsură care urmează să se aplice în domeniul educației, la recomandarea OCDE.

”Profesorii din România vor fi evaluați anual de pe o platformă online, cu analize ale performanței elevilor și feedback de la colegi și directori…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Remus Lăpușan, deputat PSD de Cluj: Gestionarea ineficientă a deşeurilor afectează sănătatea populației

Publicat

remus lapusan.jpg

Deputalul PSD de Cluj, Remus Lăpușan, a ridicat, în Parlament, problema gestionării ineficiente a deşeurilor în România şi importanța protejării mediului.

Aceasta a generat o criză ecologică ce necesită măsuri urgente care să asigure garantarea dreptului cetăţenilor la un mediu curat şi sănătos, a spus Remus Lăpușan.

Remus Lăpușan: Gestionarea ineficientă a deşeurilor afectează sănătatea populației

”Gestionarea ineficientă a deşeurilor în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe