Connect with us

EVENIMENT

Timiş: Spitalul ‘Victor Babeş’ a dublat numărul paturilor pentru pacienţii cu COVID

Publicat

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, dr. Cristian Oancea, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că numărul ridicat al noilor infectaţi cu SARS-CoV-2 din ultima perioadă a determinat deja dublarea numărului de paturi dedicate lor pe secţia de Boli Infecţioase. El nu doreşte ca din nou să fie relocate paturi pentru COVID şi de pe alte secţii, întrucât sunt foarte mulţi pacienţi cu alte patologii, în stare gravă, care au nevoie de spitalizare.

 

În ATI, nu aveam niciun loc pe COVID

„La COVID am dublat deja numărul de paturi, pe secţia de Infecţioase, întrucât numărul pacienţilor era în creştere. În ATI, nu aveam niciun loc pe COVID, raportat la ziua de vineri. Nu mai schimbăm alte secţii, pentru a le reloca celor infectaţi cu SARS-CoV-2, deoarece avem foarte foarte mulţi pacienţi în stare gravă cu TBC şi neoplazii pulmonare, plus abcese. Noi mai preluăm şi pacienţi pulmonari din Arad pentru diagnosticare”, a afirmat Cristian Oancea.

În anul pandemic trecut, când spitalul deservea doar cazurile COVID, patologia tuberculoasă a fost trimisă la Jimbolia şi la sanatoriul de specialitate de la Brad. Din luna mai, aceşti bolnavi au fost readuşi la „Victor Babeş”.

În acea perioadă, au fost confirmate noi cazuri de TBC, chiar forme severe de boală, cu distrucţie pulmonară avansată. Culturile, analizele genetice şi confirmările pentru TBC se fac doar la „Victor Babeş” Timişoara. Aici există singurul laborator de referinţă pe întreaga euroregiune.

 

Valul patru a început în urmă cu circa două săptămâni

Pe de altă parte, Cristian Oancea a atras atenţia asupra acestui nou val de infectări cu SARS-CoV-2 încă de acum jumătate de an.

Este o evoluţie ciclică ce apare în epidemii sau pandemii. Cu cât virusul circulă într-o masă populaţională mai mare, cu atât noile tulpini vor fi mai rezistente şi mai agresive.

„Valul patru a început în urmă cu circa două săptămâni, suntem într-o pantă ascendentă şi ne aşteptăm să continue trendul, pentru că vine sezonul rece, oamenii revin din concedii şi vor începe şi răcelile. (…) Ne străduim să avem un echilibru pentru a deservi totuşi formele de SARS-CoV-2 cu tulpina Delta (cam 99% dintre pacienţii care vin acum cu SARS-CoV-2 au tulpina Delta, care este acum dominantă), dar să mergem şi pe patologia non-COVID, astfel încât nimeni să nu aibă de suferit”, a explicat dr. Oancea.

El a subliniat că în special persoanele nevaccinate se infectează. Acestea dezvoltă forme severe cu tulpina Delta, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. Medicii se aşteaptă inclusiv la o confruntare cu fenomene COVID de patologie pediatrică.

Managerul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara mai spune că incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 este în creştere. Se aşteaptă un vârf pe la jumătatea – sfârşitul lunii septembrie.

„Este o tulpină periculoasă pentru cei nevaccinaţi. Cei vaccinaţi se pot infecta, dar fac o formă mai uşoară de boală sau moderată, nu ajung în ATI”, precizează Cristian Oancea. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Cum arată decorațiunile de Paște 2024 la Alba Iulia. Iepuri gigant și alte ansambluri decorative. Unde sunt amplasate

Publicat

foto: cum arată decorațiunile de paște 2024 la alba iulia.

La Alba Iulia au fost montate decorațiuni de Paște 2024, care aduc în oraș atmosferă de sărbătoare. Iepuri și ouă gigant, dar și alte ansambluri decorative pot fi observate în mai multe zone din municipiu.

”Am dorit ca zonele principale din Alba Iulia să fie decorate, așa cum se cuvine, cu ocazia sărbătorilor de Paște.

Ansamblurile decorative și figurinele sunt amplasate în Cetate în zona Celor Trei Fortificații și pe bulevardul Transilvaniei. Iar în Centru sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Eleva din Cluj care a căzut de la etajul I în timpul orei de curs a suferit multiple traumatisme, inclusiv la cap

Publicat

upu spital copii.jpg

Eleva de 17 ani care a căzut de la etajul I al Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca este conștientă, dar a suferit multiple traumatisme.

Aceasta a ajuns la UPU Copii conștientă și stabilă hemodinamic și respirator.

Eleva din Cluj care a căzut de la etajul în timpul orei de curs a suferit multiple traumatisme, inclusiv la cap

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic de Copii din Cluj-Napoca, eleva a fost supusă la investigații medicale.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Accident la Alba Iulia. Copil care trecea strada pe bicicletă, acroșat de o mașină de școală de șoferi

Publicat

video: accident la alba iulia. copil care trecea strada pe

Un accident petrecut la Alba Iulia a fost surprins în imagini de participanți la trafic. Evenimentul rutier s-a petrecut în zona intersecției dintre bd. 1 Decembrie 1918 și strada Vasile Goldiș.

În imagini se observă cum un copil aflat pe bicicletă intră cu viteză pe trecerea de pietoni, în fața unei mașini.

Autoturismul de școala de șoferi oprește brusc însă copilul este acroșat și cade de pe bicicletă.

Se ridică însă și continuă să traverseze strada, pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi drepturi pentru pacienți. Care sunt tratamentele de care vor beneficia persoanele asigurate. Lege la Senat

Publicat

noi drepturi pentru pacienți. care sunt tratamentele de care vor

Noi drepturi pentru pacienți. Comisia pentru sănătate din Senat a avizat favorabil propunerea legislativă prin care „terapia durerii” este inclusă în categoria drepturilor pacienţilor.

Serviciile medicale pentru terapia durerii sunt definite ca:

ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor de toate vârstele (copii sau adulţi) cu dureri acute sau cronice. Obiectivul este îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora prin controlul sau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe