Connect with us

ACTUALITATE

Timişoara intră în scenariul verde. Ce măsuri rămân obligatorii

Publicat

sursa foto: wikipedia.org

Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, prefectul Zoltan Nemeth, a anunţat sâmbătă că municipiul Timişoara a ajuns în scenariul verde, având raportată o rată de infectare COVID-19 de 1,40 la mia de locuitori.

Noile măsuri se aplică de duminică, 9 mai.

„Scăderea raportată coincide cu expirarea perioadei de 14 zile, la care urmau să fie reevaluate măsurile pe Timişoara, iar cu această ocazie, municipiul Timişoara iese de pe anexele cu restricţii suplimentare, fiind aplicabile restricţiile generale aplicabile din HG nr. 432/2021”, a explicat prefectul Zoltan Nemeth.

Potrivit acestuia, de duminică, în municipiul Timişoara este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului (faţă de capacitatea de 30% permisă în ultimele două săptămâni).

Sunt permise, de asemenea, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăşi 50% din capacitatea maxima a spaţiului.

Activitatea sălilor de jocuri este în continuare restricţionată, indiferent de rata de infectare, conform art. 10 pct. 1 din HG nr. 432/2021.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii şi al Sănătăţii.

Spectacolele de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la trei persoane.

Timișoara intră în scenariul verde. Sunt permise evenimentele în aer liber, cu participarea a celor mult 300 de persoane

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţa de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Aceste activităţi sunt permise cât timp municipiul Timişoara are o incidenţă cumulată mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori. Dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ sau localitate este mai mare de 1,5 la mia de locuitori, CJSU, în termen de 48 de ore de la depăşirea incidenţei de 1,5 la mia de locuitori, trebuie să constate depăşirea limitei în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite, care se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primarii din Botoșani care au rupt „blestemul” reabilitărilor aberante. „Ar fi păcat să faci o lucrare și apoi să o distrugi”

Publicat

index 1000x600.webp.webp

Publicitate

Doi primari din județul Botoșani au învățat să prioritizeze proiectele edilitare, renunțând chiar la fonduri pentru asfaltări fiindcă aveau în execuție lucrări subterane. Și-au asumat decizia tocmai pentru a nu sparge drumurile proaspăt reabilitate, o practică devenită tradiție în administrația românească, scrie ADEVĂRUL.

În practica administrativă și edilitară românească s-a încetățenit, mai ales în ultimele două decenii, o practică absolut aberantă. De multe ori, după ce autoritățile reușeau să asfalteze străzile, la scurt timp distrugeau totul pentru a reabilita sistemele de apă, canalizare sau termoficare.

Evident, asfaltul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bătaie de joc la adresa elevilor de la țară pe milioane de euro. Autoritățile au investit în săli de sport neîncălzite sau în câmp

Publicat

index 10 1000x600.webp.webp

Publicitate

Ca să fie în pas cu vremurile în materie de investiții, autoritățile locale de la țară construiesc săli de sport pe bandă rulantă, fără să ia însă în calcul utilitatea lor sau costurile ulterioare. S-a ajuns astfel la situația în care milioane de euro au fost aruncați pe apa sâmbetei, scrie ADEVĂRUL.

Județul Botoșani este considerat, mai ales în zonele rurale, unul dintre cele mai sărace din România. Încă sunt probleme serioase în privința alimentării cu apă și canalizare, gazul lipsește în majoritatea comunelor, iar satele sunt tot mai îmbătrânite. La toate acestea se adaugă un sistem sanitar rural la pământ. Comunități întregi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Eusebiu Laurențiu Cilibiu, candidatul AUR Botoșani la funcția de președinte al C.J. Botoșani

Publicat

cilibiu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Eusebiu Laurențiu Cilibiu, candidatul AUR Botoșani la funcția de președinte al C.J. Botoșani.
Eusebiu Laurențiu Cilibiu a explicat de ce a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean Botoșani și care ar fi prioritățile sale în eventualitatea în care ar prelua această funcție într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe