EVENIMENT
Timpul de aşteptare a scăzut la 3 ore, pentru turiștii care vor să intre în Grecia. Coloana de mașini se întinde pe 3 kilometri
Coloana de autovehicule care aşteaptă să treacă graniţa între Bulgaria şi Republica Elena se întinde, sâmbătă seara, pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, timpul de aşteptare fiind de 3 ore, a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
„Potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii Ambasadei României la Sofia, precum şi ai oficiului consular de la Salonic aflaţi la faţa locului, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, timpul de aşteptare fiind de 3 ore. De asemenea, la acest moment sunt operaţionale două benzi pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE şi o bandă pentru autoturisme din state non-UE”, a precizat sursa citată.
MAE a mai precizat că reprezentanţii diplomatici ai României au fost prezenţi pe parcursul întregii zile la faţa locului, în punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene Kulata – Promachonas, şi au facilitat preluarea cu prioritate a familiilor cu copii şi a femeilor însărcinate sau a altor cazuri speciale.
Potrivit unor precizări anterioare ale MAE, aglomeraţia din punctul de frontieră este generată de faptul că autorităţile elene testează toţi cetăţenii statelor non-UE, menţionează sursa citată.
Ministerul Afacerilor Externe a reamintit că, potrivit datelor oficiale comunicate de autorităţile locale, ieşirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră – Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu menţiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.
Potrivit informaţiilor comunicate de Ambasada României la Sofia, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întindea, în cursul după-amiezii, pe o lungime de aproximativ 12 kilometri, timpul de aşteptare fiind de aproximativ şase ore. AGERPRES
FOTO: arhiva
EVENIMENT
Trafic îngreunat pe DN 67C Transalpina, între Tău și barajul Oașa. Copaci căzuți pe carosabil
Traficul rutier este îngreunat, vineri dimineața, pe DN 67 C (Transalpina), între localitatea Tău Bistra și barajul Oașa. Au căzut copaci pe partea carosabilă.
Potrivit IPJ Alba, se circulă alternativ. Se estimează reluarea normală a circulației în jurul orei 8.00.
Potrivit InfoTrafic, vineri dimineața se circula în condiții de iarnă în zona montană înaltă a județului, unde ningea abundent.
Recomandările…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate, publicată de MAE. Lista locurilor unde pot vota românii din diaspora
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat joi că a publicat harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate. MAE a publicat, pe pagina web, lista celor 950 de secții de votare organizate în străinătate pentru alegerile prezidențiale și parlamentare 2024, care include și adresele sediilor acestora, a anunțat ministerul printr-un comunicat.
Lista este disponibilă în secțiunea dedicată alegerilor și poate fi…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro