Connect with us

ACTUALITATE

TIR care transporta aproape o tonă de deşeuri periculoase, depistat la un filtru rutier pe DN 7 în județul Arad

Publicat

Poliţiştii şi reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad au depistat aproximativ o tonă de deşeuri periculoase, transportate într-un TIR, oprit la un filtru organizat pe DN 7.

Autotrenul a fost oprit în localitatea Vladimirescu, pentru un control, iar în interior au fost găsite deşeuri de vopsele şi solvenţi.

„În urma controlului autoutilitarei încărcată cu 988 de kilograme de deşeuri periculoase s-a constatat că documentaţia nu respectă prevederile legale, parte din aceasta conţinând date nereale, completate atât de generatorul de deşeuri, o societate comercială din Chişoda, judeţul Timiş, cât şi de către transportator, o altă societate comercială, din Timişoara”, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Şoferul şi reprezentanţii firmelor implicate sunt audiaţi, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase”, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Clujean depistat în trafic fără PERMIS. I s-a întocmit dosar PENAL

Publicat

drugtest etilotest politie 2 e1670246992847.jpg

Un clujean de 33 de ani a fost depistat în trafic de către polițiști conducând fără permis. Acestuia i s-a întocmit dosar penal.

„La data de 4 decembrie a.c., în jurul orei 19.55, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au depistat în trafic, pe strada Sobarilor, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se deplasa cu un autoturism deși nu deținea permis de conducere.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, a comunicat IPJ Cluj.

Foto: Arhivă

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Taxa pe soare încinge spiritele în Coaliție. Nici PSD, nici PNL nu-și mai asumă ordonanța de urgență, dar ea rămâne valabilă

Publicat

panouri fotovoltaice alba24 e1670246486954 1000x600.jpeg

PSD nu mai susține taxa pe soare, după scandalul pe care l-a stârnit anunțarea măsurii. Este scandal în coaliție, pe una dintre cele mai controversate măsuri. 

Anunțul a fost făcut de senatorul PSD, Daniel Zamfir. La scurt timp, nici ministrul Virgil Popescu nu își mai asumă paternitatea ideii de taxare a prosumatorilor.

Una dintre ordonanțele aprobate de Guvern în seara dinainte de minivacanța de Ziua Națională prevede ”taxa pe soare”, care ”vizează cetăţenii şi firmele care au investit în panouri fotovoltaice, produc curent şi îl consumă în propria…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Peste 40 de polițiști de la IPJ Alba, avansați în grad, înaintea îndeplinirii stagiului minim, de Ziua Națională

Publicat

avansati 1 decembrie 1000x592.jpeg

Peste 40 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost înaintați în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, cu ocazia Zilei Naționale.

Ședința festivă s-a derulat luni, 5 decembrie, la sediul inspectoratului.

Conducerea inspectoratului le-a adresat felicitări celor 43 de polițiști, pentru rezultatele deosebite obținute în activitatea profesională și le-a urat succes în continuare, potrivit IPJ Alba.

Polițiștii avansați în grad:

În gradul de comisar șef de poliție a fost înaintat comisar de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: „Portretul lui Danil Tecău”, realizat în 1931 de pictorul Sava Albescu, exponatul lunii decembrie la Muzeul din Sebeș

Publicat

exponat decembrie tecau e1670240491519 1000x600.jpg

Exponatul lunii decembrie 2022, la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş, este lucrarea „Portretul lui Danil Tecău”, realizată în anul 1931 de pictorul și graficianul Sava Albescu (1885-1957). Tabloul, intrat în anul 1976 în patrimoniul muzeului nostru, în colecția de artă plastică, are următoarele date tehnice: pastel pe carton, dimensiuni – 68 x 58 cm, semnat – stânga-jos, cu ocru – „S. Albescu”, datat „[1]931” şi localizat „(Alba)”.

Este vorba de un portret-bust, în care personajul este redat din semiprofil, spre dreapta, cu capul orientat spre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe