Connect with us

EVENIMENT

TIR răsturnat pe șosea, la intrarea în Slobozia – Ialomița. Trafic blocat

Publicat

1664970089 masina politia.jpg
Arhivă foto

Un accident rutier soldat cu pagube materiale a avut loc, marți la amiază pe DN 21, în județul Ialomița. Șoferul unui TIR a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat cu TIR-ul pe șosea.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pe DN 21, la intrarea în municipiul Slobozia, județul Ialomița, dinspre localitatea Drajna Nouă a avut loc un accident rutier.

Din primele date, un TIR înmatriculat în Ucraina, aflat în tranzit, s-a răsturnat pe o parte, existând scurgeri de combustibil pe carosabil.

Nu au rezultat victime.

Circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind în creștere în ambele direcții.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


CULTURA

Ministerul Culturii: 187 de proiecte depuse pentru digitalizarea producţiei şi distribuţia de filme, prin PNRR

Publicat

cannes
fotografie cu caracter ilustrativ

Ministerul Culturii a anunțat joi, 23 martie 2023, închiderea unui apel de proiecte dedicat digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme, finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Ministerul Culturii (MC), prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), în calitate de coordonator de reforme şi investiţii (CRI) şi de furnizor şi administrator al Schemei de ajutor de minimis, anunţă închiderea apelului de proiecte Sprijinirea iniţiativelor culturale de accelerare a digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme, finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 11 – Turism şi cultură, Investiţia 7. Accelerarea digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme”, precizează ministerul într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Apelul de proiecte urmăreşte să sprijine accelerarea tranziţiei digitale a producătorilor şi distribuitorilor de filme din România prin creşterea capacităţilor de producţie digitală, distribuţie, marketing şi promovare, inclusiv tehnologii de arhivare digitală.

Bugetul total aferent apelului este de 5 milioane euro, suma maximă alocată unui proiect fiind de 100.000 euro.

În perioada 30 ianuarie 2023, ora 09,00 – 23 martie 2023, ora 16,00 au fost depuse 187 de cereri de finanţare prin intermediul platformei electronice proiecte.pnrr.gov.ro, dezvoltată de Ministerul Proiectelor şi Investiţiilor Europene (MIPE).

Ministerul Culturii va continua, în perioada următoare, procesul de evaluare a proiectelor, până la epuizarea bugetului alocat apelului ”Sprijinirea iniţiativelor culturale de accelerare a digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme”. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Trei persoane, reținute după ce au trimis din Spania, printr-o firmă de coletărie, 15 kg de droguri

Publicat

droguri spania 1

Trei persoane bănuite că au introdus în țară 15 kilograme de cannabis aduse printr-o firmă de coletărie din Spania, au fost reținute joi, 23 martie 2023, de polițiștii și procurorii DIICOT, într-un dosar de trafic de droguri.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R., împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a trei persoane bănuite de introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În cauză, s-a reținut faptul că, în luna martie 2023, două dintre persoanele  bănuite s-ar fi deplasat în Spania, de unde ar fi expediat, prin intermediul unei firme de coletărie, aproximativ 15 kilograme de cannabis (2 colete conținând 8, respectiv 7 kilograme de droguri de risc).

Cele două persoane bănuite s-ar fi întors apoi pe teritoriul României, în vederea ridicării coletelor.

Astfel, la data de 22 martie 2023 au fost organizate două acțiuni de prindere în flagrant delict a patru persoane bănuite, care s-au prezentat, în vederea ridicării drogurilor de risc, în municipiul Suceava și orașul Gura Humorului.

droguri spania 2

Ulterior, la data de 23 martie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În cursul zilei de joi urmează să fie sesizat Tribunalul București cu propunere de arestare, pentru 30 de zile, a celor 3 persoane, reținute în cauză.

„Cu privire la cea de-a patra persoană implicată în activitatea infracțională, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile.

droguri spania

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” se mai arată în comunicat.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Misiune externă în Bulgaria. Elicopterul SMURD București a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui român aflat în stare gravă

Publicat

misiune elicopter bulgaria 1

Un bărbat aflat în stare gravă, într-o localitate din Bulgaria, a fost transportat joi cu elicopterul SMURD București.

Potrivit Inspectoratului General de Aviație al M.A.I, având în vedere solicitarea Ambasadei României în Bulgaria, transmisă Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. a desfășurat o misiune de transfer a unui pacient român, pe ruta Yambol (Bulgaria) București.

Bărbatul se afla în stare gravă, fiind diagnosticat cu intoxicație cu etilenghicol, insuficiență respiratorie și insuficiență renală, fiind necesar transferul acestuia în România.

misiune elicopter bulgaria

Echipajul elicopterului a preluat pacientul din localitatea Yambol, Bulgaria și l-a transferat de urgență la București, unde a fost preluat de o unitate de terapie intensivă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov și transportat la Spitalul Clinic de Urgența Floreasca, unde a fost predat pentru continuarea investigațiilor medicale.

Citește mai departe

EVENIMENT

A început asfaltarea Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila: „Un lucru este cert, anul acesta vom circula pe pod”

Publicat

pod dunare tulcea braila fb
sursa foto: Facebook / Horia Teodorescu

Joi, 23 martie 2023, a început asfaltarea Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila, de pe malul tulcean. „Un lucru este cert, anul acesta vom circula pe pod”, spune Horia Teodorescu, președintele Consiliul Județean Tulcea.

„Un lucru este cert, anul acesta vom circula pe pod”, spune Horia Teodorescu, preşedintele Consiliul Judeţean Tulcea.

„În urmă cu patru ore a început asfaltarea Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila, de pe malul tulcean. Mult a fost, puţin a mai rămas! Un lucru este cert, anul acesta vom circula pe pod”, scrie pe Facebook Horia Teodorescu, preşedintele Consiliul Judeţean Tulcea.

Podul suspendat va avea o lungime totală de de 1.974,30 metri , o deschidere centrală de 1.120 metri şi două deschideri laterale de 489,65 si 364,65 metri.

Lăţimea totală a podului suspendat de la Brăila este de 31,70 metri. Calea pe pod va avea 22,00 metri şi va fi alcatuită din 4 benzi de circulaţie de câte 3,50 m laţime fiecare.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe