ACTUALITATE
Toate buncărele din Cluj-Napoca, vechi de peste 50 de ani. Pot adăposti între 32 și 250 de persoane. 4% din populație are loc
Primăria Cluj-Napoca are în evidență un număr de 113 de adăposturi de protecție civilă. În marea lor majoritate, acestea sunt situate în subsolul blocurilor de locuințe construite în perioada anilor 1970-1990.
Reprezentanții Primăriei au spus pentru Cluj24 că, față de acestea, mai există locații la diferite construcții sau instituții, ce pot fi utilizate ca adăposturi de protecție civilă de diferite capacități, în cazul instituirii stării de asediu. Conform IGSU, pe lângă cele 113 ale Primăriei ar mai fi alte 48 în oraș.
Citește și Câte BUNCĂRE sunt în Cluj. Unde te poți adăposti în caz de RĂZBOI. Vezi LISTA
”Prin proiectare s-a alocat 1 mp suprafață utilă de persoană, raportat la numărul total de locatari ai blocului. Însumarea la nivelul municipiului a suprafeței utile a acestor adăposturi asigură protecția unui număr de aproximativ 13.000-14.000 persoane. Capacitatea acestora este între 32 și 250 de persoane. Toate adăposturile și instalațiile aferente au o vechime de peste 50 de ani”, au precizat reprezentanții Primăriei clujene.
Potrivit acestora, inventarierea și verificarea privind starea tehnic-operativă a adăposturilor de protecție civilă aflate în evidența primăriei se execută anual de către personalul Serviciului situații de urgență.
”Adăposturile nu prezintă degradări structurale de construcție raportat la destinația pentru care au fost edificate.
La unele dintre ele este necesară completarea și/sau înlocuirea sistemelor de filtroventilație și iluminat de rezervă pecum și a celor sanitare, urmare a fenomenelor de îmbătrânire și distrugere”, a arătat Primăria Cluj-Napoca.
Familii nevoiașe, în două adăposturi
În…