Connect with us

EVENIMENT

Toate categoriile de personal sanitar care lucrează cu risc de infectare cu COVID-19 vor primi stimul de 2.500 lei lunar, din bani europeni

Publicat

Toate categoriile de personal sanitar, în cazul cărora exista riscul să se infecteze cu COVID-19, inclusiv asistenţii medicali comunitari şi personalul din reţeaua de medicină legală, vor primi stimulentul financiar de 2.500 de lei, conform Ordonanţei aprobate in Guvernul Romaniei, informează Ministerul Fondurilor Europene (MFE) într-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit MFE este vorba de: personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare şi personalul paramedical care transportă, evaluează, pune diagnostic şi tratează persoanele bolnave de COVID-19; personalul care oferă servicii de asistenta medicală comunitară, respectiv servicii de îngrijire medicală, activităţi de izolare şi monitorizare a persoanelor aflate in carantină; personalul din reţeaua de medicina legală implicat în manipularea şi efectuarea necropsiilor persoanelor decedate care au fost diagnosticate cu COVID-19.

Plata stimulentului de risc de 2.500 lei brut/lună va fi finanţată din Programul Operaţional Capital Uman.

De asemenea, în aceeaşi şedinţă de Guvern, Ministerul Fondurilor Europene a obţinut susţinerea finalizării a nouă proiecte de apă şi apă uzată, canalizare şi deşeuri prin alocarea de sume suplimentare de la bugetul de stat, in valoare de 354,8 milioane de lei. Sunt proiecte fazate a căror implementare început cu fonduri alocate în perioada de programare 2007-2013, a continuat din fondurile europene alocate în actuala perioadă de programare şi a căror finalizare riscă să fie pusă sub semnul întrebării.

Este vorba despre: reabilitarea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Mehedinţi: 28,36 milioane lei; sistemul integrat de management al deşeurilor din judeţul Caraş-Severin: 839.000 lei; reabilitarea sitului istoric poluat Iaz Batal din Târgu Mureş: 2 milioane lei; reabilitarea sistemului de alimentare cu apă a sistemului de canalizare şi a staţiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huşi şi Negreşti din judeţul Vaslui: 63,04 milioane lei; sistemul de management integrat al deşeurilor din judeţul Maramureş: 136,31 milioane lei; modernizarea infrastructurii de apă şi apa uzată din judeţul Caraş-Severin: 49,88 milioane lei; reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţul Tulcea: 45,71 milioane lei; reabilitarea şi extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Teleorman: 19,4 milioane lei; sistemul de management integrat al deşeurilor solide din judeţul Vâlcea: 9,15 milioane lei.

Totodată, la iniţiativa Ministerului Fondurilor Europene, a fost mandatat „Comitetul de investiţii” pentru a coordona activitatea Fondului de Participare JEREMIE in negocierea unui nou Acord de finanţare. Iniţiativa JEREMIE („Resurse europene comune pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii”) oferă Statelor Membre posibilitatea de a aloca fonduri europene pentru dezvoltarea de instrumente financiare pentru sprijinirea IMM-urilor. AGERPRES / (AS-editor: Constantin Balaban, editor online: Simona Aruştei)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Parcările publice și private, reglementate în Codul rutier. Inițiativă legislativă, la Senat

Publicat

parcările publice și private, reglementate în codul rutier. inițiativă legislativă,

Parcările publice și private, reglementate în Codul rutier. Parlamentarii propun introducerea în Codul rutier a unor reglementări privind parcările publice și private, în prezent dispersate în mai multe acte normative. Astfel, un proiect de lege pentru modificarea și completarea OUG 195/2002 definește clar parcările publice și private.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art.63, alin.(4) și a art.65 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rareș Bogdan: Cutremur global. 2 aprilie este „Ziua eliberării” anunțată de Trump. Cum mută Europa?

Publicat

rares bogdan.jpg

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan vorbește despre ”Ziua Eliberării”, anunțată de președintele SUA Donald Trump, cea în care trebuie să fie introdusă taxă de 25% pe produsele din Europa, inclusiv asupra care nu sunt fabricate peste Ocean.

”Care vor fi țările cele mai afectate? Va fi un conflict comercial fără precedent, o negociere la sânge urmată de pace sau un tsunami economic?” Rareș Bogdan face un tablou al relațiilor dintre SUA și UE.

Rareș Bogdan:…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dosarul Mineriada: Iliescu, Roman, Miron Cozma, Sârbu și Voiculescu, trimiși în judecată pentru infracțiuni contra umanității

Publicat

dosarul mineriada: iliescu, roman, miron cozma, sârbu și voiculescu, trimiși

Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Adrian Sârbu, Miron Cozma și mai mulți generali de armată au fost trimiși în judecată în Dosarul “Mineriada din 13 – 15 iunie 1990”.

Aceștia sunt acuzați că au conceput și orchestrat un atac sistematic și generalizat împotriva populației civile din București, folosind forțe ale Ministerului de Interne, ale Armatei, ale SRI, dar și peste 10.000 de mineri și muncitori aduși din alte zone ale țării.

Ministerul Public…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clauză abuzivă dintr-un contract de credit la Exim Bank, dovedită în instanță. Proces la Tribunalul Alba pentru un comision

Publicat

clauză abuzivă dintr un contract de credit la exim bank, dovedită

Un proces are loc la Tribunalul Alba între doi soți care au luat un credit de nevoi personale și banca care le-a oferit banii. Dosarul se judecă în apel, după ce instanța de fond le-a dat dreptate debitorilor. 

Mai exact, cei doi au acuzat o clauză abuzivă din contractul de credit. Este vorba despre ”comisionul de analiză” o taxă extra pe care banca a perceput-o o singură dată la întocmirea contractului de credit. 

Banca cu care se judecă cei doi este Exim Banca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe