Connect with us

EVENIMENT

Toate piețele de legume și fructe din Arad rămân deschise

Publicatpiata

Toate pieţele de legume-fructe din municipiul Arad vor rămâne deschise, pentru că au şi mese exterioare în jurul halelor, iar unde acestea nu există vor fi amplasate, în timp ce pentru producătorii de carne şi lactate, care vindeau doar în spaţii închise, se caută soluţii împreună cu Direcţia de Sănătate Publică.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat, luni, că producătorii locali nu vor avea probleme să îşi vândă în continuare produsele vegetale, în contextul măsurilor naţionale anunţate pentru limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, care includ şi suspendarea activităţii în pieţele care funcţionează în spaţii închise.

“În multe oraşe din ţară, pieţele din aer liber, cele la tarabă, au fost desfiinţate de-a lungul timpului şi au fost mutate în hale.

Aradul nu este în această situaţie, avem pieţe în aer liber în continuare, deci nu este problemă să fie folosite. Acolo unde avem producători cu legume şi fructe în hale, vor rezolva această problemă să fie mese şi în aer liber”, a spus primarul.

El a precizat că doar în Piaţa Fortuna activitatea este doar în interiorul halei, dar aici vor fi amplasate mese şi la exterior.

Primăria caută soluţii împreună cu Direcţia de Sănătate Publică pentru a asigura continuarea activităţii şi în cazul producătorilor de carne şi lactate, care vând doar în hale.

“Se ia în considerare să asigurăm o ventilare suplimentară a acestor hale, să ţinem ferestrele şi uşile deschise, pentru a fi adus continuu aer proaspăt de afară şi la interior. Urmează să decidem cu DSP cea mai bună soluţie”, a explicat primarul Aradului. Agerpres

Foto: arhivă

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Vaccinarea anti-COVID se va desfăşura în baza unei programări; vor fi trei etape principale

Publicat

Vaccinarea anti-COVID se va desfăşura în baza unei programări care se va face într-o platformă unică şi va cuprinde trei etape principale, a declarat vineri, 4 decembrie, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

“În campania de vaccinare sunt trei etape principale de vaccinare. Prima etapă – care este destinată tuturor lucrătorilor din sistemul medical, atât public de stat, cât şi privat, tuturor lucrătorilor din domeniul asistenţei medico-sociale.

Etapa a doua este cea destinată persoanelor la risc să dezvolte forme severe, persoanelor vulnerabile şi anume persoane cu vârsta peste 65 de ani, respectiv persoanele cunoscute cu boli cronice, indiferent de vârsta acestora. Ultima etapă a vaccinării va fi cea adresată populaţiei generale.

De asemenea, în etapa a doua, cea care se referă la populaţia la risc, sunt incluse persoanele care deservesc activităţi esenţiale din infrastructura critică a statului”, a spus Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că toată activitatea de vaccinare se desfăşoară în baza unei programări care se va face într-o platformă unică.

“Această platformă este în curs de dezvoltare şi se va finaliza după ce vom avea stabilite exact centrele de vaccinare la nivelul fiecărui judeţ.

În această platformă persoanele se pot programa electronic, telefonic, sau prin intermediul medicului de familie. În momentul în care se alocă data iniţială a vaccinării, programul va putea aloca şi data rapelului, practic va bloca şi acea dată pentru rapel.

Toată activitatea de monitorizare va fi realizată prin înregistrarea vaccinărilor la nivelul Registrului electronic naţional de vaccinare, fiecare persoană va fi introdusă în acest registru de date care permit evaluarea în timp aproape real a numărului de persoane vaccinate şi a perioadei în care se află o persoană.

Ultima etapă ţine de siguranţa procesului de vaccinare, este cea adresată monitorizării şi raportării reacţiilor adverse post-vaccinare indezirabile. Este important să încurajăm identificarea şi raportarea reacţiilor adverse, aşa cum ele vor fi înregistrate”, a afirmat Gheorghiţă. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

O femeie de 72 de ani și-a pierdut viața după ce a fost lovită de mașină pe DN3C, județul Constanța

Publicat

arhivă

Sfârșit tragic pentru o femeie de 72 de ani care a fost lovită de mașină pe varianta Ovidiu, județul Constanța. Accidentul a avut loc vineri seara.

Potrivit IPJ Constanța, în data de 4 decembrie, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN3C, dinspre Constanța către A4, la intersecție cu strada Izvorului – varianta Ovidiu.

Din primele informații, impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat de 35 de ani, și un pieton, fiind vorba despre o femeie de 72 de ani.

În urma impactului a rezultat decesul pietonului.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Citește mai departe

EVENIMENT

O mașină s-a răsturnat într-un șanț într-o localitate din Argeș. Șoferița a fost transportată la spital

Publicat

arhivă

O femeie de 29 de ani s-a răsturnat cu mașina într-un pârâu în localiatea Berevoești, județul Argeș. Victima a fost transportată la spital

Potrivit ISU Argeș, vineri, 4 decembrie, un autoturism condus de o femeie de 29 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un pârâu.

Din primele informații, aceasta nu a fost încarcerată, însă a suferit mai multe traumatisme, fiind preluată de către paramedicii SMURD și transportată la spital.

La fața locului se deplasează pompierii cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

A murit un jurnalist sportiv infectat cu noul coronavirus

Publicat

Sursă foto: www.romania-actualitati.ro

Jurnalistul sportiv Răzvan Tomescu a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 53 de ani, la Spitalul Municipal din Bucureşti, după ce a fost infectat cu noul coronavirus, a anunţat Radio România Actualităţi pe site-ul său.

Răzvan Tomescu este singurul ziarist de radio din România care a relatat de la opt ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă sau de vară.

Pe lângă activitatea sa jurnalistică, Tomescu a jucat polo în prima ligă naţională, precizează sursa.
AGERPRES

 

Citește mai departe