Connect with us

EVENIMENT

Top constructori de autostrăzi în România: În primele 3 locuri regăsim tot atâtea companii românești – Coni, RETTER și UMB

Publicat

colaj autostrada moldovei A7

Trei constructori români se află în primele poziții ale clasamentului celor mai mari constructori de autostrăzi pe piața din România întocmit în funcție de progresul lucrărilor inregistrat in luna martie.

Potrivit economica.net, trei constructori autohtoni își afirmă prezența în topul industriei de profil.

Este vorba despre companiile CONI, UMB Spedition și RETTER Projectmanagement, care se remarcă prin progresele semnificative la lucrările aflate în derulare și care sunt programate pentru finalizare în anul 2024.

Cele trei companii efectuează ample lucrări la drumul expres Craiova – Pitești (DEx12), respectiv pe Autostrada Moldovei (A7).

Companiile românești, firme cu o experiență solidă în domeniu, arată potențialul și competența industriei autohtone pe o piață dominată până nu demult de companii străine.

Progrese semnificative pe primele două loturi ale Autostrăzii A7

Potrivit economica.net, care citează din raportările lunare oficiale, în luna martie a anului 2024 s-au înregistrat progrese semnificative a lucrărilor pe șantierele de autostrăzi mai ales pe primele două loturi ale Autostrăzii Moldovei – A7.

Lucrările pe primele două loturi ale Autostrăzii A7 sunt efectuate astfel: pe lotul 1 Dumbrava – Mizil de constructorul român RETTER Projectmanagement în asociere cu Pizzarotti, iar pe lotul 2 Mizil – Pietroasele de asocierea Coni – Trace.

Asocierea Coni – Trace a avut un avans de aproape 17 puncte procentuale pe lotul 2 Mizil – Pietroasele al A7 Ploiești – Buzău.

RETTER-Pizzarotti s-a remarcat alături de Coni, ocupând locul secund pe podium, cu un avans de 6,78 puncte procentuale pe lotul vecin din A7, Dumbrava – Mizil. Potrivit sursei citate, lucrările pe acest lot intrat în execuție din A7 au ajuns la un stadiu de 61,5%.

autostrada moldovei a7

Lucrările pe aceste loturi din Autostrada A7 sunt programate să fie finalizate în toamna acestui an.

Pe podium, alături de cei doi constructori, se află o altă companie românească – UMB, care a avansat cu 5 puncte procentuale pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești.

Lucrările, ajunse la un stadiu de 48%, sunt programate pentru finalizare tot în 2024.

Mai departe, turcii de la Ozaltin au raportat un progres de 4,7 puncte procentuale pe tronsonul 1 al DEx12. Se estimează, de asemenea, că lucrările vor fi finalizate tot în anul 2024.

În top urmează austriecii de la Porr, cu un avans de 3,7 puncte procentuale la secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș a A1 Sibiu – Pitești. Lucrările la lotul cu primul tunel veritabil de autostradă din România au ajuns în martie la peste 28%.

UMB revine cu un progres de 3 puncte procentuale pe lotul Domnești Târg – Răcăciuni al A7 Focșani – Bacău. Și o parte din acest lot, mai exact secțiunea ce ocolește orașul Adjud, ar urma să fie gata în 2024, conform ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Clasamentul continuă cu turcii de la Akarko, ce au avansat cu 2,47 de puncte procentuale pe lotul 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului A0. O parte din acest lot a fost dată în trafic în aprilie 2024, urmând ca în această vară să fie finalizat întregul lot, inclusiv nodul cu Autostrada Soarelui A2.

Pe următoarea poziție se află UMB, cu un progres de 2,2 puncte procentuale pe lotul Trifești – Gherăești  al A7 Bacău – Pașcani.

Italienii de la WeBuild urmează în top, după un avans de 2,1 puncte procentuale pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești a A1 Sibiu – Pitești. Lucrările pe acest lot, cu termen contractual de finalizare în 2025, au ajuns la un stadiu de aproape 65%.

UMB revine din nou cu progrese de 2 puncte procentuale pe loturile Buzău – Vadu Pașii și Vadu Pașii – Râmnicu Sărat ale A7 Buzău – Focșani. Rămâne de văzut dacă aceste loturi, ajunse la peste 30% grad de execuție, vor fi gata în 2024, conform estimărilor oficialilor de la Ministerul Transporturilor.

Pe restul șantierelor monitorizate fie nu au fost raportate progrese, fie acestea au fost mai mici de 2 puncte procentuale, mai scrie economica.net.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

„Turnul de control” al apărării RĂMÂNE la CFR Cluj. Kresic, TRANSFERAT definitiv

Publicat

kresic e1689771932180.jpg

Dan Petrescu și-a securizat apărarea. „Turnul de control”, croatul Anton Kresic, a fost transferat definitiv de CFR Cluj.

Anton Kresic rămâne la CFR Cluj.

Cluburile CFR 1907 Cluj și HNK Rijeka au ajuns la un acord privind transferul definitiv al fundașului Anton Kresic în Gruia.

„Turnul de control” al apărării RĂMÂNE la CFR Cluj. Kresic, TRANSFERAT definitiv

Apărătorul croat a venit la CFR Cluj în vara anului trecut, iar în sezonul recent…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OPINIE. Mircea Sime: Umilirea și distrugerea carierelor în rândul polițiștilor: cazul Mihai Rus și denunțătorul

Publicat

dna reușește să ducă prescripția românească la cjue

Pornind de la măsura reținerii șefului IPJ Cluj, Mihai Rus, aceasta nu este justificată, raportat la gravitatea faptei. Avem fapte cu recidivă la unii suspecți/inculpați care nu stau nici măcar o oră după gratii. Scopul reținerii pentru 24 de ore nu este justificat.

Nu este vorba despre o infracțiune flagrantă, iar procurorul știe că nu îi va fi admisă o eventuală propunere de arestare preventivă. Ce a urmărit, totuși, cu această reținere? Umilirea lui…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Șeful IPJ Cluj, Mihai Rus, și trei polițiști de la Rutieră, plasați sub control judiciar de DNA

Publicat

1718710774 mihai rus sef ipj cluj 3.jpg

Șeful IPJ Cluj, chestorul de poliție Mihai Rus, și cei trei polițiști de la Rutieră – Mircea Rotar, Raul Pașca și Cătălin Mureșan, care au fost reținuți, luni, de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații, au fost plasați, marți, sub control judiciar. 

Avocatul lui Mihai Rus, Mihai Giurgea, a declarat pentru Cluj24 că procurorii au dispus plasarea sub control judiciar a clientului său, urmând să vadă ordonanța…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procesiune de RUSALII la Cluj-Napoca. Care este traseul

Publicat

catedrala ortodoxa e1718710970370.jpg

Clujenii sunt invitați să participe duminică, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru roadele pământului, la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt.

Evenimentul se va desfășura după următorul program:

Începând cu ora 17.00, pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe