EVENIMENT
TOP țări cu cele mai scumpe mese de Crăciun

Familiile din Germania sunt cele care cheltuiesc cei mai mulți bani pentru masa de Crăciun din lume. Rețeaua socială de investiții eToro a realizat un studiu în 12 țări de pe trei continente.
eToro a analizat prețurile din supermarketurile locale ale bucătăriei tradiționale de Crăciun și a constatat că mâncarea festivă tipic germană va costa 66,70 de euro pentru a hrăni o familie de patru persoane. Masa tipic germană constă în friptură de gâscă și garnituri, inclusiv șuncă, mere și ceapă, iar doar 3 kilograme de piept de gâscă cost[ aproape 57 de euro.
TOP țări cu cele mai scumpe mese de Crăciun. Cum se situează România
La polul opus al spectrului costurilor, mâncarea tradițională românească de Crăciun, respectiv sarmalele cu mămăligă, împreună cu toate garniturile obișnuite – inclusiv smântână și ardei iute – și cozonac făcut în casă ar costa o familie de patru persoane doar 26 de euro.
Vezi și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi
Potrivit studiului eToro, în timp ce familiile germane au cea mai scumpă cină de Crăciun, câteva națiuni consumatoare de păsări au costuri la fel de ridicate.
Familiile spaniole, de exemplu, vor plăti anul acesta 60,90 de euro pentru a mânca cina clasică de Crăciun, care include curcan cu mere, stafide și ceapă. Excepție face Marea Britanie, unde costurile cu curcanul sunt semnificativ mai mici. Pentru a se bucura de o cină tradițională de Crăciun britanică, cu curcan și garnituri clasice, familiile vor trebui să plătească 32,48 de euro.
TOP țări cu cele mai scumpe mese de Crăciun. Întreaga lume resimte impactul prețurilor la alimente
Ben Laidler, strategul piețelor globale la eToro, a declarat: „Familiile din întreaga lume resimt cu toții impactul prețurilor la alimente, care au crescut cu mult peste inflația deja ridicată din acest an, iar studiul nostru global demonstrează efectul pe care acest lucru îl va avea asupra cinei de Crăciun.
Datele privind prețurile arată, de asemenea, că multe dintre presiunile inflaționiste sunt locale, existând diferențe mari de costuri între țări, unele dintre ele fiind chiar învecinate. Un lucru cert este că mâncărurile tradiționale din carne de pasăre – fie că este vorba de gâscă sau curcan – cresc costul cinei de Crăciun, prețurile resimțind presiunea exercitată de recentele sacrificări de păsări din fermele din Europa cauzate de gripa aviară. S-ar putea ca acest lucru să stimuleze cererea de surse de proteine mai ieftine de Crăciun.”
TOP țări cu cele mai scumpe mese de Crăciun. CLASAMENT
Clasamntul celor mai scumpe mese de Crăciun
1 Germania – Gâscă și garnituri – 66,70 euro
2 Spania – Curcan și garnituri – 60,90 euro
3 Italia – Tortellini în supă – 47,68 euro
4 Olanda – Ruladă de porc – 45,12 euro
5 SUA – Curcan și garnituri – 44,31 euro
6 Franța – Curcan și garnituri – 41,06 euro
7 Australia – Grătar – 34,80 euro
8 Danemarca – Friptură de porc – 34,34 euro
9 Marea Britanie – Curcan și garnituri – 32,48 euro
10 Polonia – Colțunași cu varză murată și ciuperci cu borș – 30,39 euro
11 Norvegia – Friptură de porc – 26,80 euro
12 Romania – Sarmale cu mămăligă și cozonac – 25,87 euro
Cu puțin peste România, gospodăriile din Norvegia se vor bucura de a doua cea mai ieftină cină de Crăciun dintre țările incluse în studiu – o masă festivă norvegiană cu friptură de porc și garniturile clasice va costa 26,80 euro pentru o familie de patru persoane.
La nivel mondial, inflația prețurilor la alimente a crescut puternic în acest an.â
Conform ultimelor cifre, inflația alimentare din UE a ajuns la 17,2%, în timp ce cifra corespunzătoare pentru Regatul Unit este de 16%.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
”Afacerea Nicoale Stanciu”: Câți bani a luat pe jucător Unirea Alba Iulia în 2011 și care e suma totală a transferurilor sale

”Afacerea Nicoale Stanciu”: Clubul de fotbal Unirea Alba Iulia l-a vândut în 2011, iar valoarea sa a crescut rapid încă din primii doi ani, ajungând în total la o sumă totală a transferurilor impresionantă pentru un jucător român.
FC Vaslui a plătit 240.000 de euro pentru transferul său de la Unirea Alba Iulia, în 2011.
FCSB l-a cumpărat pe Nicolae Stanciu cu 1.000.000 de euro în 2013, Anderlecht cu 9,7 milioane de euro în 2016, iar Sparta Praga cu 3,75 milioane de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Val de premii pentru micii cântăreți clujeni ai Grupului Ministar la Golden Voice Malta

Micii cântăreți ai Grupului Ministar din cadrul Asociației Classus Art Cluj-Napoca s-au întors cu o grămadă de premii de la concursul Golden Voice Malta desfășurat săptămâna trecută.
”A fost o experiență unică și prima de acest fel pentru noi. Ne-am încumetat să luăm Europa în piept și să ne “luptăm” cu alți copii foarte talentați, ca și ai noștri, de altfel. Cel mai mare câștig al nostru a fost de fapt cea mai faină galerie din concurs, formată…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Comunicat europarlamentarul Victor Negrescu: „Politica de coeziune nu este un moft, ci garanția unei Europe unite și prospere”

Vicepreședintele Parlamentului European, Victor Negrescu, a atras atenția, într-o intervenție susținută în plenul legislativului european, asupra pericolului subfinanțării politicii de coeziune în Uniunea Europeană, în contextul unor discuții recente privind redirecționarea fondurilor către alte priorități.
„Politica de coeziune este unul dintre cele mai puternice instrumente europene. Este expresia concretă a solidarității dintre statele membre și regiunile Uniunii….
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO: 600 de lei, suma reală care rămâne din voucherele de vacanță. Reprezentant HoReCa: 30% dintre angajați nu le vor mai folosi

VIDEO: 600 de lei, suma reală care rămâne din voucherele de vacanță. Corina Martin, vicepreședinta Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România, prezentă miercuri la Alba Iulia, a declarat că după aplicarea noilor norme privind voucherele de vacanță, un angajat va rămâne cu aproximativ 600 de lei. Ea a avertizat că impactul asupra industriei va fi mare și a estimat că aproximativ 30% dintre angajați nu le vor mai folosi.
Potrivit noilor reglementări,…
Citește mai mult pe Alba24.ro