Connect with us

EVENIMENT

Topul lucrurilor uitate de români în Uber, în 2019: O şurubelniţă electrică, o damigeană, dar şi … o bunică

Publicat

uber

O şurubelniţă electrică, o damigeană, o ţeavă de aspirator, dar şi… o bunică se află în topul obiectelor de neuitat şi totuşi uitate în maşinile Uber din România, arată datele cuprinse în ediţia a patra a Enciclopediei anuale a lucrurilor uitate şi găsite în Uber, publicată marţi de către companie.

„Pentru că ne apropiem cu paşi repezi de finalul lui Mercur în retrograd (perioadă de care astrologii spun că influenţează uitarea), Uber continuă tradiţia şi lansează a patra ediţie a Enciclopediei anuale a lucrurilor uitate şi găsite în Uber (…) Cei mai mulţi dintre noi au trăit măcar o dată sentimentul de a uita ceva într-un taxi, avion, autobuz sau tren. Acel moment de panică în care îţi dai seama că obiectul de care ai nevoie nu mai este în buzunar sau în geantă, iar şansele să îl recuperezi sunt mici. Aşadar, să ne luăm câteva momente pentru o trecere în revistă a obiectelor mai mult sau mai puţin obişnuite uitate în Uber în ultimul an, ale căror stăpâni au fost însă mai norocoşi şi au avut posibilitatea de a îi contacta pe şoferi pentru a le recupera”, notează realizatorii statisticii.

Conform sursei citate, în Top 10 al celor mai frecvent uitate obiecte în Uber, în România, se află telefonul sau camera foto, genţi de toate felurile (rucsac, geantă de umăr, valiză etc.), portofelul, cheile, obiecte vestimentare, ochelarii, căştile, laptopul, sticla de apă sau termosul, respectiv ţigara electronică.

Pe de altă parte, o altă ierarhie inedită vizează obiectele de neuitat şi totuşi uitate în Uber, la nivel naţional. Astfel, pe lista lucrurilor rătăcite „mai altfel” s-au găsit o şurubelniţă electrică, o damigeană, un inel de logodnă, un aspirator, o saltea, un kit de poker, un urs panda de pluş, o ţeavă de aspirator, un longboard, un tort, o pereche de aripi negre, o icoană, un crocodil de pluş, o tricicletă, o proteză dentară, un scooter electric, un balon, o pungă cu şuruburi, un cărucior pentru copil, dar şi… o bunică.

În topul oraşelor din România în care se uită cel mai des conduce Bucureşti, urmat de Iaşi, Cluj, Timişoara şi Braşov.

Potrivit Enciclopediei Uber, zilele săptămânii în care se uită cele mai multe obiecte sunt joia şi vinerea, iar momentele din zi sunt în jurul orelor 16:00, 12:00 şi 17:00. Totodată, zilele în care s-au raportat cele mai multe articole pierdute au fost 15 noiembrie, 6, 7 şi 15 decembrie şi ziua de Anul nou.

O altă statistică inedită evidenţiază obiectele care sunt uitate mai des în anumite zile ale săptămânii, respectiv: de cele mai multe ori, utilizatorii uită cash în zilele de luni; brichetele sunt uitate cel mai des în zilele de marţi şi duminică; utilizatorii îşi uită mai des cartea de identitate miercurea şi joia; umbrelele sunt uitate de cele mai multe ori în zilele de vineri; pasagerii îşi uită ţigările electronice cel mai des în zilele de sâmbătă.

La nivel european, topul primelor zece ţări în care se uită cel mai des este condus de Italia, urmată de Norvegia, Spania, Suedia, Elveţia, Finlanda, Republica Cehă, Grecia, Belgia şi Austria. În acelaşi context, capitalele din Europa în care clienţii uită în cele mai multe rânduri obiecte în maşinile Uber sunt: Roma, Madrid, Oslo, Stockholm, Varşovia, Helsinki, Praga, Atena, Bruxelles şi Viena.

Reprezentanţii companiei de ridesharing precizează că un mod simplu de a recupera un obiect pierdut este acela de a-l suna pe şofer, însă în cazul în care clientul şi-a uitat telefonul, se poate conecta la contul tău Uber de pe un computer. Odată conectat, paşii care trebuie urmaţi sunt: accesarea „Călătoriile mele”, apoi selectarea călătoriei în care s-a uitat obiectul; selectează „Am pierdut un articol”; apasă pe „Contactează şoferul în legătură cu un obiect pierdut”; derulează în jos şi introdu numărul de telefon la care doreşti să fii contactat. Apasă butonul Trimite; dacă ai pierdut telefonul personal, e nevoie de introducerea numărului de telefon al unui prieten (poţi face acest lucru conectându-te la contul tău de pe un computer sau utilizând telefonul unui prieten); telefonul tău va suna şi vei fi conectat direct cu numărul de mobil al şoferului; dacă şoferul tău răspunde şi confirmă că obiectul declarat pierdut a fost găsit, stabileşte de comun acord o dată şi un loc de întâlnire pentru a intra în posesia obiectului; dacă şoferul nu răspunde, lasă-i un mesaj vocal cu descrierea detaliată a obiectul pierdut, alături de cea mai bună modalitatea de a te contacta.

Enciclopedia Uber oferă o imagine în detaliu a obiectelor pe care pasagerii le-au lăsat în urmă, de la cele mai obişnuite până la lucrurile de neuitat, dar care totuşi au fost uitate. Statistica prezintă şi oraşele în care se uită cel mai des, zilele săptămânii şi momentele din zi în care au fost uitate cele mai multe obiecte, alături de sfaturi pentru recuperarea lucrurilor uitate. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bandă de hoți specializată în furturi de cabluri telefonice, trimisă în judecată de magistrații din Blaj. Cum acționa gruparea

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

O bandă de hoți de cabluri de telefonie a fost trimisă în judecată de magistrații din Blaj. Ancheta autorităților pentru a-i prinde pe aceștia a fost una complexă. 

Telefoanele celor cinci au fost interceptate iar una dintre mașinile folosite pusă sub urmărire. Deși faptele s-au produs la sfârșitul anului 2021, o trimitere în judecată a avut loc în 28 februarie 2024. 

Anchetatorii au probat două furturi de cablu de telefonie, de pe stâlpi. Furturile s-au produs în zona…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un drum comunal din comuna Cut va fi asfaltat, printr-o investiție de peste 3,5 milioane de lei. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

un drum comunal din comuna cut va fi asfaltat, printr o

Un drum comunal din comuna Cut va fi asfaltat. Este vorba despre DC 6, care urmează să fie modernizat pe o lungime de aproape 3,5 km, printr-o investiție de peste 3,5 milioane de lei. 

Primăria Cut a lansat pe 29 februarie, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor de modernizare a drumului comunal DC 6.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 3.550.501,93 lei, fără TVA.

Un drum comunal din comuna Cut va fi asfaltat

Drumul comunal DC 6 este situat în extravilanul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Începe simularea naţională la Bac. Peste 5.000 de elevi clujeni sunt pregătiţi

Publicat

examen scris e1656322470585.jpg

Luni începe simularea examenului de Bacalaureat la care sunt aşteptaţi peste 5.000 de elevi clujeni.

Peste 5.000 de elevi clujeni sunt pregătiţi

„În județul Cluj, 5.022 elevi ai claselor a XII-a/a XIII-a vor susține, începând de luni, 4 martie 2024, simularea Examenului Național de Bacalaureat, 2024

Simularea examenului național de bacalaureat începe luni, 4 martie 2024, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 5 martie 2024, va avea loc…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cât costă modernizarea tronsonului de 5 km din DJ 107A între Sebeș și Pianu de Jos. Valoarea lucrărilor, actualizată

Publicat

asfaltarea unui tronson de 5 km din drumul județean dj

Consiliul Județean Alba a actualizat valoarea lucrărilor în cadrul proiectului de ”Modernizare drum județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos”. Acesta este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Datele investiției au fost aprobate inițial în septembrie 2022. În același an a fost semnat contractul de finanțare.

Ulterior,a fost întocmită documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – D.T.A.C. și proiectul tehnic…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe