Connect with us

ACTUALITATE

Topul şcolilor din Bucureşti după rezultatele la Evaluarea Naţională

Publicat

Cea mai mică pondere a mediilor generale de 9,50 şi peste din şcolile de stat din Bucureşti incluse în top 10 a fost de 12%, pe când cea din şcolile private a fost de 4%.

Şcolile publice au fost câşti­gă­toa­rele examenului de Eval­u­a­re Naţională din acest an, cu pon­deri ale mediilor ge­ne­ra­le de 9,50 şi mai mari de până la 79% din totalul ce­lor ob­ţi­nute de elevii care au susţinut acest exa­men, con­form datelor de la Minis­te­rul Edu­caţiei, centralizate de Ziarul Financiar.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2022, modele de subiecte: TESTELE de antrenament pentru elevii de clasa a VIII-a, setul 2

Pentru elevii care au absolvit clasa a VIII-a, miza examenului de Evaluare Naţională este aceea de a putea fi admişi la cele mai bune licee.

Şcolile publice şi private incluse de ZF în aceste clasamente au fost alese în or­dinea apariţiei lor în tabelul des­cre­s­că­tor al mediilor obţinute de elevi. Tabelul a fost publicat de Ministerul Educaţiei pe site-ul evaluare.edu.ro.

Astfel, secţiunea de gimnaziu a Cole­giuluui Naţional Tudor Vianu a avut ponderea cea mai mare a mediilor generale de 9,50 şi peste, de circa 79% din totalul de 34 de elevi care au sus­ţinut examenul, pe când cel mai bun re­zul­tat înregistrat de o şcoală privată a fost o pondere de 50% din 16 elevi, cel al Liceului Ioanid.

 

Rezultatele școlilor private

 

De altfel, şcolile de stat care au ocu­pat poziţiile a doua şi a treia din cla­sa­ment au avut şi ele rezultate notabile: Co­le­giul Naţional Gheorghe Lazăr a avut o pondere a mediilor generale de 9,50 şi peste de 56%, din un total de 34 de elevi.  Colegiul Naţional Grigore Moisil a ajuns la o pondere de 45% a acestor medii generale, dintr-un un total de 73 de elevi. Aceste colegii naţionale au clase de gimnaziu unde se intră în clasa a cincea prin concurs.

Prin comparaţie, Complexul Educaţional Laude-Reut, instituţia şcolară care ocupă poziţia a doua în to­pul şcolilor private, a avut o pondere de 30% din 23 de elevi. Liceul Teoretic Şcoala Mea, ocupantul poziţiei a treia, a ajuns la 23% din 26 de elevi.

Mai mult, cea mai mică pondere a mediilor generale de 9,50 şi peste din şcolile de stat din Bucureşti incluse în top 10 a fost de 14% din 35 de elevi, cea a Colegiului Naţional Cantemir Vodă. Cea din şcolile private a fost de 4% din un total de 27 de elevi, cea a Liceului Waldorf.

Colegiile sunt unităţile de învăţământ care au şi clase de gimnaziu. Pentru a putea învăţa în aceste colegii, elevii trebuie să treacă de un proces de selecţie în clasa a V-a. Este important de menţionat că elevii acestor colegii nu intră automat mai departe în cursurile liceale ale aceleiaşi instituţii de învăţământ, ci trebuie să aibă notele de admitere cerute sau, după caz, să dea din nou o probă de admitere, de data asta pentru liceu.

Circa 76,8% dintre elevi au luat note peste 5 la examenul de Evaluare Naţională de anul acesta, în creştere cu 0,7 puncte procentuale faţă de anul trecut, conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei.

Este de menţionat şi că elevii de clasa a VIII-a din una dintre şcolile private importante din Bucureşti, Avenor, au ales să nu susţină Evaluarea Naţională.

„La Avenor College, elevii au posibilitatea să aleagă între Evaluare Naţională şi examenele Cambridge. Anul acesta, niciunul din elevii din actuala generaţie de clasa a 8-a nu a ales linia românească“, a spus pentru ZF Raluca Tarcea, admissions and communication manager în cadrul Avenor College.

Mai mult, reprezentanţii Avenor au transmis că elevii lor au obţinut un rezultat bun la examenele Cambridge.

„Scorul general al Avenor este de 5,4 din 6, din 24 de candidaţi, peste media internaţională, care este de 4,1“, a spus Mihaela Ancuţa, şef catedrei de matematică din cadrul Avenor College.

În 2020, doar 120 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10, spre deosebire de anul trecut când au fost 224 de medii de 10 în Bucureşti şi 839 în toată ţara.

 

Câte medii de 10 au fost în București

 

În Bucureşti au fost doar 13 medii generale de 10 anul anul acesta. Cele mai multe au fost obţinute de elevii de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu“, Colegiul Naţional „Grigore Moisil“ şi Şcoala Gimnazială 97, respectiv câte doi elevi din fiecare dintre aceste şcoli.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că anul acesta au fost mai puţine note de 10 faţă de anul trecut deoarece structura examenului a fost schimbată. Această notă este acum pentru elite, conform Digi24.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cum să călătorești GRATUIT cu trenul prin Europa. Aproape 1.500 de tineri români pot obține un loc în program

Publicat

cum să călătorești gratuit cu trenul prin europa. aproape 1.500

Publicitate

DiscoverEU 2025: 1.485 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul. Comisia Europeană oferă în cadrul acestei runde 36.000 de permise de călătorie, scrie alba24.ro.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

COMUNA DÂNGENI – ANUNȚ DE INTERES PUBLIC: Licitație publică

Publicat

comuna dÂngeni – anunȚ de interes public: licitație publică

Publicitate

Unitatea administrativ-teritorială Dângeni, județul Botoșani organizează în data de 16.04.2025 ora 10:00 licitație publică pentru închirierea pe o durată de 10 ani a unui spațiu care poate fi folosit ca și cabinet stomatologic cu o suprafață de 59,68 mp la care se mai adaugă o suprafață de 39,55 mp care este folosit ca și spațiu comun.

Documentele necesare se pot ridica de la sediul Primăriei Comunei Dângeni începând cu data de 7.04.2025,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Ivan Turbincă” vine la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Publicat

„ivan turbincă” vine la teatrul „mihai eminescu” botoșani

Publicitate

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită iubitorii de teatru în acest sfârșit de săptămână, la spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă.

Botoșănenii sunt invitați, duminică, 6 aprilie de la ora 1900 la Teatrul „Mihai Eminescu”  la spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă, regia Ion Sapdaru. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, coregrafia de Victoria Bucun, iar din distribuție fac parte actorii:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

2 aprilie – Ziua internațională a cărții pentru copii

Publicat

2 aprilie – ziua internațională a cărții pentru copii

Publicitate

În fiecare an, pe 2 aprilie, zi ce reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a le insufla copiilor dragostea pentru lectură și pentru a canaliza atenția spre cărțile de acest gen, scrie site-ul https://www.ibby.org/.

Marcarea acestei zile este o inițiativă a Consiliului Internațional al Cărților pentru Tineri, datând din anul 1967. În fiecare an, o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe