Connect with us

EVENIMENT

Tortură în azile: Patru persoane au fost arestate preventiv şi 11 sunt în arest la domiciliu

Publicat

sentinta proces tribunal
fotografie cu caracter ilustrativ

Tribunalul București a emis mandate de arestare preventivă pentru patru persoane implicate într-o rețea de exploatare a persoanelor cu dizabilități în trei azile din localitatea Voluntari.

Procurorii DIICOT solicitaseră mandate de arestare pentru 24 de inculpaţi, însă tribunalul a fost de acord doar în cazul a patru dintre ei, restul fiind plasaţi în arest la domiciliu (11) şi control judiciar (6), iar trei vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Peste 100 de persoane în vârstă au fost salvate, marţi, de poliţişti şi procurori ai DIICOT, în urma efectuării unor percheziţii la trei azile, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2020, în judeţul Ilfov, ar fi fost constituite două grupuri infracţionale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile, exploatarea victimelor fiind realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate a acestora, prin constrângere şi exercitare de acte de violenţă fizică.

De asemenea, exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa sau neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică/psihică de autoîngrijire, concomitent cu ţinerea acestora în stare de aservire faţă de membrii grupurilor infracţionale organizate, în vederea obţinerii de către liderii grupărilor şi de către ceilalţi membri a unor foloase patrimoniale pe nedrept.

„Veneau la gard în pielea goală.

De vreo doi ani. Cred că erau bătuţi (…) De câte ori treceam pe acolo, săracii bătrâni veneau la poartă şi cerşeau: ‘Vreau şi eu un ban, dă-mi şi mie doi lei. Nu ai şi tu un corn?”, au relatat locuitorii din zona unde se aflau azilele despre traumele şi umilinţele îndurate de bătrâni. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO Sportiva din Alba Iulia, Mihaela Mih Dehlean a devenit campioană balcanică la culturism. Mesaj emoționant postat pe Facebook

Publicat

video sportiva din alba iulia, mihaela mih dehlean a devenit

 Mihaela Mih Dehlean, sportiva din Alba Iulia a devenit campioană balcanică la culturism. Acesta a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podimului a sportului pe care îl practică de foarte mulți ani. 

Sportiva din Alba Iulia a scris într-o postare pe Facebook că este cea mai mare performanță a sa, din cariera de sportiv.

Am reușit să ating cea mai înaltă treaptă a podiumului și cea mai mare performanță din cariera mea de sportiv. Am devenit campioană balcanică într-un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ISU Cluj a operaționalizat centrul SMURD din Jucu

Publicat

img 0861.jpg

ISU Cluj a inaugurat sâmbătă, 27 aprilie, centrul SMURD din Jucu. Noul punct de lucru face parte din Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca.

Sâmbătă, 27 aprilie 2024, a fost operaționalizat Punctul de Lucru Jucu, parte integrantă a Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca.

Ceremonia de inaugurare a subunității s-a desfășurat la sediul situat pe strada Crizantemelor numărul 1, din localitatea Jucu de Sus, comuna Jucu. La eveniment au luat parte Prim-adjunctul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rețeta unui bucătar din Alba pentru dezlegarea la pește de Florii: Cum se prepară ”Regina ciorbelor pescărești”. Ingrediente

Publicat

rețeta unui bucătar din alba pentru dezlegarea la pește de

Dezlegarea la pește de Florii: Duminică, 28 aprilie, de Florii, este dezlegare la pește. Celor care vor să gătească și să mănânce o ciorbă de pește le prezentăm rețeta perfectă.

Regina ciorbelor pescărești, Storceacul. O rețetă a pescarilor din Sfântul Gheorghe, care se face cu sturion. Însă deoarece sturionul este greu de găsit, vă prezentăm rețeta cu file de șalău.

Rețeta a fost făcută pentru cititorii alba24.ro de bucătarul din Alba, Daniel Călin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

U Craiova 1948 – U Cluj: 3-2. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează șansa de a aduce 3 puncte

Publicat

ucra e1714235867661.jpg

U Craiova 1948 și „U” Cluj s-au întâlnit, sâmbătă, pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, în etapa a 7-a din play-out-ul Superligii României. Jucătorii lui Sabău sunt învinși și pierd șansa de a urca pe prima poziție din play-out.

Echipele de start

U Craiova 1948: Gurău – Negru, Compagnucci, Lacroix, Padula – Pop, Achim – Bahassa, Bauza, Baeten – Blănuța

REZERVE: Enache – Albu, Bildar, Chițu, Dragu, Ibrahim, Kvakic, Lekiatas, Mascarenhas,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe