EVENIMENT
Trafic blocat pe DN2B în județul Brăila din cauza unui accident rutier. A fost anunțată o victimă

Traficul este blocat marți la amiază pe DN2B în județul Brăila din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două camioane.
Potrivit Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul a avut loc pe DN 2B Brăila – Șendreni, în zona localității Vădeni, județul Brăila.
Din primele informații, fragmente metalice s-au desprins de la remorca unui camion, avariind alt autovehicul.
În urma accidentului o persoană a fost rănită.
Traficul a fost blocat total.
UPDATE: Precizările polițiștilor
Astăzi, în jurul orei 11:00, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe DE 87, între localitatea Șendreni și Baldovinești, ar fi avut loc un eveniment rutier.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au stabilit faptul că, pe fondul vântului puternic, s-ar fi dezintegrat remorca unui autocamion condusă de un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Pitești, ce se deplasa pe DE 87, dinspre Galați către Brăila, fiind proiectată într-un alt autocamion ce se deplasa regulamentar din sens opus.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a șoferului autocamionului lovit, un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din județul Ialomița.
Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
În prezent, traficul a fost reluat pe un singur sens, circulându-se dirijat.
EVENIMENT
FOTO: Incendiu puternic în București, la un centru pentru colectare deșeuri. Intervenție dificilă a pompierilor

Un incendiu puternic a izbucnit, joi dimineață, în București, la un centru pentru colectare deșeuri. Intervenția pompierilor este una dificilă, deoarece în zonă nu sunt surse de apă.
Potrivit ISU Bjucurești – Ilfov, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un centru pentru colectare deseuri, în zona de sud a Bucureștiului.

incendiu bucuresti centru de colectare a deseurilor 1
Incendiul se manifestă la o stivă cu deseuri, care are o înălțime de 5-6 metri, pe o suprafață de 300 de metri pătrați.
Se acționează atât pentru stingere, cât și pentru îndepărtatea elementelor care ard, utilizând un buldozer.
Sunt alertate 12 autospeciale de stingere.
Intervenția pompierilor este una dificilă, deoarece în zona în care acționează nu sunt surse de apă, alimentarea se face de la operatori economici afla’i la mare distanță.
”O persoană care a suferit un atac de panică a fost consultată de către echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital”, au transmis reprezentanții ISU București – Ilfov.

Traficul se desfășoară cu restricții joi, 8 iunie, pe mai multe drumuri din Vâlcea, din cauza unor lucrări la partea carosabilă.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în funcție de condițiile meteorologice, se vor executa diferite tipuri de lucrări în județul Vâlcea, după cum urmează:
– DN 7, tronsonul kilometric 169+600 de metri – 172, pe raza localității Budești, se lucrează la așternere covor asfaltic, între orele 18:00 – 06:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale, dirijată de piloți de circulație.
– DN 7, tronsonul kilometric 156+250 de metri – 169, pe raza localităților Milcoiu-Budești, se lucrează la cosirea vegetației, între orele 08:00 – 16:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale.
– DN 7, tronsonul kilometric 217+400 de metri – 217+600 de metri, în afara localității Tutulesti, se lucrează la tăierea arborilor periculoși pentru siguranța circulatiei, între orele 09:00 – 13:00. Circulația rutieră se închide/deschide în reprize de maximum 20 minute, dirijată de piloți de circulație.
– DN 67, tronsonul kilometric 196+980 de metri – 198+764 de metri, pe raza localității Budești, se lucrează la completări acostamente, între orele 08:00 – 16:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale, dirijată de piloți de circulație.
– DN 64, tronsonul kilometric 120+474 de metri – 135+500 de metri, pe raza localităților Vladesti-Olanesti, se lucrează la aplicarea marcajelor rutiere axiale, între orele 08:00-18:00. Circulația rutieră se desfășoară îngreunat pe ambele sensuri de mers.
Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată condițiilor de trafic și drum, să mărească distanța de siguranță dintre autovehicule, să ruleze cu prudenţă sporită şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de mers.
EVENIMENT
Primăvara anului 2023, cea mai călduroasă în Spania de la începutul înregistrărilor meteorologice

Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie (AEMET), primăvara anului 2023, cuprinsă între 1 martie și 31 mai, a înregistrat cele mai ridicate temperaturi în Spania de la începutul măsurătorilor meteorologice în țară. Această informație a fost anunțată miercuri și este relatată de AFP.
„Primăvara 2023 a fost cea mai călduroasă din Spania din seria istorică”, începută în 1961, în principal din cauza valului de căldură extrem de timpuriu de la sfârşitul lunii aprilie, a precizat AEMET în prezentarea unui raport.
Pe parcursul celor trei luni, temperatura medie în ţară a fost de 14,2 grade Celsius, cu 1,8 grade mai mare decât normalul sezonului şi cu 0,3 grade mai mare decât ultimul record de temperatură înregistrat primăvara, datând din 1997.
Primăvara 2023 a fost, de asemenea, a doua cea mai secetoasă primăvară înregistrată vreodată în Spania, a precizat AEMET.
O masă de aer cald şi uscat venită din Africa de Nord a provocat un record absolut de temperatură în Spania continentală la sfârşitul lunii aprilie, cu 38,8 grade în sudul ţării, un nivel înregistrat, de obicei, în luna iulie.
Primăvara anului 2023, cea mai călduroasă în Spania de la începutul înregistrărilor meteorologice. Episoadele de temperaturi extrem de ridicate s-au înmulţit în ultimii ani în Spania
Această „căldură extremă (…) ar fi fost aproape imposibilă fără schimbările climatice”, a demonstrat un studiu ştiinţific publicat la începutul lunii mai de World Weather Attribution (WWA), o reţea globală de oameni de ştiinţă care evaluează legătura dintre evenimentele meteorologice extreme şi schimbările climatice.
Luna mai, în schimb, a fost marcată de temperaturi în medie mai scăzute decât în mod normal pentru acest sezon, potrivit AEMET.
Episoadele de temperaturi extrem de ridicate s-au înmulţit în ultimii ani în Spania, o ţară europeană aflată în prima linie a schimbărilor climatice, cu aproape 75% din teritoriul său cu risc de deşertificare, potrivit ONU.
Potrivit AEMET, 2022, un an marcat de o vară extrem de călduroasă şi incendii devastatoare, a fost cel mai cald an înregistrat vreodată în ţară. Agerpres
EVENIMENT
”Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiş” 2023, în weekend, în Parcul Titan. PROGRAM

Ce-a de-a IX-a ediţie a evenimentului ”Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiş” va avea loc în weekend, în zilele de 9, 10 şi 11 iunie, în Parcul Titan din sectorul 3.
„O nouă ediţie de sărbătoare a spiritului, o nouă întâlnire pentru o stare de bine, 9, 10 şi 11 iunie – Parcul Titan Primăria Sectorului 3 continuă şi în acest an una dintre cele mai frumoase tradiţii concertistice din România, cu ediţia a IX-a a evenimentului Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiş. Festivalul, organizat pentru a-l celebra pe cel care reprezintă în inimile şi conştiinţa românilor un ideal de spirit de-a pururi tânăr şi liber – Florian Pittis, a devenit, în timp, un reper cultural pentru Sectorul 3, prin impunerea unui concept unic şi prin numărul mare de participanţi. Evenimentul este, de asemenea, un excelent pretext şi pentru evocarea altor artişti iubiţi, repere în lumea folkului, a căror amintire se păstrează, astfel, vie”, se arată într-un comunicat de presă remis de organizatori.
Publicul este provocat la un nou maraton al prieteniei şi muzicii de calitate, locul de întâlnire fiind scena de lângă lacul din Parcul Titan.
„Locul acela în care, o dată pe an, an de an, muzica şi poezia se împletesc cu proiecţiile video şi în care artişti, legaţi de Moţu Pittis sau cărora acesta le-a marcat destinul artistic, se reunesc pentru a-şi arăta preţuirea faţă de cel care a fost Forian Pittiş, dar şi faţă de alţi artişti care au făcut istorie în muzică folk”.
PROGRAM
În programul evenimentului sunt incluşi cei mai reprezentativi artişti ai scenei folk actuale de la noi din ţară:
– 9 iunie, ora 19.00: Soundcrowd, Ansamblul instrumental Copiii Curcubeu (Corul şi Orchestra elevilor de la Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5 din Sectorul 3), Cvartetul Passione şi Grupul Coral Song, dirijor Mircea Ionescu
– 10 iunie, ora 18.00: Sunt un frate tânăr – proiect al artiştilor Dorin Andone, Teo Boar şi Vlady Cnejevici, Cătălin Stepa, Maria Gheorghiu, Florin Chilian, Zoia Alecu, Mircea Baniciu & Band
– 11 iunie, ora 18.00: Marius Matache Trio, Marius Bătu, Alina Manole, Ducu Bertzi & Friends, Alifantis & ZAN, Mircea Vintila & Brambura.
„Moţu’ Pittiş a sădit în sufletele românilor dorinţa de libertate, de cunoaştere. A fost un vizionar care a inspirat generaţii întregi de tineri şi continuă să o facă, deoarece moştenirea pe care ne-a lăsat-o este atemporală. Evenimentul ‘Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiş’ îşi propune să aducă în fiecare an în faţa mai vechilor sau mai tinerelor generaţii în blue-jeans lecţiile de cultură, de poezie, de teatru, de literatură şi de muzică bună pe care Florian Pittiş le-a oferit”.
Accesul la eveniment este liber, au mai spus organizatorii evenimentului.