Connect with us

EVENIMENT

Trafic de influență cu locuințe sociale și spații comerciale. Bărbat din Sibiu, arestat preventiv

Publicat

mascati

Un sibian de 56 de ani este arestat preventiv, fiind cercetat pentru trafic de influenţă, după ce a luat ilegal de diverse persoane suma de 30.000 de euro, promiţând să faciliteze atribuirea de locuinţe sociale, dobândirea de fonduri publice, încheierea de contracte cu administraţia publică locală, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană (IPJ) Sibiu.

Potrivit IPJ Sibiu, „La data de 9 aprilie a.c., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, poliţiştii de investigaţii economice din cadrul I.P.J. Sibiu au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Sibiu şi au pus în aplicare zece mandate de aducere în vederea efectuării de cercetări într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, respectiv cumpărare de influenţă.

În urma documentării specifice şi administrării probatoriului, un sibian în vârstă de 56 de ani a fost reţinut 24 de ore pe baza ordonanţei emise de către procuror şi, ulterior, prin decizia instanţei de judecată, a fost arestat preventiv, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă”, se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, „sibianul este bănuit că, în perioada ianuarie 2018 – aprilie 2019, ar fi solicitat şi ar fi primit diverse sume de bani, între 1.000 şi 15.000 de euro, de la persoane interesate de atribuirea unei locuinţe sociale, dobândirea de fonduri publice sau încheierea de contracte de prestări servicii cu administraţia publică locală. Persoanei căreia i s-a solicitat suma de 15.000 de euro, sibianul ar fi trebuit să-i faciliteze obţinerea unui spaţiu comercial în zona centrală a municipiului Sibiu. Bărbatul miza pe câştigarea încrederii celor cărora le pretindea bani fără a finaliza demersul promis. Totalul sumelor de bani care ar fi fost obţinute ilicit se ridică la 30.000 de euro.”

IPJ Sibiu susţine că zece persoane din mediul rural, din judeţul Sibiu, dar şi din alte judeţe, ar fi solicitat sprijinul sibianului pentru a interveni pe lângă diverşi funcţionari publici în vederea obţinerii unor avize favorabile cererilor.

„Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă, respectiv cumpărare de influenţă, urmând ca, la finalizarea anchetei, să fie aplicate măsuri legale în consecinţă, conform competenţei”, se mai menţionează în comunicatul IPJ Sibiu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO FOTO. Armament militar, tiroliană și atelier de pictură: Ziua Porților Deschise la Divizia 4 Infanterie „Gemina”

Publicat

gemina 12 e1713881764209.jpg

Sediul Comandamentului Diviziei 4 de Infanterie „Gemina” din Cluj-Napoca, și-a deschis marți, 23 aprilie, porțile pentru sute de vizitatori, dornici de a pătrunde, pentru o zi, în universul forțelor armate.

Evenimentul, ce a avut loc în intervalul orar 10:30- 14:30, a fost unul dinte cele încadrate în celebrarea „Zilei Forțelor Terestre Române”. Acesta le-a oferit vizitatorilor o experiență captivantă, inclusiv expoziții statice cu tehnică militară,

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Mihnea Costachi, șahistul din Alba care a adus Romaniei cea mai mare performanță la “dezlegări”. Ce planuri de viitor are

Publicat

video: mihnea costachi, șahistul din alba care a adus romaniei

Șahistul din Alba Iulia, Mihnea Costachi, a adus României cea mai mare performanță de până acum la Campionatul European de Șah, proba Dezlegări.

Maestrul internațional din Alba Iulia s-a situat pe locul patru la general, după ce a concurat cu 71 de șahiști, din 20 de țări. 

L-am invitat în studioul alba24.ro pentru a ne explica mai bine ce însemnă proba de dezlegări la șah, dar mai ales ce planuri are pe viitor.

Mihnea nu mai are nevoie de nici o prezentare. Este unul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Profesorul Iosif Fiț, propus pentru titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia. Carieră didactică de peste 40 de ani

Publicat

profesorul iosif fiț, propus pentru titlul de cetățean de onoare

Profesorul Iosif Fiț va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia. Distincția îi va fi oferită pentru cariera didactică, dirijorală și componistică de excepție.

În 42 de ani de activitate, Iosif Fiț a înființat și a dirijat 12 coruri mixte, 3 coruri bărbătești și 5 coruri de copii.

Activitatea didactică de peste 40 de ani s-a concretizat în numeroase premii obținute de elevi la olimpiadele naționale de muzică. De asemenea, sunt amintite premii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Carbochim Cluj-Napoca aniversează 75 de ani de la înființare. Investiții, 7 milioane de euro. Producția, mai mare cu 20%

Publicat

carbo 4.jpg

SC Carbochim S.A. Cluj-napoca, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, aniversează la începutul lunii mai 75 de ani de la înființare, perioadă în care a funcționat fără întrerupere.

Recent, fabrica a trecut printr-un proces amplu de relocare și retehnologizare, cu scopul de a eficientiza activitatea de producție și pentru a diminua costurile de operare.

Investiția s-a ridicat la peste 5 milioane de euro și a cuprins atât achiziționarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe