Connect with us

EVENIMENT

Trafic în condiţii de iarnă pe drumuri din Maramureș. Stratul de zăpadă de 90 de centimetri la staţia meteo din Munţii Rodnei

Publicat

conditii iarna drumuri tulcea

Pe tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene care traversează Munţii Gutâi şi Rodnei traficul rutier decurge în condiţii de iarnă, iar stratul de zăpadă căzut în Munţii Rodnei a ajuns la 90 cm, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„A plouat slab în zonele de deal şi de munte. În zona înaltă de munte precipitaţiile au fost sub forma de ninsoare. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi umed, Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu un utilaj şi au împrăştiat patru tone de material antiderapant pe DN18, în Pasul Prislop. Sectoarele de drumuri judeţene au partea carosabilă curată şi umedă. Nu s-a acţionat cu material antiderapant, s-au efectuat doar patrulări. Cerul este acoperit.

Ploua în Pasul Gutâi şi Pasul Prislop, iar izolat în zonele joase se semnalează ceaţă” a spus Dan Bucă.

În Munţii Rodnei, stratul de zăpadă căzut a ajuns la 90 cm.

„Stratul de zăpadă măsura până la 90 cm la staţia meteo Iezer din Munţii Rodnei (…)Vântul suflă slab, la moderat cu intensificări temporare în zona montană de până la 30 km/h” a mai spus Dan Bucă.

De asemenea, temperatura exterioară înregistrează o uşoară creştere în toate zonele din judeţul Maramureş, iar joi dimineaţă s-a înregistrat – 1 grad la staţia meteo Iezer, 2 grade în Pasul Prislop, 3 grade în Pasul Gutâi, 6 grade la Borşa, 5 grade la Cavnic şi Târgu Lăpuş, 8 grade la Ocna Şugatag, Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.

La pragul pistei Aeroportului Internaţional Maramureş(AIM), joi dimineaţa, temperatura a fost de 8 grade Celsius, cerul acoperit, iar vântul avea o viteză 7 km/h din direcţia sud, sud/vest.

Totodată, debitele li nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost variabile. „Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza din Munţii Gutâi se realizează în condiţii de siguranţă” a mai adăugat Dan Bucă.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

procurorii din blaj au transferat un dosar de înșelătorie la

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai mulți bărbați din Germania, sunt anchetați…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi. Amenzi pentru zeci de pietoni, bicicliști și trotinetiști

Publicat

pietoni scaled.jpg

Polițiștii au organizat o acțiune în Cluj-Napoca, care îi vizează pe pietoni, bicicliști și trotinetiști.

Scopul acțiunii a fost promovarea unui mediu sigur și civilizat în zonele pietonale, respectarea normelor rutiere incidente, conștientizarea de către aceste categorii de participanți la trafic a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație care li se adresează, potrivit IPJ Cluj.

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

TOP salarii pe județe. Cele mai mari și cele mai mici salarii medii din România. Pe ce loc se află Alba. HARTĂ

Publicat

top salarii pe județe. cele mai mari și cele mai

TOP salarii pe județe: București, Cluj și Timiș sunt zonele cu cele mai mari salarii medii din țară, conform statisticilor oficiale.

Alba se află aproape de jumătatea clasamentului, cu o medie de 4.287 de lei, mai puțin decât Cluj și Sibiu, dar mai mult decât Mureș, Hunedoara și Vâșcea. 

Acestea au și cele mai mult locuri de muncă postate, după cum arată datele centralizate de o platformă de recrutare, citate de Economedia.

TOP salarii pe județe: Consultă harta în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj, intoxicați cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj, intoxicați cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe