Connect with us

EVENIMENT

Trafic îngreunat pe Valea Oltului. Un TIR a derapat și a blocat un sens de mers

Publicat

arhiva foto

Traficul se desfășoară îngreunat, sâmbătă, în jurul amiezii, pe Valea Oltului, după ce un TIR  a derapat și s-a oprit în șanțul de pe marginea drumului, sensul de mers dinspre Sibiu spre Vâlcea fiind blocat.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratulului General al Poliției Române, pe DN7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, la kilometrul 230+300 de metri, în apropierea localității Câineni, județul Vâlcea, un autotren a derapat și a rămas imobilizat în șanțul din proximitatea suprafeței de rulare.

Astfel, a fost blocat sensul de mers dinspre Sibiu către Vâlcea.

În urma accidentului, nicio persoană nu a fost rănită.

Conform sursei citate, se așteaptă o macara pentru a fi tractat autotrenul.

Traficul se desfășoară alternativ, pe celălalt fir.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Titi Aur, despre inițiativa de a înlocui agenții de poliție cu examinatori civili la examenul auto: „Școlile de șoferi trebuie schimbate din temelii. Ele se află azi la nivelul anilor `70” EXCLUSIV

Publicat

titi aur, despre inițiativa de a înlocui agenții de poliție

Titi Aur, fostul campion național de raliuri și expert în siguranță rutieră și conducere defensivă, salută recenta inițiativă parlamentară prin care examenul de obținere a permisului auto ar putea fi dat și cu examinatori autorizați, nu doar cu ofițeri și agenți de poliție. El e însă de părere că societatea românească se confruntă în această chestiune cu o „mare problemă”.

Titi Aur ne surprinde din nou

„Oamenii, societatea românească în ansamblul ei, trebuie să perceapă cât mai repede că avem o mare problemă, printre multe altele. Dar una dintre acestea, arzătoare aș spune, este cea din chestiunea rutieră. Ne-am obișnuit prea mult cu accidentele foarte grave, cu sângele care se scurge pe străzi! Înregistrăm știrile pe această temă și atât! Nu facem nimic ca să schimbăm…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu într-o localitate din Sălaj. Un tractor a fost mistuit de flăcări

Publicat

incendiu tractor salaj

Un incendiu a izbucnit, miercuri după-amiază la un tractor aflat pe o stradă din localitatea Șeredeiu, județul Sălaj.

Potrivit ISU Sălaj, pompierii de la Secția Șimleu Silvaniei și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Crasna au intervenit la un incendiu izbucnit în localitatea Șeredeiu, la ieșire către localitatea Stârciu.

Din primele date, incendiul s-a produs la un tractor.

Incendiul s-a manifestat la întreg utilajul care se afla pe o stradă din localitate.

Citește mai departe

EVENIMENT

Victimele traficului de persoane vor avea acte de identitate în regim de urgență. Inițiativa USR, adoptată de Senat

Publicat

violenta agresiune femeie ordin protectie 1000x600.jpg
Arhivă foto

Miercuri a fost adoptată de către Senat, o inițiativă legislativă a USR care vine în sprijinul victimelor traficului internațional de persoane, astfel încât persoanele forțate să presteze muncă sexuală sau să practice cerșetoria să nu mai fie sancționate și să obțină rapid acte de identitate.

Accesul imediat la servicii de asistență și protecție pentru victimele traficului de persoane depinde de deținerea unor acte de identitate, arată USR. Multe dintre victime nu mai au însă actele de identitate pentru că le-au fost confiscate de către traficanți.

„Inițiativa prevede trei măsuri importante – conferirea dreptului de a avea orice tip de act de identitate; eliberarea actelor de identitate mult mai rapid, în maximum 15 zile față de 30 de zile în prezent; și posibilitatea ca domiciliul declarat să fie sediul unui birou de avocatură ori al unei organizații neguvernamentale, scutind astfel victimele de a se mai deplasa în localitățile de origine unde pot activa rețelele care le-au traficat.

Victimele traficului de persoane vor avea acte de identitate în regim de urgență. Ce se dorește prin aceste măsuri

Astfel, prin aceste măsuri, victimele care au rămas fără documente din cauza traficanților vor putea avea acces imediat la toate serviciile de asistență și protecție de care au nevoie”, a spus senatorul Radu Mihail, luând cuvântul în cadrul dezbaterilor din plen.

Inițiativa USR transpune în legislația națională normele europene în domeniul combaterii traficului de persoane, în contextul în care România este principala țară-sursă din Uniunea Europeană în ceea ce privește victimele traficului sexual, conform raportului Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii din anul 2021.

Senatul este prima cameră sesizată, inițiativa legislativă a senatorilor Silvia Dinică și Radu Mihail și a deputatului Iulian Lorincz urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Amenzi aplicate de Garda de Mediu Dolj. Depozitul de Deşeuri Mofleni şi două primării, amendate

Publicat

amenzi garda mediu dolj fb

Depozitul Ecologic de Deşeuri de la Mofleni, singurul depozit ecologic din judeţul Dolj, precum și două primării au afost amendate cu 100.000 de lei, pentru mai multe nereguli constatate de Garda de Mediu Dolj.

De asemenea, şi primăriile Breasta şi Pieleşti au fost amendate cu câte 100.000 lei, iar una dintre acestea a contestat amenda în instanţă pe motiv că a fost dată abuziv de către comisarul de mediu.

„Pentru neregulile constatate privind modul de exploatare a activităţii (n.red.: la Depozitul Ecologic), a fost aplicată amenda maximă, în cuantum de 100.000 de lei şi au fost dispuse măsuri de remediere.

De asemenea, având în vedere condiţiile de climă, s-a impus reluarea activităţii de relocare a deşeurilor din celula 6, în celula activă 7, aşa cum prevede autorizaţia integrată de mediu. Pentru îndeplinirea acestei obligaţii, a fost alocat un termen scurt”, a anunţat conducerea Gărzii de Mediu Dolj pe pagina de Facebook.

Amenzi aplicate de Garda de Mediu Dolj. Un operator din Craiova, amendat

Tot în această perioadă, Garda de Mediu Dolj, în cadrul unor controale, a amendat un operator din Craiova care fabrică locomotive electrice, pentru neregulile constate pe linie de protecţie a mediului, cu amenda maximă în valoare de 40.000 de lei.

De asemenea, 51 de primării din judeţ au fost verificate de la începutul acestui an de comisarii Gărzii de Mediu, iar primăriile Breasta şi Pieleşti au fost amendate cu amenda maximă de 100.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de salubrizare impuse.

„Astfel, în cadrul controalelor tematice desfăşurate pe parcursul anului 2022 şi până în prezent, comisarii Gărzii de Mediu din Dolj au aplicat 39 de contravenţii, dintre care 7 avertismente, în valoare totală de 659.000 de lei.

amenzi garda mediu dolj fb 1

Două primării din Dolj au primit amenda maximă, de 100.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor impuse în raportul anterior. Trebuie menţionat că inspecţiile comisarilor vor continua, aşa încât până la finalul anului, toate UAT-urile din Dolj să fie verificate”, au mai anunţat reprezentanţii Gărzii de Mediu Dolj.

Amenzi aplicate de Garda de Mediu Dolj. Ce au verificat comisarii

Potrivit sursei citate, comisarii au verificat dacă primăriile au contracte cu un operator de salubritate, dacă zonele sunt salubrizate sau dacă pe site-ul primăriei există afişată o rubrică cu informaţii pentru cetăţeni despre cum se colectează.

Primarul comunei Breasta, Ion Vizitiu, a declarat, pentru AGERPRES, că amenda a fost dată abuziv de un comisar al Gărzii de Mediu, motiv pentru care a contestat-o în instanţă.

„La Garda de Mediu Dolj ar mai trebui schimbată mentalitatea învechită impusă de comisarul-şef de a da amenzi primăriilor. Comisarul care a dat amenda s-a supărat că a trebuit să aştepte puţin, pentru că eram într-o discuţie cu altcineva când dumnealui a intrat în primărie, şi de atunci a ameninţat că ne dă amenda maximă.

Amenzi aplicate de Garda de Mediu Dolj. Ce a declarat unul dintre primari

Comisarii de mediu îşi fac planul de amenzi cu primăriile. Am plătit amenda, am dat 20.000 lei, ca să nu plătim amenda maximă, dar am contestat-o în instanţă. Este un abuz din partea lor şi nu îi trage nimeni la răspundere”, a declarat primarul Ion Vizitiu.

Primarul din Breasta a mai afirmat că problema gunoaielor din jurul localităţilor nu se rezolvă cu amenzi date primăriilor, ci cu acţiuni de prevenţie şi informare a oamenilor, care ar trebui derulate şi de Garda de Mediu.

„Gunoaiele aruncate sunt de acum 20 de ani, iar primăria nu are bani să ridice toate aceste cantităţi de gunoi. Am plătit 57.000 lei pentru ridicarea gunoaielor şi am mai dat bani şi la Garda de Mediu. Mai erau nişte gunoaie aruncate de ani de zile – pământ, moloz, peste care crescuse iarba şi nu avem miliarde de lei să plătim imediat la firmele de salubrizare. Activităţi de prevenire a abandonării deşeurilor nu face Garda de Mediu. Dar e mai uşor să meargă la primărie şi să dea amendă”, a mai spus primarul Ion Vizitiu. Agerpres

sursa foto: Facebook / Garda de Mediu Dolj

Citește mai departe