Connect with us

EVENIMENT

Trafic restricționat pe Autostrada A1 București – Pitești, pe sensul către Pitești

Publicat

Traficul este restricționat miercuri, până la ora 14.00, pe Autrostrada A1, pe sensul către Pitești. Se efectuează lucrări de reparații.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că miercuri, 29 iunie, pe autostrada A1 București – Pitești, între kilometrii  km. 17 și  km.17+300, sensul către Pitești, banda nr. 1 va fi restricționată. Se efectueză reparații partea carosabilă.

Restricțiile sunt impuse până la ora între 14.00.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu mare atenție în zona lucrărilor, să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de circulație și să păstreze distanța de siguranță între autovehicule.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Avertizare meteo: Localități din două județe, sub cod galben de furtună

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți, 9 august, o avertizare meteo cod galben de furtună pentru zone din județele Prahova și Dâmbovița.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor acumula peste 25 l/mp, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Potrivit meteorologilor, avertizarea este în vigoare marți, 9 aufust, până la ora 15.15.

Avertizare meteo: Localități din două județe, sub cod galben de furtună. Zone vizate

Județul Prahova: Băicoi, Filipeștii de Pădure, Ariceștii Rahtivani, Filipeștii de Târg, Târgșoru Vechi, Florești, Măgureni, Scorțeni, Mănești;
Județul Dâmboviţa:
I. L. Caragiale, Bucșani, Dărmănești, Vlădeni.

Citește mai departe

EVENIMENT

Prognoza meteo specială pentru Capitală: La ce vreme să se aștepte bucureștenii

Publicat

bucuresti sursa foto pixabay surdu mihail

În Capitală, vremea va fi caniculară până miercuri după-amiază, de când instabilitatea atmosferică se va accentua, arată ANM în prognoza specială pentru București.

În cursul zilei de marți, în Capitală, disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezelă (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade.

Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă, către orele serii.

Din după-amiaza zilei de miercuri, instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi posibile averse însoțite de descărcări electrice, iar temperatura maximă va fi de aproximativ 29 de grade.

Minimele termice vor fi de 17-20 de grade.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 700 de localităţi din țară sunt alimentate restricţionat din sursa de apă. Precizările Administrației Naționale „Apele Române”

Publicat

Apa, robinet

Peste un sfert (26%) dintre secţiunile de monitorizare a debitelor din cele 11 bazine hidrografice se află sub minimumul necesar lunii august, iar acestea nu pot asigura simultan necesarul de apă pentru toate folosinţele aflate pe sectoarele de râuri respective, informează Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), într-un comunicat de presă transmis, marţi, AGERPRES.

„Având în vedere situaţia hidrologică actuală cu regim deficitar, Administraţia Naţională „Apele Române” a mărit numărul secţiunilor de monitorizare de la nivelul celor 11 bazine hidrografice de la 80 la 120 (de secţiuni de monitorizare). Dintre acestea, în 33 de secţiuni (adică 26% din totalul celor monitorizate), debitele se află sub cel minim necesar lunii august, iar acestea nu pot asigura simultan necesarul de apă pentru toate folosinţele aflate pe sectoarele de râuri respective.

De aceea, pentru aceste secţiuni, este necesară aplicarea Planului de restricţii şi utilizare a apei în perioade deficitare. Treptele de avertizare sunt stabilite de către fiecare folosinţă/operator de apă în parte în funcţie de necesităţi. În funcţie de aceste praguri şi de bilanţul debitelor pe sector, se impun treptele de avertizare în conformitate cu Regulamentele în vigoare”, notează sursa citată.

În acest context, ANAR face în continuare apel la identificarea şi adoptarea unor practici corecte în direcţia folosirii raţionale a resurselor de apă şi pe cât posibil a economisirii acestora.

Aproape 700 de localităţi din țară sunt alimentate restricţionat din sursa de apă: Ce arată raportul

Conform Raportului de monitorizare realizat de către specialiştii de la „Apele Române”, precum şi de la nivelul Administraţiilor Bazinale de Apă, în prezent, la nivel naţional, sunt 696 de localităţi alimentate restricţionat din sursa de apă de suprafaţă şi din subteran.

Din acest total, 291 de localităţi sunt din 24 judeţe (Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Maramureş, Sibiu, Hunedoara, Alba, Olt, Teleorman, Braşov, Ilfov, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Buzău, Ialomiţa, Dolj, Gorj şi Bihor), iar 405 din foraje/fântâni (din 13 judeţe: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Neamţ, Bacău, Suceava, Vrancea, Olt, Gorj, Dolj, Hunedoara şi Maramureş).

Cele mai afectate de secetă rămân judeţele din zona Moldovei, în special localităţile mici şi satele unde alimentarea este asigurată fie din sursa de apă de suprafaţă, fie din subteran.

Pentru toate celelalte, inclusiv localităţile mari, care se alimentează centralizat din sursa de apă de suprafaţă, rezerva de apă este suficientă, chiar dacă se menţine într-un proces de scădere.

Rezerva (strategică) în principalele 40 de lacuri este 3,13 miliarde de metri cubi de apă, faţă de 3,45 miliarde, cât se înregistra la începutul lunii iulie 2022.

Aproape 700 de localităţi din țară sunt alimentate restricţionat din sursa de apă: Debitul Dunării la intrarea în ţară a fost în scădere având valoarea de 1.950 mc/s

„În prima jumătate a lunii august, Administraţia Naţională „Apele Române”, alături de reprezentanţii Hidroelectrica, reuşesc să menţină un coeficient de umplere de peste 70%, în principalele 40 de lacuri de acumulare (cu folosinţă complexă), adică de 71,95%.

Debitul Dunării la intrarea în ţară a fost în scădere având valoarea de 1.950 mc/s fiind la jumătate faţă de media multianuală a lunii august (4.300 mc/s). În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere până la Gruia şi pe sectorul Isaccea -Tulcea şi în creştere pe sectorul Calafat-Galaţi”, se menţionează în comunicat.

Prognoza emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) arată că debitul Dunării, la intrarea în ţară, va fi staţionar şi apoi va fi într-o uşoară scădere, ajungând în data de 15 august în jurul valorii de 1.900 mc/s. La staţia hidrometrică de la Cernavodă a fost atinsă prima treaptă de avertizare (de restricţii) şi mai sunt 0,75 metri (75 cm) până la atingerea treptei II, valoare în jurul căreia va rămâne până în 15 august.

Pe râuri, debitele au fost în general staţionare, cu excepţia cursurilor de apă din bazinele Crişul Negru, Mureş, Siret (exceptând râurile din bazinul Bârladului unde au fost staţionare), cursul Someşului (aval staţia hidrometrică Dej), şi cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere.

Aproape 700 de localităţi din țară sunt alimentate restricţionat din sursa de apă: La ce valori se situează debitele medii zilnice

Totodată, pe cursul Nerei şi pe cursul mijlociu şi inferior al Timişului, debitele au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării.

De asemenea, debitele medii zilnice se situează, în general, la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30% şi 80% din normalele lunare, mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele: Tur, Lăpuş, Crasna, Barcău, Crişuri, Arieş, Târnava Mare, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Amaradia, Suceava, Moldova, Bârlad, cursul Tazlăului, cursul superior al Siretului, unii afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior al Oltului şi din bazinul superior al Argeşului.

ANAR menţionează că, în intervalul anterior, au fost emise trei Atenţionări hidrologice pentru fenomene imediate. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Misiune de căutare a unei persoane dispărute în apele râului Timiș

Publicat

isu pompieri barca.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Autoritățile sunt în alertă, marți după-amiază după ce o persoană a intrat în apele râului Timiș și nu a mai ieșit. Incidentul s-a produs în localitatea Cruceni, județul Timiș.

Potrivit ISU Timiș, marți, 09.08.2022, la ora 12:09, pompierii au fost anunțați prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență 112 despre o persoană dispărută pe malul Timișului, în satul Cruceni.

UPDATE: ora 14.20:

Victima de sex masculin a fost găsită și extrasă din apă, în stare de inconștiență.
La fața locului se deplasează un echipaj SMURD tip C cu medic.

A fost alertat Detașamentul de Pompieri Lugoj și dislocate la locul intervenției următoarele forțe si mijloace: 1 Autospecială de Descarcerare cu Barca Pneumatica BP6, o autosanitară SMURD tip B, cu un efectiv de 6 subofițeri.

De asemenea, a fost alertat echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara care s-a deplasat la locul intervenției cu o Autospecială de intervenție cu 2 scafandri și un subofițer.

Totodată, în sprijinul acestora au fost trimise la locul intervenției câte o autospecială de serviciu cu barca și 2 subofițeri din cadrul Stațiilor de Pompieri Deta și Sânnicolau Mare.

Toate echipajele efectuează căutări pentru identificarea persoanei dispărute.

Citește mai departe