Connect with us

ACTUALITATE

Trafic rutier cu restricţii, sâmbătă şi duminică, în București

Publicat

bucuresti

Traficul rutier va fi restricţionat în weekend în centrul Capitalei, unde vor avea loc mai multe evenimente.

Sâmbătă este programată Cupa Refresh 5 – Cross-ul Refresh 5, ocazie cu care, între orele 10,00 şi 12,00, circulaţia va fi restricţionată pe bd. Unirii, ambele sensuri, segmentul cuprins între Splaiul Independenţei şi Piaţa Constituţiei, ambele bretele (Finanţe şi Parchet), precum şi pe banda I de circulaţie pe bd. Libertăţii, segmentul cuprins între bretea Finanţe şi bretea Parchet, sensul de deplasare Calea 13 Septembrie către bd. Naţiunile Unite.

Poliţiştii rutieri recomandă ca rute alternative: Calea Rahovei – bd. Regina Maria – bd. I.C. Brătianu – Piaţa Unirii; Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. Haşdeu – Spl. Independenţei.

Tot sâmbătă, cu ocazia unei manifestaţii organizate în Piaţa Victoriei, în intervalul 11,00 – 14,00, Brigada Rutieră va dispune restricţionarea temporară a traficului rutier. Astfel, vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie, cu menţiunea că pot fi aplicate şi altele:

– începând cu ora 8,00 – pe şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor);

– str. Paris, de la Piaţa Quito şi până la Piaţa Victoriei;

– str. Arh. Ion Mincu, cu excepţia riveranilor;

– breteaua care leagă bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;

– începând cu ora 8,00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între bd. Aviatorilor şi bd. Lascăr Catargiu;

– nu se va permite accesul în Piaţa Victoriei dinspre bd. Ion Mihalache, şos. Nicolae Titulescu, str. Buzeşti.

Restricţiile rutiere vor fi în vigoare până la ora 17,00, cel târziu. Rute alternative: bd. Ion Mihalache – bd. Mareşal Averescu – bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – şos. Bucureşti-Ploieşti; bd. Aviatorilor – bd. Beijing – str. Nicolae Caramfil – bd. Aerogării – şos. Bucureşti-Ploieşti.

Brigada Rutieră mai anunţă că duminică, între orele 10,30 şi 11,30, se va desfăşura evenimentul sportiv “Marşul Primăverii” pe traseul: Ambasada Turciei – Calea Dorobanţi, până la semaforul pietonal din dreptul str. Intrarea Tudor Ştefan şi retur până la Ambasada Turciei. Deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie. AGERPRES

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dragnea anunță ca posibili candidați pentru prezidențiale pe Gabriela Firea sau Călin Popescu Tăriceanu

Publicat

tariceanu firea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în cadrul coaliţiei trebuie făcută curând o analiză în privinţa unui candidat la prezidenţiale între Gabriela Firea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

“În legătură cu anunţul pe care am spus că o să-l fac în seara asta pe unii o să-i dezamăgesc, pe unii nu, probabil. Eu nu am spus niciodată că eu vreau să candidez la funcţia de preşedinte al României, mi-au cerut-o mulţi oameni, din miile, zecile de mii cu care m-am întâlnit în ţară şi mulţi colegi, în ultimele două luni de zile.

Ceea ce vreau să spun – şi nici nu puteam să facă un astfel de anunţ în seara asta, în condiţiile în care, cu totul întâmplător, la mine termenele sunt programate în funcţie de evenimentele politice – eu cred că PSD-ul foarte curând trebuie să-şi desemneze un potenţial candidat, am înţeles că ALDE îl susţine pe domnul Tăriceanu şi foarte curând trebuie să facă această analiză care dintre cei doi candidaţi de la PSD şi de la ALDE au cele mai mari şanse să scape România de acest om care este acum la Cotroceni. Din partea partidului nu hotărăsc eu, sper să particip la şedinţa CEx-ului când se va hotărî asta, nu am vorbit cu persoana respectivă, dar cred că analiza trebuie făcută între Gabriela Firea şi Călin Popescu-Tăriceanu. Nu ştiu dacă Gabi mai vrea după situaţia prin care a trecut”, a precizat Liviu Dragnea, duminică seară, la sediul PSD. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministerul Afacerilor Externe nu ar fi trimis la BEC nicio solicitare cu privire la prelungirea programului de votare (surse)

Publicat

mae

Ministerul Afacerilor Externe nu a trimis nicio solicitare cu privire la prelungirea programului de votare la secţiile deschise în străinătate, au declarat surse oficiale.

“Nu există o solicitare de la MAE cu privire la prelungirea programului de votare. USR PLUS a depus solicitare cum se interpretează cuvântul “sala de votare” din art. 48 al Legii electorale. Răspunsul este că sală înseamnă doar sală şi nu holul sau curtea secţiei de votare: art. 48 – la ora 21,00 se dispune închiderea sălii. Doar cei din sală pot să îşi exercite votul după ora 21,00. Meleşcanu nu a trimis o solicitare, ci doar a redirecţionat cereri din străinătate. Sute de solicitări pe această temă, toate din străinătate, votanţi, consuli, preşedinţi de secţii de votare”, au precizat sursele citate.

Duminică seara, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a scris pe pagina sa de Facebook că prelungirea programului la secţiile de votare din străinătate ar reprezenta o soluţie dacă ea ar fi posibilă în mod legal.

“În mod evident dublarea secţiilor de votare nu a fost suficientă în condiţiile unei participări care a depăşit orice aşteptări! Este clară necesitatea de a schimba sistemul de vot! Ambasadele şi consulatele nu vor putea face faţă cu sediile şi implicit cu personalul existent, pentru a evita dificultăţile în zonele cu o populaţie densă. Prelungirea programului ar fi o soluţie dacă în mod legal este posibilă! Oricum, pentru punctele cu mare aglomerare, vă asigur că toţi cei care se găsesc în clădire sau în curtea secţiilor de vot vor putea vota astfel încât să îşi poată exprima opţiunile electorale”, a scris Meleşcanu. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dacian Cioloş, după exit-poll: Votul de azi arată că România renaşte

Publicat

ciolos

Românii au votat pentru renaşterea ţării şi pentru o Românie europeană, a declarat duminică, după anunţarea rezultatelor exit-poll, liderul PLUS, Dacian Cioloş.

“Votul de astăzi arată că România renaşte. Cetăţenii României în sfârşit au redat sens democraţiei prin votul lor. Mulţumim celor peste 9 milioane de români care au ieşit astăzi la vot şi care au demonstrat că România este o ţară europeană, (…) că dau un exemplu şi Europei despre ce poate să facă o naţie atunci când societatea se mobilizează pentru a arăta politicienilor sensul în care trebuie să meargă ţara”, a afirmat Cioloş.

El a apreciat că a existat “o mobilizare de excepţie” la vot a cetăţenilor români, inclusiv a comunităţii maghiare.

La rândul său, liderul USR, Dan Barna, a spus că prin votul exprimat la referendum a fost făcut primul pas pentru ca sintagma “fără penali” să ajungă literă în Constituţie.

“Şi acest răspuns este elementul pe care putem construi mai departe viitorul”, a declarat Barna. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

LIVE VIDEO: Românii, în continuare la coadă pentru a vota în Spania

Publicat

Sute de români protestează în fața secției de votare din localitatea Castellon – Spania. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că de la ora 10.00 dimineața stau la coadă, în speranța că pot vota. Oamenii spun că doar în jur de 3.000 de persoane au reușit să voteze, în condițiile în care în zonă ar fi aproximativ 32.000 de români. 

Citește mai departe