Connect with us

ACTUALITATE

Trafic rutier cu restricţii, sâmbătă şi duminică, în București

Publicat

bucuresti

Traficul rutier va fi restricţionat în weekend în centrul Capitalei, unde vor avea loc mai multe evenimente.

Sâmbătă este programată Cupa Refresh 5 – Cross-ul Refresh 5, ocazie cu care, între orele 10,00 şi 12,00, circulaţia va fi restricţionată pe bd. Unirii, ambele sensuri, segmentul cuprins între Splaiul Independenţei şi Piaţa Constituţiei, ambele bretele (Finanţe şi Parchet), precum şi pe banda I de circulaţie pe bd. Libertăţii, segmentul cuprins între bretea Finanţe şi bretea Parchet, sensul de deplasare Calea 13 Septembrie către bd. Naţiunile Unite.

Poliţiştii rutieri recomandă ca rute alternative: Calea Rahovei – bd. Regina Maria – bd. I.C. Brătianu – Piaţa Unirii; Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. Haşdeu – Spl. Independenţei.

Tot sâmbătă, cu ocazia unei manifestaţii organizate în Piaţa Victoriei, în intervalul 11,00 – 14,00, Brigada Rutieră va dispune restricţionarea temporară a traficului rutier. Astfel, vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie, cu menţiunea că pot fi aplicate şi altele:

– începând cu ora 8,00 – pe şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor);

– str. Paris, de la Piaţa Quito şi până la Piaţa Victoriei;

– str. Arh. Ion Mincu, cu excepţia riveranilor;

– breteaua care leagă bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;

– începând cu ora 8,00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între bd. Aviatorilor şi bd. Lascăr Catargiu;

– nu se va permite accesul în Piaţa Victoriei dinspre bd. Ion Mihalache, şos. Nicolae Titulescu, str. Buzeşti.

Restricţiile rutiere vor fi în vigoare până la ora 17,00, cel târziu. Rute alternative: bd. Ion Mihalache – bd. Mareşal Averescu – bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – şos. Bucureşti-Ploieşti; bd. Aviatorilor – bd. Beijing – str. Nicolae Caramfil – bd. Aerogării – şos. Bucureşti-Ploieşti.

Brigada Rutieră mai anunţă că duminică, între orele 10,30 şi 11,30, se va desfăşura evenimentul sportiv „Marşul Primăverii” pe traseul: Ambasada Turciei – Calea Dorobanţi, până la semaforul pietonal din dreptul str. Intrarea Tudor Ştefan şi retur până la Ambasada Turciei. Deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

SPORT și ARTĂ la Cluj. Ce să faci în IULIE. Principalele evenimente de luna aceasta

Publicat

woman g519a02a2a 640.jpg

Luna iulie aduce multă artă și mișcare în oraș. Clujenii și turiștii se pot bucura de vară în cadrul activităților fizice precum dansul și fotbalul, dar și la expoziții de artă sau concerte. Află mai jos care sunt principalele evenimente locale din luna aceasta, destinate atât adulților, cât și copiilor.

Salsa & Bachata – Curs pentru începători, 4 iulie, 18:00, Hotel Belvedere Cluj

Se dă startul unui curs de Salsa & Bachata pentru o grupă nouă de începători. Acesta începe în data de 4 iulie, în Sala Cristal a Hotelului Belvedere, intrarea făcându-se prin spatele hotelului, din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Destinații de vară în județul Alba: Unde să mergi în weekend cu familia sau prietenii

Publicat

lacul oasa manastirea oasa 1000x600.jpeg

Un weekend cu vreme frumoasă ne îndeamnă întotdeauna la o ieșire în natură sau într-o zonă urbană, cu prietenii sau cu familia.

Am încercat să realizăm o listă scurtă a locurilor din județul Alba, aflate la îndemână. Cu siguranță pe majoritatea le știați deja și pe unele poate chiar le-ați văzut, însă merită oricând revizitate.

În judeţul Alba sunt locuri de o frumuseţe rară, cu peisaje montane spectaculoase, peşteri care încă şi acum mai ascund secrete, drumuri de munte și aer curat, zone care păstrează urmele istoriei, numai bune de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Explozii puternice zguduie orașul ucrainean Mykolaiv

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Explozii puternice au zguduit orașul ucrainean Mykolaiv sâmbătă dimineața devreme, a declarat primarul, la o zi după ce autoritățile au anunțat că cel puțin 21 de persoane au fost ucise când rachete rusești au lovit o clădire din Odesa, scrie Reuters.

Sirenele au răsunat în întreaga regiune Mykolaiv, care se învecinează cu Odesa, înainte de explozii.

„Sunt explozii puternice în oraș! Rămâneți în adăposturi!” a scris primarul din Mykolaiv, Oleksandr Senkevich, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Reuters nu a putut să verifice în mod independent raportul.

Vineri, exploziile au distrus o parte a unei clădiri de apartamente în timp ce locuitorii dormeau, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri cu rachete rusești care, potrivit Ucrainei, vizează civili.

În discursul său video nocturn de vineri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat atacurile ca fiind „teroare rusească conștientă, deliberat țintită și nu o eroare sau o lovitură întâmplătoare”.

Kievul afirmă că Moscova și-a intensificat atacurile cu rachete cu rază lungă de acțiune, lovind ținte civile aflate la mare distanță de linia frontului. Rusia spune că a țintit obiective militare.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Radare de weekend: Amplasarea radarelor pe drumurile județului Alba, în perioada 2 – 4 iulie

Publicat

radar.jpg

IPJ Alba a anunțat lista drumurilor pe care vor fi amplasate radare de supraveghere a traficului, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii din județ se vor afla pe majoritatea arterelor importante, dar și în orașe. 

Amplasarea radarelor în perioada 2 – 4 iulie 2022:

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe