Connect with us

EVENIMENT

Trafic rutier în condiţii de iarnă pe DN 18 în Munţii Gutâi şi Rodnei

Publicat

ninge zapada drum
Arhivă foto

Traficul rutier pe toate sectoarele montane ale DN 18 din Munții Gutâi și Rodnei se desfășoară în condiții de iarnă, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„În cursul nopţii (marţi spre miercuri n.red.) pe arii extinse au căzut precipitaţii mixte de ploaie şi lapoviţă. În zona montană precipitaţiile au fost sub formă de ninsoare.

În Pasul Prislop pe DN 18, ninsoarea a fost viscolită.

Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi umed, cu excepţia DN18, în Pasul Prislop, unde între km 162 şi km 181 se găseşte pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm” a spus Dan Bucă.

De asemenea, angajaţii SC Drumuri şi Poduri Maramureş au acţionat cu şapte utilaje şi au împrăştiat 140 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului.

Trafic rutier în condiţii de iarnă pe DN 18 în Munţii Gutâi şi Rodnei. Stratul de zăpadă la staţia meteo Iezer din Munţii Rodnei, măsura 85 cm

Conform acestuia, angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu 12 utilaje şi au împrăştiat 88 tone de material antiderapant în Pasul Prislop. Tot în Pasul Prislop, vântul suflă cu viteze de 50-55 km/h.

„Ninge slab în Pasul Gutâi, pe Dealul Hera, Dealul Huta-Certeze şi în Pasul Prislop. Vizibilitatea în trafic este bună. Izolat, în zonele joase şi în zona înaltă de munte se semnalează ceaţă.

Vântul suflă slab, la moderat cu intensificări temporare la munte” a mai adăugat Dan Bucă.

În cursul dimineţii de miercuri, stratul de zăpadă la staţia meteo Iezer din Munţii Rodnei, măsura 85 cm, iar temperatura exterioară era de minus 6 grade Celsius.

Temperatura la pragul pistei Aeroportului Internaţional Maramureş a fost miercuri dimineaţă de două grade Celsius, iar vântul avea o viteză de 6km/h din direcţia nord-est. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

LIVE: Festivalul Național de Muzică Folk ”Ziua de Mâine” de la Palatul Cultural din Blaj. Prima seară a evenimentului

Publicat

live: festivalul național de muzică folk ”ziua de mâine” de

La Palatul Cultural din Blaj a început, sâmbătă seara, ediția 2023 a Festivalului Național de Muzică Folk ”Ziua de mâine”. Potrivit organizatorilor, sunt sute de spectatori.

În prima seară a evenimentului, pe scenă urcă Mircea Vintilă, Emeric Imre, Cristian Buică, Puiu Ivanițchi, Marinela Popa și ”Primavera”.


În foaierul Palatului Cultural din Blaj se desfășoară show-ul de caricatură „Râsul în grup” și expoziția tematică de caricatură cu titlul „La…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Expert reținut de DNA, în dosarul președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, pentru mită. Detalii de la anchetatori

Publicat

expert reținut de dna, în dosarul președintelui cj vaslui, dumitru

Procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei persoane, în dosarul în care preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, reținut deja, este acuzat de luare de mită.

Este vorba despre un expert care ar fi primit 714.000 lei de la omul de afaceri care l-a mituit şi pe preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Expertul a fost reţinut sâmbătă de procurorii DNA, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Procurorii susţin că, în anul 2019, în contextul derulării unui…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Garsonieră de 11 metri pătrați, scoasă la vânzare cu 30.000 de euro la Cluj-Napoca. „Ofer 10 k”

Publicat

garsoniera 11 mp cluj 1.jpg

O garsonieră din cartierul clujean Mănăștur este scoasă la vânzare cu 30.000 de euro. Nemobilată, garsoniera are cameră și o baie cu WC și chiuvetă.

Astfel de anunțuri nu mai miră pe nimeni la Cluj-Napoca. 30.000 de euro pentru o garsonieră de 11 metri pătrați. Proprietarul, care a pus anunțul pe Facebook, spune că e deschis și la negociere, dar „în măsura bunului simț”!?

garsoniera 11 mp cluj (4)

Garsonieră de 11 metri pătrați, scoasă la vânzare cu 30.000 de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii au dat amenzi de peste 3 milioane de lei, în ultimele 24 de ore. Ce au descoperit în acțiunile derulate

Publicat

accident pe autostrada a10, în zona comunei unirea: un autoturism

Polițiștii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la peste 3.000 de solicitări ale cetățenilor. Au fost semnalate aproape 1.000 de posibile infracțiuni și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 3 milioane de lei.

Potrivit Poliției Române, la data de 22 septembrie 2023, peste 10.000 de polițiști au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale.

Astfel, au fost organizate 435 de acțiuni și s-a intervenit la 3.009 evenimente, dintre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe