EVENIMENT
Trafic rutier în condiții de iarnă pe drumurile din județul Maramureș. Ceață în zona de câmpie

Traficul rutier pe toate tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene se desfăşoară în condiţii de iarnă ca urmare a ninsorilor căzute în ultimele ore, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.
„Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Sectoarele de drumuri naţionale au partea carosabilă curată şi umedă. Sunt tronsoane de drumuri unde pe partea carosabilă se găseşte depusă parţial zăpadă/zăpadă frământată, datorită precipitaţiilor sub forma de lapoviţă şi ninsoare căzute în ultimele ore.
Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu 26 utilaje şi au împrăştiat 220 tone de material antiderapant.
Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi umed. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri Maramureş au acţionat cu 36 de utilaje şi au răspândit 692 tone de material antiderapant”, a spus Dan Bucă.
Conform acestuia, vizibilitatea în trafic este bună, dar în zonele de şes din judeţul Maramureş se întâlneşte ceaţă.
„Cerul este acoperit. Ninge slab în judeţ.
Vizibilitatea în trafic este bună. Izolat, în zonele joase se semnalează ceaţă. Vântul suflă slab, la moderat cu intensificări temporare”, a mai precizat Dan Bucă.
Stratul de zăpadă măsura 40 de centimetri la Iezer în Munţii Rodnei, 8 centimetri la Ocna Şugatag, 6 centimetri la Cavnic, Valea Vişeului şi Mara, 5 centimetri la Ulmeni, 4 centimetri la Târgu Lăpuş, Strâmtura, Vadu Izei, Baia Sprie şi Baia Mare, 2 centimetri la Sighetu Marmaţiei.
De asemenea, CJSU Maramureş a recomandat conducătorilor auto să conducă preventiv, să îşi adapteze viteza la condiţiile de trafic şi cele meteorologice, să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de ceilalţi participanţi la trafic, să evite depăşirile şi să aibă vehiculele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă. Agerpres
EVENIMENT
National Geographic: Peisajele muntoase spectaculoase de pe Via Transilvanica, alternativă la Alpii Elvețieni

National Geographic le recomandă turiștilor o alternativă la Alpii Elvețieni: Via Transilvanica, un traseu care străbate zone montane și oferă peisaje spectaculoase, sate tradiționale și o atmosferă greu de găsit în alte părți ale lumii. ”Nu este doar o opțiune foarte rentabilă din punct de vedere al costurilor, dar acest lanț muntos are faună sălbatică abundentă, situri culturale, sate pitorești și trasee de drumeție” scriu jurnaliștii publicației.
Via…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: Contină lucrările de asfaltare pe Drumul Pianului. Cât costă modernizarea DJ 704A Sebeș zona industrială – Pianu de Jos

Contină lucrările de asfaltare pe Drumul Pianului, DJ 704A Sebeș (zona industrială) – Pianu de Jos. Detalii despre investiție a dat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.
”Este pentru prima oară când această șosea ”face cunoștință” cu asfaltul, lucru care, sunt sigur, bucură mult oamenii locului și pe cei care tranzitează zona. Am vizitat acest șantier, astăzi, împreună cu Președintele CJ, Ion Dumitrel și transmit că suntem foarte mulțumiți…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
De Ziua Mondială a Sănătății, recunoștință pentru cei care salvează vieți. Dr. Ana-Maria Zanfir din Cluj, un exemplu de dăruire

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, sărbătorită în 7 aprilie, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj transmite un mesaj de recunoștință pentru profesioniștii din domeniul medical care își dedică viața îngrijirii celor aflați în suferință.
Un exemplu de astfel de implicare îl reprezintă Dr. Ana-Maria Zanfir, medic primar chirurgie vasculară, doctor în științe medicale, din cadrul SCJU Cluj.
Nominalizare la Premiul „Carol Davila”
Recent,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO Secretele sculpturii în ou: Poveste soților Meșca din Petrești care au transformat un hobby în artă. Expoziție la Alba Iulia

Liliana și Dan Meșca, doi soți din Petrești, au transformat un hobby, început din curiozitate, în artă. Din mâinilor lor ies piese atât de fragile încât îți este teamă că se pot distruge în orice moment.
Este vorba despre o tehnică foarte fină, cea a sculpturii în coajă de ou. O tehnică care presupune răbdare, ore întregi de lucru, dar mai ales dedicare.
În urmă cu mai bine de 12 Dan Meșca alături de soția sa, din curiozitate, a început să sculpteze într-un…
Citește mai mult pe Alba24.ro