Connect with us

EVENIMENT

Trafic rutier în condiții de iarnă pe drumurile din județul Maramureș. Ceață în zona de câmpie

Publicat

deszapezire zapada sosea1
fotografie cu caracter ilustrativ

Traficul rutier pe toate tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene se desfăşoară în condiţii de iarnă ca urmare a ninsorilor căzute în ultimele ore, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Sectoarele de drumuri naţionale au partea carosabilă curată şi umedă. Sunt tronsoane de drumuri unde pe partea carosabilă se găseşte depusă parţial zăpadă/zăpadă frământată, datorită precipitaţiilor sub forma de lapoviţă şi ninsoare căzute în ultimele ore.

Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu 26 utilaje şi au împrăştiat 220 tone de material antiderapant.

Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi umed. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri Maramureş au acţionat cu 36 de utilaje şi au răspândit 692 tone de material antiderapant”, a spus Dan Bucă.

Conform acestuia, vizibilitatea în trafic este bună, dar în zonele de şes din judeţul Maramureş se întâlneşte ceaţă.

„Cerul este acoperit. Ninge slab în judeţ.

Vizibilitatea în trafic este bună. Izolat, în zonele joase se semnalează ceaţă. Vântul suflă slab, la moderat cu intensificări temporare”, a mai precizat Dan Bucă.

Stratul de zăpadă măsura 40 de centimetri la Iezer în Munţii Rodnei, 8 centimetri la Ocna Şugatag, 6 centimetri la Cavnic, Valea Vişeului şi Mara, 5 centimetri la Ulmeni, 4 centimetri la Târgu Lăpuş, Strâmtura, Vadu Izei, Baia Sprie şi Baia Mare, 2 centimetri la Sighetu Marmaţiei.

De asemenea, CJSU Maramureş a recomandat conducătorilor auto să conducă preventiv, să îşi adapteze viteza la condiţiile de trafic şi cele meteorologice, să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de ceilalţi participanţi la trafic, să evite depăşirile şi să aibă vehiculele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Elevii premiați la Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat” 2024, etapa județeană Alba. Echipajele calificate la națională

Publicat

foto: elevii premiați la olimpiada națională ”tinerii dezbat” 2024, etapa

Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat” 2024. Etapa județeană a olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat” s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajări la ISU Alba: Cinci posturi vacante, prin încadrare directă. Locurile disponibile

Publicat

angajări la isu alba: cinci posturi vacante, prin încadrare directă.

Angajări la ISU Alba. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba s-a demarat procedura de ocupare prin încadrare directă pentru cinci posturi de execuție.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO.Cum se pictează ouă de ciocolată de Paște. Atelier pentru copii și adulți organizat de o ciocolaterie din Cluj-Napoca

Publicat

oua 4.jpeg

O ciocolaterie din Cluj-Napoca a organizat un atelier de pictat ouă de ciocolată, ajutând mai mulți copii și adulți să intre în atmosfera sărbătorilor de Paște prin intermediul unei activități creative. Participanții au avut de pictat matrițe cu ouă de diferite dimensiuni care au fost transformate, apoi, în adevărate decorațiuni.

Realizarea ouălor de ciocolată

„Noi folosim acest meșteșug numit ciocolată artizanală prin pictarea matrițelor cu unt de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Scandal într-o locuință din Alba Iulia. Femeie agresată de fostul soț. Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Scandal într-o locuință din Alba Iulia. O femeie a reclamat la Poliție că a fost agresată de către fostul soț. Polițiștii i-au deschis bărbatului dosar penal pentru violență în familie.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe