Connect with us

EVENIMENT

Trafic rutier în condiții de iarnă pe drumurile din județul Maramureș. Ceață în zona de câmpie

Publicat

deszapezire zapada sosea1
fotografie cu caracter ilustrativ

Traficul rutier pe toate tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene se desfăşoară în condiţii de iarnă ca urmare a ninsorilor căzute în ultimele ore, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Sectoarele de drumuri naţionale au partea carosabilă curată şi umedă. Sunt tronsoane de drumuri unde pe partea carosabilă se găseşte depusă parţial zăpadă/zăpadă frământată, datorită precipitaţiilor sub forma de lapoviţă şi ninsoare căzute în ultimele ore.

Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu 26 utilaje şi au împrăştiat 220 tone de material antiderapant.

Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi umed. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri Maramureş au acţionat cu 36 de utilaje şi au răspândit 692 tone de material antiderapant”, a spus Dan Bucă.

Conform acestuia, vizibilitatea în trafic este bună, dar în zonele de şes din judeţul Maramureş se întâlneşte ceaţă.

„Cerul este acoperit. Ninge slab în judeţ.

Vizibilitatea în trafic este bună. Izolat, în zonele joase se semnalează ceaţă. Vântul suflă slab, la moderat cu intensificări temporare”, a mai precizat Dan Bucă.

Stratul de zăpadă măsura 40 de centimetri la Iezer în Munţii Rodnei, 8 centimetri la Ocna Şugatag, 6 centimetri la Cavnic, Valea Vişeului şi Mara, 5 centimetri la Ulmeni, 4 centimetri la Târgu Lăpuş, Strâmtura, Vadu Izei, Baia Sprie şi Baia Mare, 2 centimetri la Sighetu Marmaţiei.

De asemenea, CJSU Maramureş a recomandat conducătorilor auto să conducă preventiv, să îşi adapteze viteza la condiţiile de trafic şi cele meteorologice, să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de ceilalţi participanţi la trafic, să evite depăşirile şi să aibă vehiculele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ECONOMIE

Peste 5.500 de firme au fost radiate în luna ianuarie a anului 2023

Publicat

Un număr de 5.511 de firme au fost radiate la nivel naţional în primă lună a anului 2023, cu 4,45% mai multe comparativ cu perioada similară a anului 2022, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cele mai multe radieri au fost înregistrate în municipiul Bucureşti – 856 (plus 17,58% faţă de ianuarie 2022) şi în judeţele Timiş- 260 (plus 8,79%), Constanţa – 257 (plus 1,98%) şi Cluj – 254 (plus 14,93%).

La polul opus, cele mai puţine radieri au fost consemnate în judeţele Ialomiţa – 30 (în scădere cu 3,23% faţă de ianuarie 2022), Giurgiu – 37 (minus 27,45%), Covasna – 43 (plus 2,38%) şi Mehedinţi – 43 (minus 18,87%).

Creşterile cele mai semnificative ale numărului de radieri s-au înregistrat în judeţele Bistriţa-Năsăud (plus 122,22%), Bacău (plus 48,62%) şi Hunedoara (plus 37,21%).

În perioada analizată, cele mai mari scăderi ale numărului de radieri au fost consemnate în judeţele Neamţ (minus 31,03%), Vâlcea (minus 30,84%) şi Giurgiu (minus 27,45%).

Pe domenii de activitate, numărul cel mai mare de radieri a fost înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 1.440 (minus 1,3% raportat la ianuarie 2022), construcţii – 501 (plus 5,92%%) şi transport şi depozitare – 455 (plus 21,66%). Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Impact între un autoturism și un autobuz pe o stradă din Pitești. Două persoane, rănite

Publicat

colaj accident pitesti

Două persoane au fost rănite într-un accident rutier produs, luni seară, pe o stradă din Pitești. În coliziune au fost implicate un autoturism și un autobuz.

Potrivit ISU Argeș, accidentul a avut loc luni seară, pe strada Smeurei din municipiul Pitești.

accident 1

Din primele informații, coliziunea s-a produs între un autoturism și un autobuz.

accident 2

Au intervenit pompierii militari pentru asigurarea măsurilor specifice, precum și pentru a acorda primul ajutor calificat la nevoie.

Două persoane ar avea nevoie de îngrijiri medicale.

Știre în actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

O regiune din Antarctica se topeşte rapid. Nivelul mărilor lumii ar putea creşte cu peste un metru

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

O regiune din Antarctica se topește rapid. Gheața ar putea acoperi Manhattan-ul cu un strat gros de 61 de kilometri. De asemenea, apa rezultată ar putea duce la o creștere a nivelului mărilor lumii cu peste un metru.

Oamenii de ştiinţă care cercetează Amundsen Sea Embayment, o regiune din vestul Antarcticii, spun că gheţarii acesteia joacă un rol-cheie în creşterea nivelului mărilor lumii, deoarece au suficientă apă pentru a creşte nivelul global cu peste un metru, potrivit Sky News.

Peste 3 000 de miliarde de tone de gheaţă au fost pierdute în doar 25 de ani în regiunea din Antarctica care se schimbă cel mai rapid.

Dacă această cantitate de gheaţă ar fi îngrămădită pe Londra, ar fi stivuită pe o înălţime de 2 km, potrivit cercetăriloor efectuate de Universitatea din Leeds. În cazul în care ar fi îngrămădită deasupra Manhattan-ului, clădirea Empire State Building ar putea fi îngropată de 137 de ori, gheaţa având o înălţime de 61 km.

Situată în vestul Antarcticii, Marea Amundsen este formată din 20 de gheţari majori şi acoperă o suprafaţă de peste patru ori mai mare decât cea a Regatului Unit.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții temporare de trafic în Pasajul Unirii

Publicat

pasajul unirii

Timp de două nopți vor fi instituite restricții de circulație în Pasajul Unirii pentru instalarea sistemelor de presemnalizare a înălțimii maxime admise.

„În vederea instalarii sistemelor de presemnalizare a înălţimii maxime admise în Pasajul Unirii, se va restricţiona circulaţia vehiculelor în pasaj, pe sensul de mers dinspre Bd.Dimitrie Cantemir către Piaţa Universităţii, în perioada 27.03-29.03.2023, între orele 23:30-05:30”, a transmis Brigada Rutieră.

Pentru a preîntâmpina înregistrarea unor evenimente rutiere, Brigada Rutieră a Capitalei solicită şoferilor să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele/indicaţiile poliţiştilor locali.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe