EVENIMENT
Trafic rutier în condiții de iarnă pe toate drumurile din Maramureș. Cea mai scăzută temperatură – 12 grade Celsius
Traficul rutier pe toate tronsoanele de drumuri europene, naţionale, judeţene şi comunale se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar cea mai scăzută temperatură, minus 12 grade Celsius, s-a înregistrat, luni dimineaţă, în oraşul Târgu Lăpuş, a informat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.
„Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi uscat. Sunt tronsoane de drumuri care au partea carosabilă curată şi parţial umedă. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu trei utilaje şi au împrăştiat 19 tone de material antiderapant pe DN18 şi DN17C.
Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi uscat. Sunt sectoare de drumuri mai în zona de munte, unde pe alocuri, carosabilul este curat şi parţial umed. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA au acţionat cu patru utilaje şi au răspândit 27 tone de material antiderapant pentru prevenirea si combaterea poleiului. (…) Vizibilitatea în trafic este bună, iar izolat, în zonele joase se semnalează ceaţă”, a spus Dan Bucă.
Ce mai scăzută temperatură, minus 12 grade Celsius, s-a înregistrat în oraşul Târgu Lăpuş.
„Cel mai frig a fost, luni dimineaţă, în oraşul Târgul Lăpuş, unde temperatura a înregistrat o valoare de minus 12 grade Celsius. Alte valori înregistrate: -9 grade în Pasul Gutâi, -8 grade în municipiul Sighetu Marmaţiei, Fereşti şi în Pasul Prislop din Munţii Rodnei, -7 grade în municipiul Baia Mare şi comuna balneoclimaterică Ocna Şugatag, – 6 grade la staţia meteo Iezer din Munţii Rodnei, la Borşa şi Cavnic”, a mai spus Dan Bucă.
Pe majoritatea râurilor s-au format poduri de gheaţă sau gheaţă la mal
„Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost variabile, influenţate de fenomenele de iarnă. Se menţine gheaţa formată la malurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza, Cisla, Mara, Cosau, Suciu, Cavnic şi Firiza. Curg sloiuri de gheaţă pe râurile Suciu şi Lăpuş. Sunt poduri de gheaţă formate pe râurile Sălaj şi Bârsău, apa curge pe sub podul de gheaţă. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza din Munţii Gutâi se realizează în condiţii de siguranţă”, a mai adăugat Dan Bucă.
Cel mai mare strat de zăpadă depus s-a înregistrat în Munţii Pietrosul Rodnei la staţia meteo Iezer, 46 cm.
„Cerul este mai mult acoperit. (…) Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări temporare în zona înaltă de munte. Stratul de zăpada măsura 46 cm la staţia meteo Iezer, 25 cm la Cavnic, 23 cm în Pasul Gutâi, 17 cm la Băiuţ, 14 cm la Firiza, 13 cm pe Valea Vaserului, 12 în Baia Borşa, 11 cm în Poiana Borşa, 10 cm la Groşii Ţibleşului, 6 cm la Moisei şi la Târgu Lăpuş, 2 cm la Ocna Şugatag”, a precizat Dan Bucă.
Agerpres
EVENIMENT
Autorizație de acces în zone cu restricții de tonaj în 2025: Ghid complet pentru obținerea documentului
Autorizație de acces în zone cu restricții de tonaj în 2025: Ghid complet pentru obținerea documentului.
Pentru a circula cu un autovehicul în zone cu restricții de tonaj, din Municipiul Alba Iulia, este necesară o autorizație specială.
Aceasta poate avea o valabilitate de 1 zi, 2 luni sau mai multe luni și trebuie obținută cu cel puțin 30 de minute înainte de utilizare.
Zona 0 a municipiului include Cetatea Alba Carolina și anumite străzi specifice. Autovehiculele cu…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Peste 40 milioane lei au fost cheltuiți în 2024 de Arhiepiscopia Clujului în scop FILANTROPIC. BILANȚUL activităților bisericii
Sâmbătă, 1 februarie 2025, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, s-au desfășurat lucrările Adunării Eparhiale și a fost prezentat bilanțul activităților Arhiepiscopiei Clujului din anul 2024 sub aspect spiritual, administrativ, economic, cultural și misionar-social. Adunarea s-a derulat sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și în prezența domnului Ciprian-Vasile Olinici, secretar de stat pentru Culte în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Acte necesare pentru înregistrarea în Registrul Agricol și pentru obținerea atestatului de producător agricol în 2025
Acte necesare pentru înregistrarea în Registrul Agricol și pentru obținerea atestatului de producător agricol în 2025.
Pentru a fi înregistrat în Registrul Agricol sau pentru a obține atestatul de producător agricol, este nevoie de anumite documente care dovedesc identitatea solicitantului, dreptul de proprietate asupra terenurilor și desfășurarea unei activități agricole.
Acest ghid explică simplu și clar ce acte sunt necesare și ce trebuie să știi pentru a finaliza…
Citește mai mult pe Alba24.ro
CFR Cluj ar vrea să-și repatrieze fostul jucător, e vorba de Nana Boateng. Cristi Balaj, președintele clubului, a dezvăluit că ardelenii au încercat să-l „repatrieze” – fără success – pe Nana Boateng. În schimb, Karlo Muhar și-a manifestat dorința de a reveni în România.
În această iarnă au venit la CFR Alexandru Țîrlea (Gimnàstic de Tarragona), Stipe Juric (Oțelul), Andres Sfaiț (Salernitana), Vlad Oargă (Viitorul Cluj) și Sheriff Sinyan (Odd), dar…
Citește mai mult pe Cluj24.ro