EVENIMENT
Trafic rutier în condiţii de iarnă pe toate drumurile din Maramureș. La staţia meteo Iezer s-a înregistrat minus 15 grade Celsius

Traficul rutier pe toate tronsoanele de drumuri naţionale, judeţene şi comunale din județul Maramureș, se desfășoară marți dimineață în condiții de iarnă, iar cea mai scăzută temperatură, minus 15 grade Celsius, a fost înregistrată la staţia meteorologică Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei, a informat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.
„Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi umed pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 156 şi km 181 de munte, respectiv curat şi uscat în rest.
Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu un utilaj şi au împrăştiat şase tone de material antiderapant în Pasul Prislop pe DN 18. S-au efectuat lucrări cu freza în Pasul Prislop pe DN 18, pentru lărgirea părţii carosabile.
Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi uscat.
Sunt, pe alocuri, sectoare de drum cu carosabil parţial umed. Şi angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA au acţionat cu opt utilaje şi au răspândit 49 tone de material antiderapant”, a spus Dan Bucă.
Cea mai scăzută temperatură, -15 grade Celsius a fost înregistrată la staţia meteo din Munţii Pietrosul Rodnei la aproape 2.303 metri altitudine.
„Marţi dimineaţă au fost înregistrate, -15 grade la staţia meteo Iezer; -14 grade în oraşul Borşa; -12 grade în oraşul Târgu Lăpuş; -10 grade în comuna balneoclimaterică Ocna Şugatag şi oraşul Cavnic, -9 grade in municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei” a mai precizat Dan Bucă.
Trafic rutier în condiţii de iarnă pe toate drumurile din Maramureș. În zonele de câmpie a judeţului Maramureş poate fi ceață
Conform aceleiaşi surse, în zonele de câmpie a judeţului Maramureş poate fi întâlnit fenomenul de ceaţă, iar vântul suflă cu putere în zonele de munte.
„Cerul este acoperit. Vizibilitatea în trafic pe toate drumurile din judeţ este bună. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări temporare în zona înaltă de munte.
Izolat În zonele joase se semnalează ceaţă”, a mai adăugat Dan Bucă.
Cela mai mare strat de zăpada măsura 48 cm la staţia meteo Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei, 35 cm în oraşul Cavnic, 29 cm în Pasul Gutâi pe DN 18, 23 cm la Băiuţ, 20 cm în comuna Groşii Ţibleşului, 17 cm la Firiza, în Poiana Borşa, Valea Vaserului şi Baia Borşa, 14 cm în comuna Moisei, 6 cm în municipiul Sighetu Marmaţiei şi oraşul Târgu Lăpuş, 5 cm în comuna Ocna Şugatag şi 4 cm în municipiul Baia Mare. Agerpres
EVENIMENT
Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.
Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.
„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).
Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție a acestei competiții internaționale fiind organizată la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.
În…
Citește mai mult pe Cluj24.ro