Connect with us

EVENIMENT

Trafic rutier în condiții de iarnă pe toate tronsoanele de drum din Maramureș. Vizibilitate sub 200 de metri

Publicat

1642628680 deszapezire.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Traficul rutier pe toate tronsoanele de drumuri europene, naţionale, judeţene şi comunale din Maramureş se desfăşoară în condiţii de iarnă, marți dimineață, iar vizibilitatea atmosferică este sub 200 de metri, a informat, purtătorul de cuvânt al CJSU, Dan Bucă.

„Circulaţia rutieră are loc în condiţii de iarnă pe toate tronsoanele de drum din judeţul Maramureş. Au căzut precipitaţii sub forma de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. La munte a nins. Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi umed.

Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu 12 utilaje şi au împrăştiat 97 tone de material antiderapant.

Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi parţial uscat. Sunt sectoare de drumuri care au partea carosabila curata şi umedă. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA au acţionat cu 35 utilaje şi au răspândit 454 tone de material antiderapant”, a spus Dan Bucă.

Conform acestuia, vizibilitatea în traficul rutier este sub 200 de metri, iar în zonele de munte vântul suflă cu o putere de 40 km/h.

„Izolat în zonele joase se semnalează ceaţă, iar vizibilitatea în trafic este redusă sub 200 de metri. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări în zona de munte de până la 40 km/h”, a mai spus Dan Bucă.

De asemenea, debitele şi nivelurile cursurilor de apă au fost în scădere.

Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza din Munţii Gutâi se realizează în condiţii de siguranţă.

Trafic rutier în condiții de iarnă pe toate tronsoanele de drum din Maramureș. Traficul aerian din şi în spre Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM) decurge în condiţii optime

Traficul aerian din şi în spre Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM) decurge în condiţii optime, iar marţi dimineaţă, temperatura exterioară la pragul pistei era de 1 grad Celsius, cerul acoperit şi vântul avea o viteză 2 km/h direcţia sud sud/vest.

În Munţii Pietrosul Rodnei, stratul de zăpadă căzut a ajuns la 85 cm.

„Stratul de zăpadă măsura până la 85 cm la staţia meteo Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei, 19 cm la Ocna Şugatag, 15 cm la Săcel, 14 cm la Groşii Ţibleşului, 10 cm la Târgu Lăpuş şi Suciu de Jos, 7 cm la Băiuţ şi în Pasul Gutâi, 4 cm în Baia Borşa, 2 cm la Sighetu Marmaţiei”, a mai adăugat Dan Bucă.

Cea mai scăzută temperatură, minus 6 grade Celsius, a fost înregistrată pe DN 18 în Pasul Prislop.

„Temperatura aerului a înregistrat -6 grade Celsius în Pasul Prislop, -3 grade în Pasul Gutâi, -2 grade la Ocna Şugatag şi Cavnic, -1 grad la staţia meteo Iezer, Borşa, Petrova şi Târgu Lăpuş, 1 grad în Baia Mare şi la Sighetu Marmaţiei”, a spus Dan Bucă. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

„Tatăl” hamburgerului de 6.200 de euro, Avram Gal, renunță la Transylvania Steakhouse și se LANSEAZĂ în gătitul PASTELOR

Publicat

avram gal e1713523159320.jpg

Cunoscut pentru hamburgerul de 6.200 de euro, fostul patron al Transylvania Steakhouse, Avram Gal, se lansează în gătitul pastelor.

„Dragi prieteni, cu stimă și nostalgie vă anunț că m-am retras total din proiectul Transylvania Steakhouse!

Am decis să mă implic într-un alt proiect gastronomic, complet nou, personal, un brand nou-nouț, pe care am de gând să-l multiplic apoi la nivel național.

„Tatăl” hamburgerului de 6.200 de euro, Avram Gal,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta lucrări de acasă. Anunțul ministrului Educației

Publicat

evaluare națională și bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta lucrări de acasă, spune ministrul Educației, Ligia Deca. Aceștia se vor afla în centrele de evaluare, la examenele naționale.

„Nu ne dorim acest lucru (să corecteze de acasă- n.red). Tocmai în ideea de a putea să semnaleze eventuale probleme imediat, pentru a putea să facem ședințele de instruire față în față și să poată fi puse toate întrebările necesare. Ca să nu avem diferențe mari între…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: ”Galerii de buzunar”, expoziție de cărți artistice la Muzeul Național al Unirii. Mini piese unice, între două coperți

Publicat

foto: ”galerii de buzunar”, expoziție de cărți artistice la muzeul

La Muzeul Național al Unirii Alba Iulia este prezentată expoziția de cărți artistice ”Galerii de buzunar”, semnată Elena Cristea.

Organizatorii expoziției sunt Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Fundația Inter-Art Aiud.

„Micile galerii de buzunar ale Elenei Cristea sunt creații realizate în tehnică mixtă. Combină conceptul de carte cu lucrări abundent cromatice.

Prin simpla alegere a stilului aristic (abstracționism) care se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clădirea Anatomie, veche de peste 120 de ani, modernizată. Rectorul UMFIH: E nucleul pe care s-a dezvoltat universitatea

Publicat

cladirea anatomia umf cluj 3.jpg

Clădirea Anatomie de pe strada Clinicilor 3-5 din Cluj-Napoca, care este monument istoric, va fi modernizată și reabilitată. Un simbol al educației și al progresului Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, aceasta va intra într-un amplu proces de reabilitare, dar și de restaurare.

Investiția de peste 11,2 milioane de euro va fi finalizată în anul 2029.

Clădirea Anatomie, veche de peste 120 de ani, modernizată. Rectorul UMF Cluj: E nucleul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe