Connect with us

EVENIMENT

Traficul cu produse contrafăcute a crescut în primul semestru din 2023 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Publicat

produse contrafacute politia frontiera

Poliția de Frontieră aduce la cunoștință că infracțiunile legate de dreptul de proprietate intelectuală s-au înmulțit de trei ori în primul semestru din 2023, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

„În primul semestru din 2023, Poliţia de Frontieră Română, împreună cu alte autorităţi competente, a desfăşurat acţiuni de depistare a celor care au ca preocupare traficul cu produse contrafăcute, acţionându-se cu precădere în punctele de trecere a frontierei, dar şi în zona de frontieră, constatându-se fapte de încălcare a regimului drepturilor de proprietate intelectuală cu preponderenţă la intrarea în România.

Pe linia dreptului de proprietate intelectuală, în primul semestru au fost depistate 629 fapte de natură infracţională, cu aproximativ 202,4% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă 2022, când au fost depistate 208”, se arată într-un comunicat de presă remis duminică AGERPRES de Poliţia de Frontieră Română.

produse contrafacute politia frontiera1

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră, independent sau în colaborare cu lucrătorii vamali, au depistat bunuri contrafăcute purtând mărci internaţionale protejate, după cum urmează: 183.937 bucăţi articole de îmbrăcăminte şi lenjerie, 50.780 de perechi încălţăminte, 147.450 bucăţi produse cosmetice şi de parfumerie, 10.791 bucăţi articole de marochinărie, 2.819 bucăţi ochelari de soare, 9.630 bucăţi accesorii telefoane (căşti, huse, încărcătoare), 105.280 de jucării.

În toate cazurile, bunurile au fost ridicate în vederea confiscării şi trimise spre expertizare titularului de marcă, transmite Poliţia de Frontieră.

„Din cazuistica înregistrată în ultima perioadă, s-a constatat că cetăţenii implicaţi în aceste activităţi ilegale proveneau preponderent din România, Turcia, Bulgaria şi Republica Moldova.

produse contrafacute politia frontiera2

Din analiza fenomenului infracţional, rezultă că rutele folosite pentru introducerea mărfurilor contrafăcute în România sunt: China-România – pe mare, Turcia-Bulgaria-România – pe uscat.

Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cele mai multe cazuri au fost depistate la frontiera româno-bulgară, în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, fiind produse aduse din Turcia pentru România sau ţări din vestul Europei”, se precizează în comunicatul citat. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prima conferință de tip Moot pentru liceenii din Transilvania, organizată de elevi din Cluj-Napoca

Publicat

moot.jpg

Trei eleve de clasa a XI-a de la un liceu din Cluj-Napoca au pus bazele Transylvania Moot, o conferință de dezbateri din domeniul Dreptului, având ambiția de a aduce o schimbare reală în lumea din jur, mai ales în ceea ce privește educația tinerilor.

Două dintre ele își doresc să își construiască o carieră în acest domeniu, iar viziunea lor a inspirat o echipă de tineri la fel de pasionați să se li alăture în acest demers. Prin implicarea lor și cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Contează locul în care ești bătut: Judecătorii din Blaj au considerat că un bărbat nu a fost umilit, după ce a fost bătut pe câmp

Publicat

contează locul în care ești bătut: judecătorii din blaj au

Pentru a primi daune morale, după ce ai fost bătut, contează locul în care s-a întâmplat fapta. Asta este concluzia judecătorilor din Blaj, într-un dosar de loviri sau alte violențe. 

Mai pe scurt, dacă victima a fost bătută pe câmp și nu a fost nimeni de față, nu a fost umilită. Drept urmare nu a primit daunele morale pe care le-a cerut. Așa au judecat magistrații cazul unui bărbat. O sentință a fost dată pe 18 aprilie 2024. 

Citiți mai jos cum au concluzionat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Beți și fără permis pe străzile din Alba. Patru șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost trași pe dreapta de polițiști

Publicat

beți și fără permis pe străzile din alba. patru șoferi

Patru șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost trași pe dreapta de polițiștii din Alba. S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă 27 aprilie 2024. Doi dintre ei au fost opriți de polițiști chiar pe aceeași stradă din Alba Iulia.

Cazurile au fost făcute publice de reprezentanții IPJ Alba, în buletinul de presă din 28 aprilie 2024.

Testat pozitiv pentru substanțe psihoactive

La data de 27 aprilie 2024, în jurul orei 02,15, polițiștii de ordine publică din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost comisar șef al Poliției Aiud, condamnat la închisoare pentru fals intelectual: A falsificat declarația unui coleg. Motivul

Publicat

fost comisar șef al poliției aiud, condamnat la închisoare pentru

Daniel Silviu Bercea, comisar șef al Poliției Municipiului Aiud, la data comiterii faptelor, a fost condamnat pentru fals intelectual și uz de fals. Acesta a fost condamnat în primă instanță la Judecătoria Aiud, în data de 26 aprilie 2024. 

Condamnarea vine la patru ani de la comiterea faptei. Pe scurt, Daniel, șeful poliției din Aiud, la acel moment, a falsificat semnatura și declarația unui alt polițist, care era parte vătămată într-un dosar.

După ce s-a aflat de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe