Connect with us

ACTUALITATE

Trafic la graniţă în creştere cu 27% în 2021 faţă de 2020. Au încercat să treacă ilegal frontiera 15.390 de străini

Publicat

frontiera granita 590x354
Arhivă foto

Frontierele României au fost tranzitate, anul trecut, de circa 36,1 milioane de persoane, în creştere cu 27% faţă de 2020, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră transmis, miercuri, AGERPRES.

„Valorile de trafic înregistrate în punctele de control de trecere a frontierei au fost de aproximativ 36,1 milioane treceri persoane (28,8 milioane cetăţeni UE şi 7,3 milioane cetăţeni non-UE), atât pe sensul de ieşire, cât şi pe sensul de intrare. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2020, când valorile de trafic persoane înregistrate la frontierele României au fost de 28,5 milioane, în ansamblu se înregistrează o creştere cu 27%”, relevă bilanţul activităţii Poliţiei de Frontieră Române în 2021.

Pe secţiuni de frontieră, anul trecut, au fost constatate „creşteri semnificative” la graniţa cu Republica Moldova – 62% şi la frontiera aeriană – 55%. Traficul la frontiera cu Ungaria şi cea aeriană reprezintă 60% din valorile totale.

Valorile de trafic pentru mijloacele de transport înregistrate în punctele de control trecere frontieră au fost de aproximativ 11,9 milioane autovehicule, cu 15% mai mari comparativ cu perioada similară din 2020 (10,3 milioane mijloace de transport). Deşi cea mai tranzitată de mijloacele de transport este frontiera româno-ungară, cu 47,3% din total, cea mai mare creştere a traficului acestora s-a înregistrat la frontiera cu Republica Moldova – aproximativ 60%.

În 2021 au fost constatate 18.542 de fapte ilegale

În 2021 au fost constatate 18.542 de fapte ilegale, dintre care 11.071 de infracţiuni şi 7.471 de contravenţii.

Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa sau trecerea ilegală a frontierei (4.820 de fapte), urmate de fals şi uz de fals (1.621) şi de cele de natură economico-financiară, inclusiv contrabanda cu bunuri (900 de fapte).

Anul trecut, la frontiera cu Ungaria au fost depistate cele mai multe fapte de natură penală, acestea reprezentând 27% din numărul de infracţiuni constatate la graniţa României.

În 2021 nu s-a permis intrarea în ţară pentru 11.232 de cetăţeni străini

În 2021 nu s-a permis intrarea în ţară pentru 11.232 de cetăţeni străini, ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor legale. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost faptul că nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere sau nu deţineau o viză valabilă ori un permis de şedere valabil.

Totodată, la controlul de frontieră au fost depistate aproximativ 89.900 de alerte Schengen ori naţionale, respectiv au fost predate autorităţilor competente aproximativ 340 de persoane – cetăţeni români şi străini – date în urmărire generală.

Poliţiştii de frontieră au depistat în zona de competenţă 15.390 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera

Poliţiştii de frontieră au depistat în zona de competenţă 15.390 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera, dintre care 9.053 pe sensul de intrare în ţară şi 6.337 pe cel de ieşire, mare parte dintre ei acţionând ilegal la frontieră, organizaţi în grupuri de migranţi, cu sprijinul unor traficanţi. Au fost identificate 2.289 de grupuri de migranţi şi peste 600 de persoane – cetăţeni români şi străini – implicate în traficul de migranţi, prin sprijinirea cetăţenilor străini în încercarea de a trece ilegal frontiera.

Un număr de 9.214 dintre migranţi au fost depistaţi acţionând ilegal la frontiera verde

Un număr de 9.214 dintre migranţi au fost depistaţi acţionând ilegal la frontiera verde, 5.040 au încercat să treacă ilegal frontiera ascunşi în mijloace de transport, iar 432 de persoane au fost depistate încercând să treacă ilegal, folosindu-se de alte metode. 5.907 cetăţeni au solicitat acordarea statutului de azilant la structurile Poliţiei de Frontieră, fiind predaţi reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Imigrări pentru întreprinderea măsurilor legale.

Comparativ cu 2020, a crescut numărul persoanelor depistate în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu 45%.

Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru securizarea zonelor vulnerabile şi creşterea capacităţii de reacţie, acţionând în colaborare cu autorităţile omoloage din Serbia pentru prevenirea trecerii ilegale a migranţilor din ţara vecină. În 2021 s-a reuşit prevenirea intrării în România a 75.624 de persoane. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidatul A.U.R. pentru funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

silegeanu 1000x600.jpg

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cătălin Silegeanu, omul de afaceri care patronează și conduce Hidroplasto SRL Botoșani și care s-a înscris în lupta pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Botoșani din partea AUR Botoșani.
Cătălin Silegeanu a vorbit despre intențiile sale de viitor dacă ar prelua această funcție dar și despre contracandidații săi în această bătălie electorală. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primarii din Botoșani care au rupt „blestemul” reabilitărilor aberante. „Ar fi păcat să faci o lucrare și apoi să o distrugi”

Publicat

index 1000x600.webp.webp

Publicitate

Doi primari din județul Botoșani au învățat să prioritizeze proiectele edilitare, renunțând chiar la fonduri pentru asfaltări fiindcă aveau în execuție lucrări subterane. Și-au asumat decizia tocmai pentru a nu sparge drumurile proaspăt reabilitate, o practică devenită tradiție în administrația românească, scrie ADEVĂRUL.

În practica administrativă și edilitară românească s-a încetățenit, mai ales în ultimele două decenii, o practică absolut aberantă. De multe ori, după ce autoritățile reușeau să asfalteze străzile, la scurt timp distrugeau totul pentru a reabilita sistemele de apă, canalizare sau termoficare.

Evident, asfaltul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bătaie de joc la adresa elevilor de la țară pe milioane de euro. Autoritățile au investit în săli de sport neîncălzite sau în câmp

Publicat

index 10 1000x600.webp.webp

Publicitate

Ca să fie în pas cu vremurile în materie de investiții, autoritățile locale de la țară construiesc săli de sport pe bandă rulantă, fără să ia însă în calcul utilitatea lor sau costurile ulterioare. S-a ajuns astfel la situația în care milioane de euro au fost aruncați pe apa sâmbetei, scrie ADEVĂRUL.

Județul Botoșani este considerat, mai ales în zonele rurale, unul dintre cele mai sărace din România. Încă sunt probleme serioase în privința alimentării cu apă și canalizare, gazul lipsește în majoritatea comunelor, iar satele sunt tot mai îmbătrânite. La toate acestea se adaugă un sistem sanitar rural la pământ. Comunități întregi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Eusebiu Laurențiu Cilibiu, candidatul AUR Botoșani la funcția de președinte al C.J. Botoșani

Publicat

cilibiu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Eusebiu Laurențiu Cilibiu, candidatul AUR Botoșani la funcția de președinte al C.J. Botoșani.
Eusebiu Laurențiu Cilibiu a explicat de ce a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean Botoșani și care ar fi prioritățile sale în eventualitatea în care ar prelua această funcție într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe