Connect with us

EVENIMENT

Traficul la frontieră s-a dublat, în weekend, faţă de perioada similară a anului trecut

Publicat

frontiera

Peste 1.440.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, au efectuat formalităţile de frontieră, la sfârşitul săptămânii trecute, ceea ce reprezintă o creştere cu 102% faţă de perioada similară a anului trecut.

În data de 30 iulie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 510.500 de persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 134.100 de mijloace de transport, pe ambele sensuri, informează IGPF.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, pe sensul de intrare în România au fost 270.287 de persoane, dintre care 18.272 de cetăţeni ucraineni.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat, duminică, 56 de fapte ilegale (21 de infracţiuni şi 35 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Bunurile ridicate în vederea confiscării au fost în valoare de peste 75.600 de lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate s-a ridicat la aproximativ 26.900 de lei.

Duminică nu s-a permis intrarea în ţară a 14 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 20 de cetăţeni români, din diferite motive legale.

Pentru fluidizarea traficului la graniţele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria şi Bulgaria, pentru dispunerea unor măsuri comune astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate.

„Întrucât participanţii la trafic utilizează preponderent PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, recomandăm cetăţenilor să tranziteze şi prin celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor”, arată sursa citată.

La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

Sursa: Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Aproape 1000 de persoane au fost verficate de polițiștii din Alba, în două zile. Sute de abateri descoperite și amenzi date

Publicat

aproape 1000 de persoane au fost verficate de polițiștii din

Aproape 1000 de persoane au fost verficate de polițiștii din Alba, vineri și sâmbătă. În urma verficărilor au fost descoperite sute de abateri și date amenzi în valoare de zeci de mii de lei. 

Este vorba despre o acțiune cu efective mărite realizată de polițiștii din județ. 

Rezultatele au fost comunicate de reprezentații IPJ Alba, în buletinul de presă din 28 aprilie 2024.

În perioada 26-27 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat din Ocna Mureș s-a urcat beat la volan și a intrat cu mașina într-un copac. Un pasager a ajuns în spital

Publicat

politie e1556619188358.jpg

Un bărbat din Ocna Mureș s-a urcat beat la volan și a intrat cu mașina într-un copac. Accidentul rutier s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică pe raza comunei Noșlac. 

Cazul a fost comunicat duminică, 28 aprilie, în buletinul de presă. După ce au ajuns la fața locului, polițiștii care au intervenit la caz, l-au testat pe șoferul care a provocat accidentul.

Testul cu aparatul etilotest a arătat că bărbatul s-a urcat beat la volan.

Ce s-a întâmplat

La…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un șofer din Alba și-a păstrat carnetul după ce a câștigat un proces cu poliția în instanță. Ce alcoolemie avea la etilotest

Publicat

un șofer din alba și a păstrat carnetul după ce a

Un șofer din Alba și-a păstrat carnetul după ce a câștigat un proces cu poliția în instanță. Este vorba despre un proces desfășurat recent la Judecătoria Blaj.

Cel care a deschis procesul este un șofer care a fost tras pe dreapta de poliție. O rezolvare în dosar a venit în data de 18 aprilie 2024.

Fapta pentru care s-a ajuns în instanță a avut loc un an mai devreme, în 3 mai 2023.

Ce s-a întâmplat

În timpul unui control de rutină șoferul în cauză a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Clujeni de SUCCES. De la Cluj la Monaco, via Paris. Paula Păduroiu: Realitatea mi-a depășit VISUL

Publicat

paula paduroiu 1 e1714043681744.jpg

„Un învingător e un visător care nu a renunțat niciodată la visul lui”, spunea Nelson Mandela. Câți dintre noi am visat să ajungem departe și am rămas cu visul? Câți am învins, câți am reușit în viață? Nu e greu să visezi, greu este să-ți împlinești visul. Are Clujul oameni de succes, care și-au împlinit visul? 

Paula Păduroiu este unul dintre acești oameni. A început de jos și a ajuns acolo unde visul ei din copilărie nu îndrăznea să se…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe