Connect with us

EVENIMENT

Traficul rutier prin pasurile montane Prislop şi Gutâi, îngreunat de ceaţă

Publicat

ceata ghetus seara

Traficul rutier pe DN 18 prin pasurile montane Prislop (1.400 metri) şi Gutâi (900 metri) e îngreunat de vizibilitatea redusă şi ceaţă, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„Vizibilitatea este redusă în trafic de ceaţă, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 156 şi km 175. Cerul este acoperit la Vişeu de Sus şi Borşa, respectiv parţial acoperit în rest. Fulguieşte la Vişeu de Sus şi Borşa. Vântul prezintă intensificări trecătoare în zona înalta de munte”, a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, zăpada frământată cu grosimea de până la 1 cm se găseşte depusă pe partea carosabila a DN18 şi DN17C la Vişeu de Sus. Pe DN18 în Pasul Prislop are partea carosabilă acoperită cu zăpadă frământată care măsoară până la 2 cm. Celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul curat şi parţial umed. S-a acţionat pe sectoarele de drumuri naţionale cu 21 utilaje şi s-au împrăştiat 97 tone de material antiderapant şi 500 litri clorură de calciu. Sectoarele de drumuri judeţene au carosabilul curat şi umed. Sunt tronsoane de drum în zona de munte pe care se semnalează depuneri de polei. Pe sectoarele de drumuri judeţene s-a intervenit cu 44 utilaje şi s-au răspândit 837 tone de material antiderapant.

Stratul de zăpadă măsura până la 78 cm la Cavnic, 78 cm la Firiza, 70 cm în Pasul Gutâi şi la Băiuţ, 50 cm în Baia Borşa, 40 cm în Poiana Borşa, 45 cm la staţia meteo Iezer, 33 cm la Târgu Lăpuş, 17 cm la Ocna Şugatag, 16 cm în Baia Mare şi 14 cm la Sighetu Marmaţiei.

Hidrologii Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş au semnalat gheaţă la malurile râurilor Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Lăpuş şi Cavnic, iar pe râul Lăpuş curg sloiuri de gheaţă. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia. Ce capacitate va avea și cât va costa. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

construirea unui nou cimitir la alba iulia. ce capacitate va

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia. Reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia au solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului Alba emiterea acordului de mediu pentru un proiect ce vizează înființarea unui nou cimitir municipal, pe un teren cu o suprafață de peste 4 hectare, aflat în zona cartierului Bărăbanț. Potrivit documentației, noul cimitir va avea o capacitate de peste 10.000 de locuri de înhumare. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Semnificații pentru credincioși

Publicat

video: sfântul gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de biserică în

Sfântul Gheorghe: purtătorul de biruință, este sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Această sărbătoare aduce în atenția credincioșilor o serie de semnificații din viața sfântului.

Este unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului. De asemenea, este considerat patronul spiritual al militarilor din forţele terestre.

Sfântul Gheorghe, a fost fiu de părinţi creştini vestiţi. A învăţat buna credinţă din copilărie. Tatăl său a fost omorât pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lansare de carte Gaudeamus Cluj. „Despre iubire ca fapt divers. În sala pașilor pierduți”, autori Daniela și Felix Ostrovschi

Publicat

felix 1.jpg

O nouă carte aparținând istoricului Felix Ostrovschi va fi lansată în cadrul Târgului de Carte „Gaudeamus” din Cluj-Napoca, în ziua de joi, 25 aprilie, la ora 15.

Deja suntem familiarizați cu modul de abordare a recuperării trecutului de către istoricul Felix Ostrovschi care ne-a convins, de altfel, prin cele trei volume deja publicate, „Faptul divers în Clujul interbelic”, „Cartierele Clujului în anul 1937” și „Vremea vremurilor. Oameni sub povara…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare 2024

Publicat

Șapte elevi de la liceul de arte din alba iulia

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare și studii teoretice muzicale din anul 2024. Aceștia au participat la faza națională de la Craiova, în perioada 17-21 aprilie.

Rezultatele obținute de elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia au fost prezentate de reprezentanții unității de învățământ.

Este vorba despre Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe