Connect with us

ACTUALITATE

Tragedie în Israel. Cel puţin 44 de persoane au murit în timpul unui eveniment religios

Publicat



Sursă foto: nation.africa

Cel puţin 44 de persoane au murit în urma unui incident produs la un festival religios din Israel, relatează Sky News. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a vorbit despre un „dezastru”.

Cel puţin 44 de persoane au murit şi aproximativ 103 persoane au fost rănite, 44 fiind în stare critică, relatează Jpost.

Mass-media israeliană spune că o tribună s-a prăbuşit la evenimentul religios, dar reprezentanţii serviciului de salvare au declarat că majoritatea rănilor s-au produs în busculadă.

Medicii au confirmat că zeci de oameni au murit la evenimentul Lag B’Omer din nordul Muntelui Meron, unde zeci de mii de evrei ultra-ortodocşi s-au adunat la mormântul unui înţelept din secolul al II-lea pentru comemorările anuale care includ o rugăciunea ce ţine toată noaptea.

Şase elicoptere au fost chemate la faţa locului pentru a evacua răniţii, potrivit Magen David Adom. La faţa locului a fost amenajat un spital de campanie, relatează AP.

Adunarea a avut loc în ciuda recomandărilor date de autorităţi de evitare a adunărilor numeroase.

Sărbătoarea anuală la mormântul rabinului Shimon Bar Yochai a fost anulată anul trecut din cauza pandemiei. MEDIAFAX


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

RECORD la vaccinare: Peste 110.000 de români s-au vaccinat în 24 de ore

Publicat

România a înregistrat un nou record al persoanelor care s-au vaccinat în 24 de ore: 110.633 de români s-au vaccinat sâmbătă.

Potrivit CNCAV, din totalul celor 110.633 de români vaccinați, 50.941 au primit prima doză, iar 59.629 a doua doză de vaccin.

92.553 de persoane au fost vaccinate cu serul produs de Pfizer, 10.511 cu cel produs de Moderna, 6.898 cu AstraZeneca și 671 cu Johnson&Johnson.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost vaccinate 3.580.368 de persoane, din care 2.311.487 au primit ambele doze de vaccin.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 79 de reacții adverse.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 14.709 de reacții adverse.

CNCAV precizează că 135 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cîțu: ”Peste 7.000 de persoane s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării din Capitală. Adică 5 pe minut”

Publicat

sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Premierul Florin Cîțu anunță, sâmbătă, că la Maratonul Vacinării din Capitală s-au vaccinat, în 24 de ore, 7.165 de persoane: „Adică 5 persoane vaccinate pe minut”.

Premierul Florin Cîțu scrie, pe Facebook, că 7.165 de persoane s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării din Capitală, în ultimele 24 de ore.

„Adică 5 persoane vaccinate pe minut! O veste foarte bună”, scrie Cîțu.

El prezintă, pe Facebook, harta tuturor Maratoanelor Vaccinării din țară, din perioada următoare.

De asemenea, el prezintă și centrele drive-thru.

„Salvați fotografia în telefon, să vă fie la îndemână, vă alegeți o zi și mergeți să vă vaccinați. Chiar și în acest weekend, după ce stați la o terasă, <pe chill>, relaxați, la cafea. Sau după ce mergeți în parc. Doar dacă ne vaccinăm revenim la normalitate! România, hai că se poate!”, mai scrie Cîțu.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Trafic pietonal restricționat pe una dintre căile de acces la staţia de metrou Ştefan cel Mare din Capitală

Publicat

metrou sursa foto Metrorex

Una dintre căile de acces de la staţia de metrou Ştefan cel Mare va fi închisă accesului călătorilor în perioada 10 – 21 mai, pentru lucrări de refacere a finisajelor, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Metrorex.

Calea de acces care va fi închisă este accesul A – ieşirea spre şoseaua Ştefan cel Mare, cea cu scara rulantă, se precizează în comunicatul Metrorex.

“Pentru buna desfăşurare a lucrărilor şi pentru siguranţa călătorilor, în perioada mai sus menţionată, traficul pietonal la accesul A (cu scară rulantă) al staţiei de metrou Ştefan cel Mare va fi închis”, potrivit Metrorex.

Lucrările de refacere a finisajelor accesului A presupun decopertarea pardoselilor existente şi pregătirea stratului suport pentru montarea de noi placaje de granit.

Pe toată perioada lucrărilor, zona va fi asigurată corespunzător şi delimitată cu bandă de semnalizare pentru direcţionarea accesului publicului călător, se menţionează în comunicat.

Aceste lucrări se înscriu într-un program ce vizează refacerea finisajelor la căile de acces ale anumitor staţii de metrou care de-a lungul timpului au suferit deteriorări, se precizează în comunicatul semnat de directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Doar 5 candidaţi au trecut proba scrisă a concursului pentru şefia caselor de asigurări de sănătate

Publicat

Doar cinci candidaţi la concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori de case de asigurări de sănătate au trecut de proba scrisă, 28 au fost respinşi iar 11 – absenţi, arată un document publicat pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Punctajele celor admişi au variat între 70,10 puncte şi 93,30 de puncte, iar cel mai mic punctaj obţinut la această etapă a concursului a fost de 11,30.

Potrivit regulamentului, au fost declaraţi admişi la următoarea probă a interviului cei care au obţinut peste 70 de puncte. Miercuri, aceştia vor participa la proba interviului, organizată la sediul CNAS din Capitală.

Contestaţiile pot fi depuse până duminică.

Concursul a avut loc joi, în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. “Au existat 60 de candidaţi care şi-au depus dosarul pentru concurs. Dintre aceştia, în urma selecţiei dosarelor, au fost admişi la proba scrisă pe baza îndeplinirii criteriilor de participare la concurs 54 de candidaţi, care aveau dreptul să se prezinte la proba scrisă”, a scris, atunci, pe Facebook, preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe.

El a spus că în acest context sunt 20 de case de asigurări de sănătate al căror post de director general nu va fi ocupat în urma concursului. De asemenea, la două case de asigurări de sănătate nu s-au scos posturi în concurs iar la alte trei nu s-a înscris niciun candidat.

“La o casă de asigurări de sănătate s-a înscris un candidat, dar care nu a trecut de selecţia dosarelor şi la alte 14 case de asigurări de sănătate s-a înscris cel puţin un candidat care putea participa la proba scrisă, însă nu s-au prezentat”, a detaliat preşedintele CNAS. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate