Connect with us

EVENIMENT

Tragedie în Italia. Șapte persoane au murit după ce un elicopter s-a prăbușit. Printre victime, o fată de 13 ani

Publicat

elicopter pixabay.com
sursa foto: pixabay.com fotografie cu caracter ilustrativ

Un incident grav s-a produs, sâmbătă seară în Italia, unde un elicopter în care se aflau șapte persoane, s-a prăbușit. Cei doi piloți, un medic și o familie de turiști sloveni, între care o fetiță de 13 ani sunt cele șapte persoane din elicopterul care s-a prăbușit în Italia.

Nu a fost găsit niciun supraviețuitor, iar între victime este Boštjan Rigler, în vârstă de 54 de ani, director tehnic la Pro Plus Ltd.

Victimele accidentului de elicopter sunt cei doi piloți, un medic care se întorcea acasă și o familie de turiști sloveni, între care și fiica lor de 13 ani.

Elicopterul dispărut a fost găsit între San Severo și Apricena, potrivit vicepreședintele regiunii Puglia, Raffaele Piemontese, citat de ANSA.

Se pare că toate cele șapte persoane aflate la bord au murit, potrivit ANSA. Zona în care a fost găsit este Castelpagano di Apricena, într-o zonă rurală.

Printre persoanele aflate la bordul elicopterului prăbușit se află o familie de turiști sloveni, cu o fiică de 13 ani. Una dintre victime este Boštjan Rigler, în vârstă de 54 de ani, directorul tehnic al principalului post de televiziune comercial din Slovenia, Pro Plus Ltd., care are două canale, Pop Tv și Kanal A. Familia Rigler își petrecea vacanța în Puglia.

La bord se mai aflau Maurizio De Girolamo, în vârstă de 64 de ani, un medic care se întorcea acasă după tura de lucru în Tremiti, și piloții Luigi Ippolito și Andrea Nardelli.

„Doctorul tocmai își terminase tura și a decis să ia elicopterul în loc de navă pentru a se întoarce acasă din cauza condițiilor nefavorabile ale mării. Aici era o ceață densă”, a declarat primarul arhipelagului din largul Gargano, Peppino Calabrese: „Comunitatea noastră este în stare de șoc. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în 30 de ani de serviciu” a conchis el.

Președintele regional Michele Emiliano a decis să se întoarcă în Puglia de la Roma, unde participa la un marș pentru pace, după ce a aflat de tragedia din Foggiano, unde s-a prăbușit elicopterul.

„Din momentul în care elicopterul a dispărut, Emiliano a fost în contact permanent cu prefectul din Foggia, Maurizio Valiante, și cu vicepreședintele regiunii, Raffaele Piemontese, pentru a urmări operațiunile de căutare. Imediat ce a aflat vestea descoperirii, Emiliano a părăsit coloana de mașini pentru a se întoarce în Puglia, în Foggia”, a anunțat regiunea.

„Încă un deces la locul de muncă, de data aceasta a unui coleg care se întorcea acasă la finalul turei. Suntem aproape de familia doctorului Maurizio De Girolamo, care, victimă a acestei tragedii absurde, a plătit cu viața pentru abnegația sa.”

Asta a declarat președintele FNOMCeO, Federația Națională a Ordinelor Chirurgilor și Stomatologilor, Filippo Anelli. „Colegul nostru și-a sacrificat viața pentru a aduce asistența Serviciului Național de Sănătate chiar și în insulele mici, locuri de frontieră unde este mai dificil să se asigure servicii de sănătate. Îl onorăm și ne dedicăm angajamentul nostru pentru ca medicii să nu mai fie niciodată nevoiți să plătească cu viața pentru deficiențe organizaționale, de personal și de sistem”, continuă Anelli.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vremea la Cluj. Averizare ANM: Ploi în averse și vânt puternic. La munte va ninge

Publicat

zapadaa 3.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de vreme rea. Se strică vremea la Cluj.

Până miercuri, 24 aprilie, sunt așteptate ploi, lapoviță și ninsoare la munte, dar și intensificări ale vântului.

Vremea la Cluj. Averizare ANM: Ploi în averse și vânt puternic. La munte va ninge

Potrivit meteorologilor, de marți, 23 aprilie și până miercuri, 24 aprilie, la ora 8.00, aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice și va cuprinde…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Târgul de cArte Alba Transilvana, 10-12 mai 2024, la Alba Iulia. Lansări de carte, concerte, expoziții, conferințe. PROGRAM

Publicat

târgul de carte alba transilvana, 10 12 mai 2024, la alba

Târgul de cArte Alba Transilvana, ediția 2024, se va desfășura la Alba Iulia, în perioada 10-12 mai. Vor fi trei zile cu 58 de lansări de carte, concerte, recitaluri, expoziții, conferințe.

Sunt organizate peste 70 de standuri expoziționale de carte din domenii precum: beletristică, dezvoltare personală, business, spiritualitate, hobby, cărți pentru copii sau volume de specialitate.

A 15-a ediție a Târgului de cArte Alba Transilvana se va desfășura pe esplanada Muzeului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie și comunicații. Precizările primarului Rotar

Publicat

Șase străzi din blaj vor beneficia de relocarea în subteran

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații. Este vorba despre străzile Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.

„O nouă veste bună! Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv, telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce faci dacă ai vândut mașina, dar primești amendă pentru lipsa rovinietei sau peajului

Publicat

masina.jpg

Ai vândut mașina, dar primești amendă pentru lipsa rovinietei sau peajului. Sunt câteva lucrui pe care le puteți face pentru a scăpa de astfel de neplăcere.

În situația în care ați primit un proces-verbal pentru lipsa rovinietei sau peajului după înstrăinarea vehiculului, acest lucru se datorează faptului că nou proprietar nu a efectuat transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului în termenul prevăzut de lege.

Ce faci dacă ai vândut mașina, dar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe