Connect with us

EVENIMENT

UPDATE: FOTO: Tragedie în Timiș. Accident cu 10 persoane implicate, dintre care 2 au murit

Publicat

timis3

Grav accident, miercuri seară, în județul Timiș. Primele informații arată că în accident au fost implicate 10 persoane, dintre care 2 ar fi murit.

Conform ISU Timiș, un autovehicul cu mai mulți pasageri s-a răsturnat în localitatea Iecea Mică.

UPDATE 2: Șoferul autoturismul este un tânăr de 22 de ani.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ” ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuvințarea poliției” și „conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea proprie a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

UPDATE, ISU Timiș: în accident au fost implicate 12 persoane, dintre care 2 victime decedate și 10 persoane rănite. Toți sunt bărbați, cetățeni străini. Răniții sunt preluați de echipajele medicale și duși spre spital.

timis4

„La fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție, o autospecială de descarcerare, 3 echipaje SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple și 16 pompieri. De asemenea, la fața locului s-au deplasat și 4 ambulanțe SAJ și voluntarii de la SVSU Iecea Mare, SVSU Carpinis și SVSU Jimbolia”, arată sursa citată.

timis3

Din primele informații primite de la fața locului, ar fi vorba despre 10 persoane implicate în accident, dintre care 2 victime decedate. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mai mult de jumătate dintre angajații români nu ştiu ce responsabilităţi au la locul de muncă

Publicat

oameni

Şase din zece angajaţi (58%) români nu îşi cunosc responsabilităţile la locul de muncă. De asemenea, peste două treimi (67%) dintre angajați sunt rar evaluaţi de către angajator, uneori chiar deloc, arată rezultatele unui studiu de specialitate, prezentat recent într-un eveniment dedicat antreprenorilor.

Conform datelor centralizate de MKOR, din cele 9.000 de responsabilităţi exprimate în studiu, 88% sunt nemăsurabile, „asta înseamnă că angajaţii nu ştiu cu adevărat ce au de făcut, când şi cât pentru a performa”.

De asemenea, 67% dintre angajaţi sunt evaluaţi mai rar decât lunar, majoritatea nefiind evaluaţi deloc, iar o mare parte având evaluări doar anuale.

În acelaşi timp, 71% dintre indicatorii faţă de care angajaţii au spus că le este evaluată performanţa sunt nemăsurabili.

În ceea ce priveşte bonusurile, studiul arată că doar 8% dintre acestea sunt atribuite pentru îndeplinirea unor obiective măsurabile, în timp ce 23% sunt bonusuri primite de sărbători, iar peste 30% sunt acordate pentru ca angajaţii să îşi facă treaba pentru care primesc salariu (de exemplu: respectarea procedurilor, îndeplinirea responsabilităţilor sau încadrarea în termene).

Studiul de piaţă „Realitatea Managementului Românesc” a fost realizat de MKOR, la comanda TBF, pe un eşantion de 1.992 de persoane, cu nivel de încredere de 95% şi o rată de eroare de +/-2,4%.

Cercetarea a fost prezentată în cadrul unui eveniment dedicat antreprenorilor, organizat de către antreprenorul Răzvan Căzănescu, creatorul softului TBF de management. Căzănescu a organizat de două ori (în 2021 şi 2022) programul gratuit „30 days MBA”, accesat de peste 10.000 de persoane.

The Basic Fundamentals (TBF) a înregistrat o cifră de afaceri de peste două milioane de euro, în ultimii doi ani, iar peste 3.000 de companii au implementat total sau parţial sistemul de management TBF Digital.

sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Majoritatea românilor preferă menținerea formei actuale de organizare politică și resping revenirea la monarhie

Publicat

oameni
Arhivă foto

Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde și dat publicității vineri, aproape două treimi dintre români (66%) sunt de părere că România ar trebui să își păstreze forma actuală de organizare politico-statală și să nu se întoarcă la monarhie, așa cum a fost înainte de anul 1947.

La întrebarea „Credeţi că, în viitor, România ar trebui să îşi schimbe forma de organizare politico-statală şi să revină la monarhie aşa cum a fost până în 1947”, 18% dintre cei intervievaţi au răspuns afirmativ, 66% negativ, 13% „nu au putut aprecia”, iar 3% nu au răspuns.

Potrivit sondajului, regele Mihai „a făcut cel mai mult bine ţării”, 19% dintre intervievaţi susţinând acest lucru, urmat fiind de Carol I (14%), Regele Ferdinand (8%), Regina Maria (4%).

Restul intervievaţilor au apreciat că „niciunul nu a făcut bine ţării” ( 6%), 16% nu pot aprecia, iar 33% au bifat varianta „nu ştiu/nu răspund”.

Întrebaţi despre opinia referitoare la „ce a fost instituţia monarhică în România”, 44% dintre români spun că au „o părere bună”, 30% „nu au o părere bună”, 22% „nu au o părere formată”, iar 4% nu au răspuns.

Despre Custodele Coroanei, Margareta, 32% dintre respondenţi au spus că au „o părere bună”, 44% „nici bună, nici proastă”, 7% „proastă”, 9% „nu au o părere sau nu ştiu cine este” şi 8% nu au răspuns.

Majoritatea românilor preferă menținerea formei actuale de organizare politică și resping revenirea la monarhie. Cum e părerea românilor despre Regele Marii Britanii

Principele Radu este bine perceput de 12% dintre români, 31% spun că nu au „nicio părere bună, dar nici proastă”, 13% au „o părere proastă”, 31% nu au „nicio părere sau nu ştiu cine este” şi 13% nu au răspuns.

Potrivit sondajului Avangarde, părerea românilor despre Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, este „bună” în proporţie de 35%, „nici bună, nici proastă („45%), „proastă” (12%), 2% nu au „o părere sau nu ştiu cine este”, iar 6% nu au răspuns.

Sondajul intitulat „Instituţia monarhică în România.

Percepţii şi reprezentări” a fost realizat telefonic, în perioada 29 mai – 1 iunie 2023, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 864 de subiecţi, cu vârsta de minimum 18 ani.

Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de plus/minus 3,4%. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Sushi și Oreo, doi lemuri născuţi în captivitate, noile atracţii de la Grădina Zoologică Ploieşti-Bucov

Publicat

lemuri zoo prahova 2
sursa foto: Facebook/ Zoo Ploiești - Bucov

Doi lemuri născuţi în captivitate sunt cele mai noi atracţii ale Grădinii zoologice care se află în Parcul Memorial „Constantin Stere” de la Bucov, cele două exemplare fiind aduse de la Sibiu.

Directorul adjunct al Parcului Bucov, Alina Ene, a declarat pentru AGERPRES, că cei doi lemuri se numesc Oreo şi Sushi, fiind vorba despre masculi în vârstă de doi ani, care s-au născut în captivitate la Grădina zoologică din Sibiu.

„Este pentru prima dată când avem lemuri aici. Cei doi sunt fraţi, s-au adaptat foarte bine, sunt foarte jucăuşi şi prietenoşi, iar, de când îi avem, foarte multă lume a venit să îi vadă”, a spus Alina Ene.

lemuri zoo1

Conform specialiştilor, lemurii se hrănesc în principal cu fructe, insecte şi frunze, iar media de vârstă a acestora este de 10 – 14 ani.

Grădina zoologică Ploieşti-Bucov adăposteşte peste 400 de animale din circa 60 de specii, situându-se în topul naţional prin exemplarele pe care le are, prin faptul că dispune de mult spaţiu verde, de adăposturi generoase pentru animale, cele ale urşilor şi leilor fiind cele mai mari din ţară, dar şi prin prisma numărului de vizitatori, raportat la faptul că aceasta nu funcţionează într-o zonă turistică, a explicat sursa citată.

În plus, aici se află mai multe animale care au fost aduse de la Circul Globus, după incendiul petrecut în urmă cu câţiva ani, fiind vorba despre tigrul bengalez alb, numit Beligan, două cămile albe, o lamă şi lei.

„Ne mândrim cu tigrul bengalez, care a rămas de atunci la noi, cu puii lebedelor negre, cu maimuţele pavian – şi specific aici că suntem matcă de maimuţe pentru toată ţara, cu toate animalele pe care le deţinem. Avem exemplare foarte frumoase, îngrijite şi chiar fericite”, spune Alina Ene.

Potrivit directorului adjunct al Parcului Bucov, animăluţele sunt, mai ales în această perioadă, într-o continuă stare de fericire, pentru că aici vin foarte mulţi copii în cadrul activităţilor extraşcolare.

„Clasificăm animăluţele într-o stare de fericire, pentru că vin foarte mulţi copii, socializează foarte bine. Sunt la fel de curioase ca şi copiii. Sunt obişnuite cu foarte mulţi oameni şi stau pe afară, rar intră în adăposturi, chiar şi iarna”, a mai declarat Alina Ene.

Agerpres

Sursa foto: Zoo Ploiești – Bucov/Facebook.com

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Grav accident pe DN6 în Caraș-Severin. Cinci victime, una încarcerată. Intervine elicopterul

Publicat

accident caras

Cinci persoane au fost rănite într-un grav accident rutier produs, duminică după-amiază, pe DN6 în județul Caraș-Severin. În coliziune au fost implicate două autoturisme.

Accidentul a avut loc pe DN 6, Vălișoara, după ce două autoturisme s-au ciocnit.

În urma accidentului au rezultat cinci victime, din care una persoană încarcerată.

A interveniT Detașamentul de Pompieri Caransebeș, un evhipaj SAJ și polițiști din cadrul IPJ. La locul accidentului se deplasează și elicopterul SMURD.

Patru victime au fost transportate la spital, trei de către echipajele SAJ, iar ambulanța SMURD a transportat o victimă minoră, însoțită de mama sa.

Cea de-a cincea victimă a fost descarcerată și predată în stare de conștientă echipajului de pe elicopterul SMURD.

Știre in actualizare

Citește mai departe