Connect with us

EVENIMENT

Tragedie într-un sat din județul Iași. Un bărbat a fost scos decedat dintr-un lac

Publicatpolitia nu treceti

Tragedie în satul Dumbrava din județul Iași. Un bărbat de 63 ani, a fost găsit decedat într-un lac, la o adancime de aproximativ 0,5 m și la 200 m față de mal.

La locul accidntului s-au deplasat de la Detașamentul 2 de Pompieri Iași o autospecială,, o autospecială operativă, o barcă și 6 subofiteri. De la SAJ, o ambulanță cu medic.

A fost alertat și SVSU Ciurea. Apelul a fost primit la ora. 10.52. Victima a fost scoasă din lac, decedată.

Organele de poliție efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzei decesului.

EVENIMENT

Carantină zonală instituită într-o localitate din județul Iași

Publicat

În comuna ieşeană Ciurea va fi instituită carantina, pentru o perioadă de 14 zile, a anunţat, sâmbătă, prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.

Conform acestuia, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea măsurii de carantină zonală, începând de duminică, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile, pe un perimetru din comuna Ciurea, respectiv satele Ciurea şi Lunca Cetăţuii (zona Zanea).

Potrivit sursei citate, carantina din comuna Ciurea şi zonele limitrofe se aplică după publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului Comandantului Acţiunii.

“Principala măsură priveşte instituirea de filtre pe căile de comunicaţii şi în interiorul localităţilor pentru limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei reguli şi interzicerea sau limitarea unor categorii de activităţi.

Deplasarea în afara locuinţei şi în afara perimetrului supus carantinei va putea fi făcută doar pentru motive justificate precum: scop profesional, asistenţă medicală, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi şi a copiilor, achiziţionarea unor produse etc. Pentru verificarea motivului deplasării, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, după caz, legitimaţia de serviciu, adeverinţă eliberată de angajator sau declaraţia pe propria răspundere”, a declarat prefectul Marian Grigoraş. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 10.000 de poliţişti vor fi prezenţi zilnic, în stradă, pe perioada minivacanţei de 1 Decembrie

Publicat

Circa 10.000 de poliţişti vor acţiona zilnic, în stradă, în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.

“Recomandarea noastră este ca şi în această perioadă să respectăm regulile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică, evitând vizitele şi deplasările care nu sunt esenţiale. În toată ţara, poliţiştii vor acţiona, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a precizat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Totodată, aproape 5.000 de pompieri vor fi la datorie, zilnic, în minivacanţa prilejuită de Ziua Naţională şi de sărbătoarea Sfântului Andrei, salvatorii fiind pregătiţi să intervină în orice moment pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, cât şi pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetăţenilor.

Inspectoratul General de Aviaţie al MAI are la dispoziţie 14 elicoptere pentru misiuni de ordine publică şi aeromedicale, inclusiv pentru transportarea plasmei hiperimune şi a pacienţilor confirmaţi cu SARS-CoV-2.

În aceeaşi perioadă, 6.000 de jandarmi vor fi în teren pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă, precum şi pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite.

Jandarmeria Română, prin structurile specializate de intervenţie montantă, va acorda o atenţie deosebită zonelor care prezintă riscuri pentru siguranţa turiştilor. Un număr de 250 de jandarmi montani sunt pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Doi adulți și o adolescentă, răniți într-un accident pe DN 68A în județul Hunedoara. Impact FRONTAL între două autoturisme

Publicat

arhiva foto

Două persoane au fost rănite într-un accient rutier produs sâmbătă seara, pe DN 68 A,  Deva – Ohaba, după coliziunea dintre două autoturisme.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, accidentul s-a produspe DN 68A Deva – Ohaba, în zona localității Dobra din județul Hunedoara.

Din primele informații, două persoane au fost rănite după coliziunea dintre două autoturisme.Cele două victime au primit îngrijiri medicale la fața locului, apoi au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

UPDATE: Potrivit IPJ Hunedoara, polițiștii ajunși la fața locului au constatat că un bărbat in vârstă de 49 de ani a intrat pe contrasens, unde s-a lovit frontal de un alt autoturism condus regulamentar de o femeie in vârstă de 63 de ani.

În urma accidentului a rezultat vătămarea ambilor conducatori auto cât si a unei adolescente in vârstă de 15 ani, in calitate de pasager aflata in autoturismul condus regulamentar.

Toate cele trei victime au fost transportate la spital in vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală penteu infractiunea de vătămare corporală din culpa.

În urma evenimentului rutier, circulația a fost întreruptă în zona producerii accidentului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Nelu Tătaru: ”Vom achiziţiona vaccinuri pentru întreaga populaţie. Vom avea o imunizare atunci când 60-70% din populaţie va fi vaccinată”

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că România va primi 4,6% din cota lunară de vaccinuri pentru SARS-CoV-2, menţionând că vom avea o imunizare atunci când 60-70% din populaţie va fi vaccinată.

“La nivelul Comunităţii Europene, noi reprezentăm 4,6% din fiecare livrare care se va face lunar. Odată cu obţinerea acestor avize de la Agenţia Europeană a Medicamentului, se poate face livrarea către statele membre (…) Nimeni nu ştie sigur când vor veni aceste tranşe. Ţine de autorizaţia pe care o vor obţine aceste firme. (…) Noi vom achiziţiona vaccinuri pentru întreaga populaţie. Se spune că avem o imunizare atunci când avem 60-70% din populaţie vaccinată”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Acesta a spus că în prezent sunt şase firme care au semnat cu Comunitatea Europeană pentru a livra vaccin pentru SARS-CoV-2.

“Printre aceste şase avem trei firme care lucrează pe ARN mesager, două firme care lucrează pe virus atenuat şi o firmă care lucrează pe proteine. Toate cele şase firme au un grafic de livrare, sunt în faza de autorizare a vaccinului. În SUA sunt primele autorizări pentru firmele care vin de acolo, Agenţia Europeană a Medicamentului urmând ca la începutul lunii viitoare să evalueze şi să dea aceste avize. Fiecare dintre aceste firme au un grafic de livrare”, a spus ministrul Sănătăţii în conferinţa de presă.

Nelu Tătaru: ”Vom achiziţiona vaccinuri pentru întreaga populaţie”. Strategia de vaccinare a fost aprobată şi în şedinţa de guvern

“După cum ştiţi, acum o săptămână, printr-un memorandum, lua naştere un comitet naţional pentru coordonarea activităţilor de vaccinare împotriva infecţiilor cu SARS-CoV-2. Acest comitet naţional, în subordinea şi coordonarea prim-ministrului, a elaborat în ultima lună o strategie de vaccinare. Această strategie de vaccinare a fost aprobată prin hotărâre de guvern şi şedinţa de guvern de aseară, urmând ca ea să fie analizată în Consiliul de Securitate şi să avem o conferinţă de presă elaborată a Comitetului Naţional vinerea viitoare. În această strategie de vaccinare se urmăreşte pas cu pas de la primirea vaccinului, transportul acestuia, depozitele centrale, depozitele regionale, centrele de vaccinare, care sunt priorităţile, urmărirea celor care au făcut vaccinul, solicitarea şi anunţarea lor pentru rapel”, a explicat ministrul.

Nelu Tătaru a mai declarat că la nivel naţional există un circuit al vaccinului în funcţie de firma care livrează.

“Sunt firme care livrează vaccin care trebuie ţinut între 2 şi 8 grade, sunt firme care livrează acel vaccin care trebuie ţinut între -80 şi -20 de grade. Această strategie de vaccinare a stabilit exact depozitul central, a stabilit depozitele din cele 6 regiuni, suntem în acea etapă de cartografiere. Etapa de cartografiere înseamnă că fiecare segment de populaţie este evaluat, a fost şi chestionat dacă este de acord cu acest vaccin. S-a dat acea informaţie despre vaccin ca şi potenţial maxim de a opri această pandemie. Ştim foarte bine că nu putem să ne imunizăm decât în două feluri: trecând prin boală sau făcând vaccin”, a mai spus ministrul. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate