Connect with us

ACTUALITATE

Trailerul documentarului ”Totally Under Control”, despre răspunsul administraţiei Trump la COVID-19, a fost lansat

PublicatRegizorul Alex Gibney a lansat vineri primul trailer al documentarului “Totally Under Control”, cea mai recentă creaţie a sa, care examinează răspunsul preşedintelui Donald Trump la pandemia de COVID-19, informează DPA.

Acel teaser a fost dat publicităţii la scurt timp după ce preşedintele american a anunţat că el şi prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, au contractat noul coronavirus.

Filmul se prezintă drept “relatarea completă despre incompetenţa, corupţia şi negarea de care a dat dovadă administraţia Trump în faţa pandemiei globale” şi analizează modul în care Casa Albă a gestionat pandemia şi eforturile lui Trump de a o minimiza, punând în contrast răspunsul Statelor Unite cu cel al Coreei de Sud.

“Pe 20 ianuarie 2020, SUA şi Coreea de Sud au descoperit amândouă primele cazuri de COVID-19”, se arată în sinopsisul documentarului. “Cu toate acestea, nouă luni mai târziu, noul coronavirus a dus la moartea a peste 200.000 de americani şi a provocat daune economice uimitoare, în timp ce în Coreea de Sud nu au existat restricţii semnificative şi, la o populaţie urbanizată de 51 de milioane de locuitori, s-au pierdut doar 344 de vieţi. Unde am greşit?”, precizează sinopsisul peliculei.

Potrivit trailerului, documentarul a fost realizat în secret în ultimele cinci luni, pe baza interviurilor luate de Alex Gibney şi de co-regizorii Ophelia Harutyunyan şi Suzanne Hillinger cu oameni de ştiinţă, profesionişti din domeniul medical şi oficiali guvernamentali.

Alex Gibney a câştigat premiul Oscar pentru film documentar în 2007 cu “Taxi to the Dark Side” şi a făcut valuri cu documentarele sale despre Scientologie (“Going Clear”) şi scandalul Theranos, (“The Inventator”). Regizorul este cunoscut şi pentru serialul “Salt, Fat, Acid, Heat”, produs de Netflix.

“Totally Under Control” va fi lansat pe 13 octombrie pe Apple TV +, iTunes, Amazon, FandangoNow, Google Play, YouTube, Vudu şi alte servicii digitale la cerere. Hulu va transmite filmul pe 20 octombrie. AGERPRES

ACTUALITATE

Avertizări nowcasting Cod galben de vânt puternic în localități din două județe

Publicat

cod galben vant

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, avertizări nowcasting cod galben de intensificări temporare ale vântului pentru localități din județele Dolj și Mehedinți.

Potrivit meteorologilor, până la ora 15.00, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55…65 km/h

Zone vizate:

Județul Dolj: Calafat, Băilești, Poiana Mare, Moțăței, Călărași, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Ostroveni, Plenița, Galicea Mare, Desa, Bistreț, Bârca, Unirea, Gighera, Rast, Bechet, Afumați, Goicea, Orodel, Giurgița, Urzicuța, Gângiova, Piscu Vechi, Caraula, Giubega, Ghidici, Negoi, Seaca de Câmp, Cioroiași, Perișor, Vârtop, Siliștea Crucii, Măceșu de Sus, Catane, Galiciuica, Măceșu de Jos, Cârna, Verbița și Izvoare.

Județul Mehedinţi: Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Salcia, Devesel, Oprișor, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Dârvari, Hinova, Burila Mare, Vânători, Vlădaia, Pădina, Obârșia de Câmp, Braniștea, Pristol, Vânjuleț, Vrata, Rogova și Corlățel.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un cunoscut doctor din Craiova, infectat cu COVID-19, a murit la spital. Mesajul turlburător al fiului său

Publicat

Un cunoscut medic chirurg din Craiova, infectat cu noul coronavirus, a murit, vineri dimineața, la un spital din București. Anunțul a fost făcut de fiul acestuia, pe pagina de Facebook.

Doctorul Dan Gabriel Mogoș era un cunoscut chirurg și profesor universitar în Craiova și avea 72 de ani. În urmă cu câteva zile fiul acestuia anunța că tatăl său se simte mai bine.

Potrivit presei locale, doctorul se afla internat într-un spital din București încă de când a fost confirmat ca infectat cu noul coronavirus.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Germania va despăgubi firmele afectate de noile măsuri de izolare

Publicat

steag germania

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, lucrează la un pachet de sprijin în valoare de până la 10 miliarde de euro, destinat despăgubirii companiilor pentru veniturile pierdute ca urmare a unei noi restricţii, au declarat miercuri pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar.

“Situaţia este foarte, foarte serioasă. Avem nevoie acum de măsuri ample şi trebuie să limităm impactul lor financiar”, a spus Scholz la o reuniune online cu cancelarul Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri germane, susţine unul dintre participanţii la această reuniune.

Potrivit planului elaborat de Olaf Scholz, firmele mici şi mijlocii vor putea să recupereze de la stat până la 75% din veniturile lor pe care le-au generat în luna noiembrie a anului trecut. Companiile mari vor primi până la 70% din veniturile pierdute.

Potrivit unor surse guvernamentale, Angela Merkel îi va presa miercuri pe premierii landurilor să accepte reintrarea în izolare parţială în cursul lunii noiembrie, în încercarea de a opri creşterea cazurilor de infecţie cu coronavirus. Restricţiile ar urma să intre în vigoare în data de 2 noiembrie. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Italia a înregistrat un nou record zilnic de aproape 27.000 de cazuri de COVID-19

Publicat

coronavirus

Italia a înregistrat un record de 26.831 de noi cazuri de COVID-19 şi 217 de decese în ultimele 24 de ore, potrivit buletinului zilnic informativ al Ministerului Sănătăţii şi Protecţiei civile, relatează dpa.

Numărul zilnic de infectări este cel mai mare de la începutul pandemiei, în timp ce numărul de decese este mai mare de 200 zilnic de marţi, un nivel care nu a mai fost înregistrat de la jumătatea lui mai.

Un alt trend îngrijorător este creşterea numărului pacienţilor de la terapie intensivă, care este joi de 1.651, în creştere cu 7,5% faţă de ziua precedentă şi cu 66% într-o săptămână.

Bilanţul total al deceselor legate de pandemie este acum de 38.122 în Italia, în timp ce numărul de cazuri de COVID-19 a ajuns la 616.595, au mai precizat Protecţia civilă şi Ministerul Sănătăţii.AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate