Connect with us

ACTUALITATE

Tramvai deraiat în Oradea! Circulația garniturilor, blocată într-o bună parte din oraș (FOTO / VIDEO)

Publicat


Circulația tramvaielor într-o bună parte a municipiului Oradea a fost blocată, luni seară, după ce un tramvai Siemens a deraiat într-o zonă intens circulată din municipiu, după cum anunță eBihoreanul.ro.

Potrivit sursei citate, evenimentul s-a produs puțin după ora 18, când garnitura circula pe linia 2, fiind plină de călători.

Citiți mai multe detalii și vezi imagini pe www.eBihoreanul.ro!

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Circulația pe Autostrada Lugoj – Deva se deschide la sfârșitul lunii iulie. Precizări făcute de ministrul Transporturilor

Publicat

lot-4-lugoj-deva-
foto: Asociatia Pro Infrastructura

Circulaţia pe tronsonul de autostradă Lugoj – Deva se va deschide la sfârşitul lunii iulie, cu excepţia secţiunii E de pe lotul 2, unde vor fi construite ecoductele pentru mamifere mari, a transmis Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat joi șantierele autostrăzii Lugoj-Deva. Prima oprire a fost pe lotul 4, aici antreprenorul fiind Asocierea S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. Spedition UMB S.R.L. Ministrul s-a declarat foarte mulțumit de modul de lucru al companiei, pe care a felicitat-o public pentru mobilizare.

„Am terminat de inspectat loturile 1 și 2 din Sebeș-Turda, și am venit pe loturile 3 și 4 din autostrada Lugoj-Deva. Prima oprire am făcut-o la lotul 4, unde știți foarte bine că avem un antreprenor român, un antreprenor care s-a mobilizat la maximum. Condițiile au fost neprielnice, dar acum că a prins o rază de soare a lucrat cât s-a putut, să avanseze la consolidarea versantului. Chiar îi spuneam la constructor și îl felicitam, pentru că dacă reușea cineva în România să facă o lucrare de un asemenea grad de complexitate și de anvergură, ăla este Umbrărescu (Spedition UMB). Altcineva nu reușea să o facă, la ce văd eu la momentul acesta în România.

Am discutat cu constructorul, care m-a asigurat că la sfârșitul lunii iulie va fi finalizat acest proiect și va putea fi dat în trafic. Asta cu un singur amendament, și aș vrea să nu fiu interpretat greșit: dacă vor continua ploile în ritmul în care au fost în ultima perioadă, adică peste 35 de zile de ploi, bineînțeles că va avea o problemă”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Răzvan Cuc a adăugat că şi lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva va fi gata, fapt care le va permite şoferilor să poată rula pe autostradă de la Nădlac la Sibiu, cu excepţia zonei de ecoducte, în lungime de 8,75 km. Traficul va fi deschis simultan pe ambele loturi, 3 şi 4, a precizat ministrul Cuc.

„Problema este la secţiunea E. Acei 8,75 km unde trebuie să construim acele viaducte pentru mamifere mari, viaducte care vor costa statul român în jur de 180 de milioane de euro, dar aşa ni s-a impus şi trebuie să ţinem cont de rigorile pe mediu”, a spus ministrul Cuc.

Potrivit directorului general adjunct al Direcţiei Generale de Dezvoltare a Infrastructurii Rutiere din cadrul CNAIR, Sorin Scarlat, proiectul prevede construcţia a două tuneluri paralele în lungime de 1,7 km, fiecare. Practic, traseul autostrăzii va intra în pământ, pe aceste tunele şi va ieşi undeva în zona Holdea.

sursa: Alba24.ro

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Meteorologii continuă să emită Coduri portocalii de ploi torenţiale, grindină şi vijelii. Localităţi din nouă judeţe sunt avertizate

Publicat

ploaie

Meteorologii continuă să emită Coduri portocalii de ploi torenţiale, grindină şi vijelii, ultimele şase avertizări fiind valabile pentru localităţi din judeţele Braşov, Mureş, Harghita, Vâlcea, Harghita, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara, în următoarea oră.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în aceste zone se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula peste 35 – 40 l/mp, vijelie, descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prognoza hidrologilor: Debitul Dunării la intarea în ţară se va situa peste mediile multianuale în toate lunile de vară

Publicat

fluviul dunarea

Debitul maxim al fluviului Dunărea, la intrarea în ţară, se va situa peste mediile multianuale în toate cele trei luni de vară, respectiv iunie, iulie şi august, iar regimul hidrologic pe râurile interioare va fi, în general, la valori cuprinse între 50 şi 100% din mediile lunare, în funcţie de regiuni, reiese din prognoza de specialitate, publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Pe toată durata lunii iunie 2019, regimul hidrologic se va situa la valori peste mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Olt superior şi mijlociu, Trotuş, Bistriţa, Moldova, Suceava şi pe cursurile Siretului şi Prutului şi între 80-100% din normalele lunare pe celelalte râuri.

În această lună sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe unele râuri din zonele de deal şi munte datorită precipitaţiilor sub formă de aversă şi cu caracter torenţial specifice acestei luni şi creşteri mai însemnate de niveluri şi debite, cu depăşirea Cotelor de Apărare pe majoritatea râurilor, îndeosebi din vestul, nordul şi centrul ţării.

Prognoza INHGA precizează că, în iulie, regimul hidrologic se va situa la valori cuprinse între 80-100% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur şi Someş şi mai mici pe râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Motru, Desnăţui, Olt inferior, Vedea, Rm.Sărat, Bârlad, Jijia şi pe râurile din Dobrogea, cu valori cuprinse între 50-80% din normalele lunare.

La nivelul lunii august 2019, regimul hidrologic se va situa, în general, între 80-100% din mediile multianuale lunare, mai mici pe râurile din bazinele hidrografice: Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Jiu, Olt inferior, Vedea, Rm.Sărat, Putna, Bârlad, Jijia şi pe râurile din Dobrogea, cu valori cuprinse între 50-80% din normalele lunare.

Hidrologii avertizează că în lunile iulie şi august sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe unele râuri din zonele de deal şi munte datorită precipitaţiilor sub formă de aversă şi cu caracter torenţial specifice acestor luni şi creşteri mai însemnate de niveluri şi debite, cu depăşirea Cotelor de Apărare pe unele râuri, îndeosebi din jumătatea de nord a ţării.

Conform prognozei de specialitate, în ceea ce priveşte fluviul Dunărea la intrarea în ţară (pe secţiunea Baziaş), în intervalul iunie – august, pe baza elementelor statistice de medie şi lungă durată, debitul maxim estimat pentru prima lună din interval este de 11.000 mc/s, faţă de valoarea medie multianuală de 6.400 mc/s, iar cel minim de 7.000 mc/s.

De asemenea, pentru luna iulie, debitul maxim al Dunării este estimat la 7.500 mc/s, iar cel minim la 4.000 mc/s, faţă de media lunii respective, de 5.350 mc/s.

Totodată, pe durata lunii august, debitul de nivel maxim prognozat este de 5.300 mc/s, peste valoarea medie multianuală a perioadei, de 4.300 mc/s, iar cle minim la 3.000 mc/s. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Volei masculin: România a încheiat grupa din Silver League cu victorii pe linie

Publicat

sursa foto: Facebook

Naţionala masculină de volei a României a învins formaţia Georgiei cu scorul de 3-0 (25-15, 25-19, 25-15), sâmbătă, la Tbilisi, în ultimul său meci din Grupa B a competiţiei Silver League.

Tricolorii, care s-au impus după doar 64 de minute, au încheiat grupa cu victorii pe linie şi vor juca finala cu Austria sau Grecia.

Din echipa antrenată de Dănuţ Pascu s-au remarcat Ciprian Matei, cu 9 puncte, Gabriel Cherbeleaţă, 7 puncte, Silviu Suson şi Rareş Bălean, câte 6 puncte.

Meciul a fost arbitrat de sârbul Mirko Jankovic şi de azerul Konstantin Selin.

În celălalt meci al grupei, Danemarca a învins Azerbaidjanul în deplasare cu 3-0.

România a câştigat grupa cu maximum de puncte, 18, urmată de Danemarca, 12 puncte, Azerbaidjan, 6 puncte, Georgia, 0 puncte.

Finala se va juca în dublă manşă, tricolorii urmând să evolueze pe 26 iunie în deplasare şi pe 30 iunie acasă.
AGERPRES

Citește mai departe